29 december 2008

Två dagar kvar till nyår. Stina och jag såg några som tjuvstartade med fyrverkerierna ikväll... Det var iskallt väder ute idag. 17 minusgrader! Både Hilda och Dessi hoppade på tre ben för att det var så kallt.
Men vi åkte en liten kort sparktur med dom ändå. Sen klockan 16.19 åkte jag tåget till Kilafors för att lämna tillbaka teddyhanen. Vi får se om han ger några fina avkommor nu då:) Det var första gången han skulle bli pappa. Han har varit med teddyhonorna i 6 veckor nu. När jag kom till Kilafors så mötte Ronja upp mej och 3 minuter efter så kom tåget precis så jag kunde hoppa på och åka hem igen. Kom hem klockan 18.00 och har varit ut med hundarna och städat ur en av marsvinsburarna. Imorgon åker Stina och Kajsa hem och mamma kommer hem hit. Ska hämta henne 16.16 i Järvsö. Hon ska fira nyår här. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska göra på nyår?

28 december 2008

Idag var jag och Dessi ute på en sparktur en timme mot klacken och sen åkte jag till Harsa med Dessi klockan 14.30 för att hälsa på familjen som jag jobbade som barnflicka åt för ett och ett halvt år sedan. Dom hade ju fått en son som nu är ca 1 1/2 år. Selma var 3 år nu och hon var jättesöt. Hennes blonda lockiga hår hade blivit längre och jag fick en kram av henne så fort hon såg mig. Hon var ju bara ca 15 månader gammal när jag passade henne men hon kom ihåg mej ändå:)så det var ju jättekul. Dom hade nyss åkt skidor så vi tog en fika på Harsagården och pratade en massa och sen fick dom hälsa på Dessi och jag hade köpt julklappar till dom och Selma blev så glad:) Jag hoppas dom blir gladare när dom öppnar julklaparna:) Selma fick Barbie och Ken och ponnyhäst och David fick en stor polisbil som blinkade och lät.
Det var jättekul att träffa dom när det var så längesen vi sågs sist. Om jag åker ner nåt till Stockholm så var jag så välkommen att hälsa på:)
När jag kom hem så åt jag mat och fick jättefina bilder på Electra som jag ska hämta den 2 januari.
Jag läängtar så mycket tills hon kommer hit:)
Jag mejlade till Ronja Alftin i Kilafors också och hon ska bort över nyår så jag ska lämna marsvinshanen " Out" imorgon. Jag åker med 16 tåget till Kilafors.



27 december 2008

Idag åkte jag ner till Gävle och mellandagsshoppade. Jag hittade många tröjor men jag skulle köpa jeans men hittade inga. Det är ju så mycket folk så det är svårt att prova ut jeans då men jag gjorde det ändå men ändå httade jag inga. Det är så svårt att hitta några som passar. Men jag hittade ju annat som jag köpte. När jag kom hem var klockan 18.00 och jag åt mat och sen kollade jag på TV.
Marsvinen har nu varit ihop i 6 veckor.

26 december Annandag jul!

Idag åkte vi till Ljusdal för att lämna av Emelie.  Hon skulle ta tåget hem till Stockholm klockan 13.00. Ingen hade öppet i Ljusdal vilket jag tycker var konstigt eftersom det brukar vara mellandagsrea. Men Ljusdal verkar inte ha förstått det. Jag såg en söt dalmatinerhane på 8 månader från kennel Becajos som jag hälsade på. Dom bodde i Västerås. Han var jätteglad och han var levertecknad som Dessi. Han hade ett blått och ett grönt öga.
Det är ju inte så vanligt att man ser dalmatiner så man måse ju passa på då man får syn på dom.
När vi hade lämnat av Emelie så åkte vi hem eftersom allt var ju stängt. När vi kom hem fick vi sms från Emelie att tåget var försenat till 13.50. Och sen blev det mer och mer försenat och till slut visste dom inte ens om det kom något tåg. Jag ringde till SJ och frågade och då var det ett lok utanför Ljusdal som hade gått sönder så dom funderade på om dom skulle skicka ut bussar. Mamma kom på hemma att Emelie fått med hennes telefonladdare i resväskan och då var klockan 15.30. Emelie skulle få åka buss ner till Sthlm klockan 16.10 så jag och syrran fick sätta oss i bilen och köra till Ljusdal för o hämta laddaren:( När vi väl var framme en kvart senare så hade vi nyligen mött Emelies buss och mamma ringde. Det var bara att åka tillbaka. Och det var dom 3 milen de......till ingen nytta. Så är det när inte mamma lyssnar på en:( Jag sa innan att hon fick ta min telefon med sig när hon skulle bort i helgen men hon skulle ju pront ha hennes telefon.

När vi var hemma sen så kollade vi på tv och jag färgade mitt hår svart.

JULDAGEN

Jag vaknade först av alla och rastade hundarna och åt frukost. När alla utom lillsyrran hade klivit upp så gick alla med till stallet. Pappa och Danne gick hem igen eftersom dom orkade inte hänga med. Emelie red på grannens nordsvensk och Stina red på mammas häst Didi. Terese åkte spark med mamma och Dessi och jag åkte spark med mammas basset hound Hilda. Vi åkte till kyrkan och tände ljus på mormors grav. Det var härligt att vara ute fast det var så kallt. När vi kom hem åt vi jullunch och sen åkte Terra och pappa hem.

JULAFTON!!!!!

ÄNTLIGEN KOMMER JULAFTONEN! oCH MYCKET SNÖ ÄR DET HÄR.
Igår åkte jag och mamma spark md Dessi och Stina red Didi och en av oss åkte pulka efter hästen. Vi var ute i 2 timmar. Det var jättehärligt.
Emelie kom igår kväll och idag på eftermiddagen kom Terese och pappa. Vi firade hela famljen 7 stycken.
Först åt vi julbord och sen satte vi på TV:n på Kalle Anka klockan 3.Men de flesta satt kvar vid bordet och pratade och drack kaffe och åt efterrätt. Mamma hade stått och lagat mat i tre dagar innan jul. Vid 16-16.30 tiden så gick jag och Kajsa ut i garaget och bytte om till tomtekläder:) Sen delade vi ut paketen.
Sen spelade vi många sällskapsspel i köket och drack och åt hela kvällen och tittade på tv.
Hundarna blev glada över alla tuggben och leksaker dom fick och nya koppel och halsband. Marsvinen fick en massa marsvinsgodis:)
Mamma hade köpt ett nytt tangentbord till datorn som jag skriver md just nu:)Det var ju verkligen en bra julklapp som var behövande. Jag tror vi gick och la oss väldigt sent iaf vid 2-3 tiden.
 haha jag och syrran

22 december 2008

Idag åkte vi till Ljusdal och handlade det sista inför julaftonen. Stina kom igår söndag och Kajsa kom  i lördags med sitt dräktiga marsvin också.
När vi var på Granngården så träffade vi en engelsk bulldoggtik som bodde i Karsjö. Han hade mejlat mej innan och frågat om vi kunde ses men man vet ju inte hur Danne  (mammas engelska bulldogg) reagerar. Han gör ju utfall mot andra hundar. Men det kanske går bra det vet man ju inte. Men just idag hade vi inte med Danne till Ljusdal. På Granngården köpte jag 10 kg pellets till marsvinen. Onödigt att köpa 1 kg påsar som jag gjort förr. Just nu har jag 5 marsvin hemma. Men två stycken är syrrans som hon tar hem innan nyår och marsvinshanen ska jag lämna tillbaka så fort jag har tid.

21 december 2008

Var på en sparktur ute med Dessi idag. 6 minusgrader ute. Försökte få med lillsyrran ut i det härliga vintervädret men det var omöjligt. Var ute  en timme och Dessi tyckte det var kallt i början men sen gick det bra. Hon hade ju täcke på sig i alla fall. Tänkte koka lite knäck på kvällssidan. Mamma kokade skinka igår som blev supergod:)mums
Tänkte kolla en stund på tv nu.

21 december 2008

I onsdags åkte jag äntligen på kryssning och fick se EMD! Åkte bil från Järvsö till Bollnäs och hoppade på bussen där och åkte till Stockholm. När vi var på båten så var det bara en timme innan vi skulle äta buffén. 18.30 åt vi julbord och det var ju gott. Efter det var klockan typ 20 och vi gick upp till hytten och duschade och fixade iordning oss inför kvällen.
Så här såg min outfit ut:)


Ja och sen gick vi ner till Funclub och tittade på Tony Irvings danstävling. Den började klockan 21-22. Sen var det party som gällde! HAHA Jag träffade killar som jag dansade med och hittade tjejer som jag festade med:)Jag hade riktigt kul och klockan 23.30 så kom EMD och sjöng på scenen. De var kravallstaket framför scenen för alla tjejerna var ju så galna. Men ändå var det väldigt bra blandning av åldrar på båten med tanke på att EMD var där. Dom sjöng jättebra. Efter typ 1 timme hade dom sjungit klart och då var det dags att festa igen. Träffade Erik och Mattias på Club 7 eleven och jag pratade och frågade han lite men han var ju så packad men jag gav honom en massa kramar iaf.
Där träffade jag även några tjejer som jag festade med. Vi gick sen till baren och träffade där en jättesnygg bartender. Han liknade Färjan Håkan men hade svart hår och var mycket snyggare och yngre. När Club 7 eleven stängde vid 4 tiden så stod vi utanför och jag såg att Erik gjorde det också. Han hade ju ett helt harem efter sej av fulla brudar som ville få sej ett ligg:)haha men iaf så kom det en kille som jobbade som bartender på båten och frågade om vi ville på efterfest i hans personalhytt. Vi frågade då om han kunde fråga den snygga bartendern om han ville vara med oxå och det gjorde han. När vi var nere i hytten så kom han. Jag kramade han flera ggr och tyckte han var skitsnygg:) Sen skulle han jobba dagen efter så han gick vid 6 tiden och de andra två gick oxå men han som hade hytten ville att jag skulle vara kvar och sova hos honom men icke då!!!Jag gick ut därifrån och hem till min hytt. Somnade vid 6.30 och klev upp vid 8 tiden. Då fixade jag mej iordning och duschade och gick sen och åt frukost. Mamma sov men jag tjatade flera ggr att jag skulle ner o äta frukost men men. Träffade några tjejkompisar sen dagen innan som jag åt frukost med. Sen klockan 10 så gick vi till taxfreen och shoppade. Klockan 11 skulle jag träffa den snygga bartendern i baren så jag stod ju där prick 11 och snackade lite. Sen spelade jag pensionärsbingo och vann faktiskt 200 kronor!!!!!!!!Och det var många som spelade. Så det var ju kul. Fick man gå upp på scenen oxå:)
Efter bingon så gick vi och käkade en kräftsallad som var supergod. Sen var det danstävling med Tony Irving igen klockan 13.30 så vi tittade på det. Sen gick vi till hytten och packade ihop lite. Sen var det julvisor av schlagerbaren på scenen som vi tittade på. Det var jättefint och dom hade jättefina kostymer på sig.
Det var liksom avslutningen på resan...:( Sen väntade en lång resa hemåt. När vi äntligen var framme i Bollnäs körde jag bilen hem till Järvsö och vi hämtade hundarna på pensionatet. När vi skulle uppför Kåsjö backen som inte är långt ifrån där vi bor så var det rena isgatan!!!!Det var blank is hela vägen. Det var bara att gasa på och vi kom nästan uppför backen när vi fastnade och började åka bakåt. Jag stannade bilen och såg då att en bakomvarande bil också skulle uppför backen! Han fastnade ju också en bit bakom oss. Han gick till grannen och dom kastade sand framför våran bil och efter en stund så klarade vi oss uppför backen men sen så fortsatte det ju på raksträckan. Vi girade fram och tillbaka, kors och tvärs på vägen och bara gled fram tills vi äntligen kom fram till våran gård. PUH!Man blir så irriterad när dom inte sandar när man betalar för sånt! Det kan ju hända allvarliga olyckor men det verkar dom inte tänka på.
Vi hade ju tur att det var sent på kvällen så det inte var på natten för då skulle det varit svårare att få någon hjälp.

13 december

När jag vaknade 8.35 i morse så var det 15 MINUSGRADER UTE!!!!!!Shit jag ville så bara lägga mej i sängen och gosa med Dessi igen men det var bara börja klä på sig och ut med hundarna. Jag skulle ju upp innan klockan 9 också eftersom jag skulle se nyhetsmorgonen klockan 9. Kevin är ju med och så sjunger ju lucia där också. Det var faktiskt två tjejer från Hälsingland: Bollnäs och Hudiksvall som var med i lucian så det var ju jättekul. Dom pratade också med Glada Hudikteatern om Elvis. I alla fall så när jag skulle ut och hämta tidningen och rasta hundarna så hoppade Dessi på tre ben hela vägen..hon ville helst inte gå på något ben och hon hoppade och frös så mycket fast hon hade täcket på sig men hon har ju inget på fossingarna:) Hon tyckte det var iskallt ute. Men solen kom lite senare och minusgraderna sjönk till 11 minus så då tog jag Dessi med på en sparktur. Hon hoppade på tre ben i början men sen gick det bra. Har städat lite här hemma idag men tänkte dammsuga imorgon. Ne nu ska jag ut i det kyliga vintervädret och tittade nyss på temrometerna som visade 17 MINUSGRADER!!!! Måste släppa in hästarna nu jag och sen ska jag kolla på Faddergalan. Knäppte lite fina vinterbilder idag också och ser vad mycket snö jag har!:) Det är ju jättehärligt men kallt!

13 december 2008

Igår var det sista dagen på skolan. Vi hade Psykologi på morgonen klockan 8. Sen tittade vi på Ljusdals Lucia i aulan på gymnasiet klockan 9.00. Sen fick vi fika lussebulle och pepparkaka och varm choklad/glögg i matsalen. Sen gick vi tillbaka till skolan och fortsatte lektionen till klockan 11. Åt lunch där och sen åkte jag hem ensam och mamma tog tåget för att åka bort i helgen. Det var väldigt moddigt ute och man glirade mycket i korsningarna. Så det var skönt när man äntligen kom hem. Kom knapp in på gården för det var så jävla mycket snö så jag körde fast när jag precis hade kommit in på våran gård. Så grannen kom och plogade resten av gården och sen behövde jag bara skotta runt bilen och däcken och sen kunde jag köra fram bilen. Puh. Sen tog jag ut hundarna på en promenad.

På kvällen så laddade jag upp för IDOLFINALEN 2008!!!! Det var ju inte så spännande vilken som skulle vinna eftersom alla visste att det skulle bli Kevin men det var ju kul ändå. Att få se dom "gamla" idolerna som exempel mina två favoriter Darin och Erik var jättekul. Och så såg jag ju Lars igen som jag träffade i Stockholm haha :) Jag kollade sen på eftersnack också. Lite dåligt faktiskt när man läst om Kevin att han har deltagit i Melodifestivalen på Malta år 2006 och 2007. Lite fuskigt kanske. Han e ju van vid kameror och sånt då jue....

kevin jublar! Foto: Daniel Ohlson/TV4

Kevin Borg med finalisten Alice Svensson.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Globen var fylld till bredden! Foto: Daniel Ohlsson/TV4

...och sångfågeln Anna livade upp stämningen! Foto: Daniel Ohlsson/TV4





11 december 2008

Idag har vi varit hemma hela dagen. Har varit så härligt. 6 minusgrader idag bara. Jag började med att göra klart mitt psykologiarbete medan mamma var ute och red. SÅ SKÖNT ATT ÄNTLIGEN BLI KLAR MED KURSERNA FÖR DEN HÄR TERMINEN!!!

Sen städade jag åt alla marsvinen och när mamma kom hem så åt vi lunch och sen åkte vi spark upp på byn med Dessi. Jag handlade lite inför helgen och blev så sugen på en påse smågodis men det blev mycket frukt istället. När vi kom hem så åt vi middag och jag kollade på one tree hill samtidigt:) Undra vad man ska göra i helgen då? Man e ju ensam hemma hela helgen....kanske får kolla på någon film. För nu e jag ju klar med alla skolarbeten så nu måste jag ta det lite lugnt:) Men jag skulle få min studiehandledning för kursen Rehabilitering och habilitering imorgon också...kanske får kika lite i den då.

Imorgon har vi psykologi 8-11 och vi skulle få se luciatåg imorgon också. Jag tittade på My perfect life med Victoria Silvstedt och det är såå bra program. I detta program så var hon i Bollnäs och hälsade på sin familj. Det var ju kul o se:)


10 december 2008

Jag har namnsdag idag på nobeldagen!!!!

Idag vaknade klev jag upp 7.40. Skulle vara på skolan och ha psykologi klockan 9-11. När vi kom dit så gick vi igenom några fallbeskrivningar som kanske tog 30 minuter. Resten av tiden alltså 1 och 1/2 timme så satt vi i sträck och fick sitta och lyssna på läraren och om hennes berättelse om hennes mamma. Kändes sååå värdelöst att ha åkt från Järvsö till Ljusdal bara för o lyssna på nån jävla berättelse. Då kunde jag gjort mer nytta hemma. Och vi har lagt in 2 timmar till vissa veckor för att vi ska hinna med för hon snackar ju så himla mycket så man hinner ju inte göra uppgifterna som ska göras men det blir ju ändå inget gjort under de två extra timmarna. Istället för den här dumma berättelsen som jag nästan somnade till för den var så himla detaljrik och hon berättade in i minsta detalj kunde vi ha hunnit med att göra klart kapitel 8 och 9. Istället så måste vi börja en timme tidigare på fredag och gå 8-11 och sen måsta vi ha ännu ett extrapass på måndag klockan 9-11. Jag blev så irriterad och arg på läraren för på fredag var ju min sista dag i skolan och sen skulle jag och mamma åka till Bollnäs på måndag och handla det sista innan julen och sen åker ju jag på kryssning på onsdag-torsdag. Så nej tack jag skippar nog lektionen på måndag. Det blir väl bara en massa onödiga disskutioner som vanligt och vi hinner väl ändå inte med det som ska göras....Kändes jävligt onödigt att gå på lektionen idag..suck. När vi kom hem iaf så tog jag med Dessi på en sparktur. Det var 10 minusgrader så jag fick ta på henne täcket. I början så frös hon och hoppade på tre ben men sen när hon började dra sparken så flåsade hon.

En tråkig och sorglig nyhet: Min gröna undulat (har tyvärr inget namn på honom men brukar säga Oliver) låg på burgolvet idag och var heldöd. Tyckte synd om honom men tror han dog av sjukdom. Jag har inte haft honom så länge heller. Han kunde heller inte flyga för han hade tappat sina stjärtfjädrar och vingpennor så det är ju skönt för honom att få vila i frid.

R.I.P OLIVER






9 december 2008

16 MINUSGRADER IDAG!!!!

Så jävla kallt. Min hund hoppade på tre ben idag ute för att det var så himla kallt. Vi kom iaf iväg till Ljusdal på morgonen och redovisade två uppgifter och fick idag reda på mina betyg från Omvårdnadskursen och Etik kursen. Jag är mycket nöjd med mina betyg:) Sista dagen på skolan är på fredag och sen har jag jullov:) Skönt. Vi kollade på en film idag på skolan som hette " Breaking the waves" med Stellan Skarsgård och Emma Thompson. 2 timmar och 37 minuter var filmen. Den gick väl att kolla på men skulle inte vilja se den igen. Men jag somnade iaf inte fast jag låg i soffan och kollade..haha

Sen klockan 4 så åkte vi hem och jag höll på att frysa häcken av mig och vi åt mat och sen kollade jag på Ugly betty. Fick inte se Desperate Housewives säsongsavslutningen för mamma:( Hon skulle se en film som hon sen inte ens ville se...hhhrrmm lite onödigt tycker jag då hon vet hur mycket mina tv program betyder för mej..haha men men jag får väl kolla på det sen.

Och vad ska man hitta på i helgen på Lucia då???Nån som har nå tips? Mamma ska ju till sin dejt i helgen..Åker på fredag och kommer hem på söndag. Man blir väl uppringd mitt i natten som vanligt..börjar bli jävligt uttröttande när det pågått i typ ett halvår nu. Fy fan för svartsjuka ex!!!!

Ja men just ja. Måste berätta att jag äntligen fått tag på en skinnyhona som jag letat efter jättelänge. Jag har tingat en hona från Mosaiques uppfödning i Järbo. Är ju en bit att åka men jag åker bara ner till Gävle så skulle vi ses där. Skinnyhonan som jag tingat är född den 28 november och hon är leveransklar när hon är fem veckor alltså den 2 januari och då åker jag ner och hämtar henne. Jag lägger upp bilder när hon vuxit på sig lite. Hon är ju bara 10 dagar nu.

Mosaique´s Electra Skinnyhona född 28/11-08 e: Exidous u:Hannas Newada

Lilla Electra kostar 650 kronor så jag har satt in handpenning idag så nu är hon garanterat min. Skinny marsvin är ju väldigt svårt att få tag på och det är många som vill ha dom så dom är lättsålda så man får vara snabb om man ska köpa någon. Och det är inte många häruppe i det här området som säljer skinny. Men jag kommer ju avla på Electra så det blir väl någon skinnykull här också framöver:)

Min första skinny


8 december 2008

På söndagen klev jag upp klockan 8.30 och kunde inte äta nå frukost. Jag var så hungrig men kunde inte äta. När dom vaknade så kollade vi på nyhetsmorgon där Darin sjöng och var med. Han var såå het. Skitsnygg. Och så såg jag Elisabeth som visade vädret på nyhetsmorgonen. Jag jobbade som barnflicka hos henne och tog hand om hennes lilla dotter förra året. Kajsa och Emelie åt frukost och jag blev så illamående och kände att det bubblade i magen bara av lukten av rostat bröd. Det är en lukt som jag verkligen inte kan känna på morgonen. Vi åkte sen till Älvsjö för att titta på hundutställningen och få se BIS finalen. På vägen dit skulle vi genom spärren till pendeltåget och vem stod framför mig? Jo IDOL LARS!!!!! Okej jag måste erkänna att han inte var en av mina favoriter och jag fattade inte vad han gjorde i Idol egentligen men jag blev helt till mig ändå när jag såg honom. Det är ju helt annorlunda när man ser honom live. Jag hejade på honom med ett stort flin i mitt ansikte när vi stod mitt emot varandra. Kändes som jag blockerade honom när han skulle gå förbi mig:)haha Jag kunde helt enkelt inte sluta titta på honom. Jag tänkte efteråt att jag skulle fråga om ett kort men det blev aldrig av...något som jag ångrar nu i efterhand... Men iaf när vi kom till Älvsjö och när vi kollade på BIS finalen så var det en Bearded Collie som blev utställningens vackraste hund. Tvåa blev en American Akita. Jag blev så överlycklig när det var dags för Årets uppfödare då ingen mindre än toppkenneln för dalmatiner i Sverige vann: KENNEL JILLOC´S Florence och Rune med deras vackra och helt underbara dalmatiner. Jag bara jublade och visslade och blev jättelycklig! Så kul att dom blev Årets uppfödare 2008. Gå gärna in på deras hemsida och titta på deras vackra hundar http://www.jillocs.com/

Sen åkte vi hem efter en härlig utställningshelg med fina hundar. Tåget hem gick 19.30 och vi var framme i Gävle 20.58 där syrran klev av och jag fortsatte min resa med två timmar till för att åka med 21.08 tåget till Järvsö. Kom hem ca 23.00....En jävligt lång och tråkig resa upp till Järvsö. Men man kom ju hem till det härliga vintervädret som inte finns i Stockholm. Mamma mötte mig på stationen i Järvsö med Dessi. Hon fick halsbandet och kopplet jag köpte åt henne och hon blev såå fin i det. Så ännu ett till halsband till Dessis fina samling:) Ett rosa militärmönstrat med matchande koppel.

Nu är det 10 dagar kvar sen reser man ner till Sthlm igen för att åka med Cinderella. JIPPI!





Gick och la oss vid ett tiden på fredagen och på lördagen klev jag upp klockan 8.00.

Jag åt en banan och ett halvt glas juice på morgonen och fick så hemskt ont i magen. Satt en bra stund på toan och väntade tills smärtan var över och fixade sen iordning mig. Utställningen började klockan 9.00 och jag ville vara där så tidigt som möjligt. Men lillsyrran är ju inte direkt morgonpigg av sig....Fick tjata tills hon klev upp och vi kom väl iväg klockan 10 och Emelie skulle iväg på gymmet. Vi kom väl till Älvsjö vid 11 typ och jag betalade 160 spänn för att vi skulle få komma in.... När vi kom dit så var det sååå många fina hundar att titta på. Träffade även den bästa dalmatinerkenneln Jilloc´s och dom hade med sig många och fina hundar. Dom ska ju ha en eller två valpkullar nästa år så man är ju sugen men men. Jag har sagt att det inte blir någon mer dalmatiner för mig. Det räcker med den jag har:) Men dom är ju så underbart vackra. Jag hade jättekul och vi hälsade på måånga hundar. Det var 37 dalmatiner anmälda. Finalen var lite över 3 timmar lång så vi kom hem ganska sent. Vi kollade på finalen på Stjärnor på is och det var helt fel par som vann. Hur kunde Markus Fagervall och hans "tvilling" vinna????sååå dåligt. Sen tog jag en dusch och vi satt uppe och kollade på Britney Spears film på tv4. Somnade sent.




I fredags var planerna att jag skulle till Stockholm och bo hos syrran på Kungsholmen och gå på den Internationella hundutställningen i Älvsjö på lördagen och på söndagen. Jag skulle åka dit med min lillasyster och hon kom hit till Järvsö på torsdagen. Bussen ner till Stockholm som jag bokade gick 7.15 och jag skulle skippa psykologin och redovisningen för at åka. Fredagen den 5 december började med att jag FÖRSOV mig!!!! Det händer sällan och jag vaknar ofta före väckarklockan när jag vet vilken tid jag ska kliva upp och just denna dag hände det. Jag vaknade först 4.30 eftersom syrran hade ställt hennes klocka då men sen tänkte jag att jag skulle upp om en timme och jag somnade om. Vaknade då 7.30 med världens panik. Jag skyndade mig upp och gick in till mammas sovrum och sa som det var. Det var ju bara skynda sig och boka nya biljetter. Som tur var hade jag inte betalat dom andra biljetterna utan skulle betala dom på bussen så jag behövde inte betala extra för att jag missade bussen på morgonen. Vi fick ta bussen som gick så sent som 15.45. Det gick en buss klockan 10 också men då måsta vi gå upp på byn eftersom mamma skulle vara i Ljusdal under förmiddagen och det är jättemycket snö här och det var 12 minusgrader så nej tack. Ingen 2 kilometers promenad där heller....Jag hade så dåligt samvete och mådde så dåligt över mig själv att jag sov över för det händer aldrig mej som ofta är morgonpigg. Så vi hann inte med någon shopping i Stockholm på fredagen. När vi var framme i Stockholm var klockan 20.00 och vi hade inte stannat någonting utan åkte ca 4 timmar i sträck. Ganska jobbigt var det. När vi väl var framme ville jag åka fort tunnelbanan till syrran för att hinna se en del av Idol iaf. Första gången jag hälsade på hos Emelie och det var ju en fin lägenhet dom hade. På Idol var ju Robin kass som vanligt och han åkte ju ut också. Bra var väl det. Så nu väntar man bara att Kevin ska vinna nästa vecka då. Vi åt tacos och godis och kollade på Fredag hela veckan också. Fick reda på att min Idol Darin hade varit i Stockholms city och skivsignerat på fredagen så det var ju bara toppen över allting. Hela min dag blev förstörd av att jag försov mig. Hur kunde det hända egentligen?????Blev så arg på mig själv. ÅÅÅHHHH


4 december 2008

GRATTIS DESSI PÅ 5- ÅRSDAGEN!!!!

Min dalmatinertik fyller 5 år idag så det blir väl tårta ikväll:)


3 december 2008

IDAG HAR DET SNÖAT SÅ MYCKET!! Jag bara älskar snön och vintern. Det är så otroligt fint och härligt med snö. När jag kom hem från kryssningen igår kväll var det så mycket snö i Järvsö. I Stockholm fanns det ju ingen snö alls och så kommer man upp hit och det är världens finaste vinterlandskap:)

Jag har varit i skolan idag och redovisat. Sen har jag åkt en sparktur med Dessi. Har även städat här hemma då syrran kommer imorn.

Läste på Northstar´s blogg att hon fått två kullar nu. En kull med 3 ungar två hanar och en hona och en dödfödd och en som dog efter 5 dagar. Och honan ska hon ev spara och den andra kullen blev bara en stor hona på 150 gram och en dödfödd hane som var ännu större. Och honan skulle hon spara själv. Så troligen kanske jag sparar någon i Elviras kull. Får se hur jag gör.

Nä nu borde jag sova. Ska upp imorgon och ska till skolan och redovisa igen. Hoppas allt går bra:)hehe


3 december 2008

HEMMA FRÅN KRYSSNINGEN!!!!!


Ja då har man varit på sin andra kryssning. Fast den här gången åkte jag med Birka crouisers. Jag åkte i måndags klockan 8.50 från Järvsö. Var framme klockan 15.00 typ. Såå jobbig bussresa. Höll på att dö av uttråkning. Tog ju fan nästan 6 timmar ner. Vi körde värsta omvägen oxå. Först till Bollnäs och sen svängde vi av och körde genom Ockelbo och sen genom Sandviken och sen till Tierp och sen till Stockholm. Vi stannade många gånger för att hämta upp folk. Sen var ju busschauffören snäll och körde genom Stockholm centrum för att vi skulle få se den fina julskyltningen:) Tackar för det. Det kändes som vi var värsta turisterna. När jag väl var framme och väntade på att bli insläppta på båten såg jag att dom som stod runtom mig var alla över 60 år i alla fall! Jag skulle precis gå på pensionärsbåten kändes det som! Jag fick lite smått panik och tänkte genast att jag kommer ha astråkigt under resan och inte ha någon att umgås med. Men visst det får man väl räkna med om man åker på en måndag men ändå....Såg bara en tjej i min ålder där och hon stod alldeles framför mig. Jag tänkte precis då att jag måste bara få träffa henne sen så jag får umgås med någon i min ålder:)

När jag var ombord på båten fick jag vänta i någon timme för att få gå in i hytten och det var en fin hytt. Den var större än hytterna på Cinderella i alla fall. Jag fick även hyttfönster som jag inte fick på Cinderella. Sen började jag fixa iordning mig och gick sen till taxfreen och shoppade loss lite:) Sen gick jag runt på båten och kollade lite. Vart jag än tittade var det 60-70 åringar med glasögon och rullator. Tänkte att man får väl dansa med en rullator på dansgolvet ikväll..haha Åt julbord klockan 21 och det var supergott. Mycket att välja på. Sen typ vid 22.30 gick jag till baren där Babsan skulle ha lite show. Jag gav henne en kram och fick ta kort:) Gick sen upp till spa och relax avdelningen där det var disco och träffade tjejen som jag såg innan jag klev på båten. Hon kom fram till mej och ville prata så vi tog en drink och sen gick vi upp på dansgolvet tillsammans med alla pensionärer... Vi fastnade för varann direkt och det kändes som vi hade känt varandra jättelänge. Vi gick sen ner till min hytt och drack lite och sen gick vi upp till baren. Träffade där ett tjejgäng i våran ålder som var på konferens och vi festade med dom:) Jätttrevliga tjejer! Vi träffade också Mårten Andersson som är komiker och har varit med i extra extra och lets dance. Vi festade med honom ett bra tag och han bjöd alla tjejer på öl:)hehe det var kul o få träffa han faktiskt. Vet inte hur många kramar han fick av mej:) Sen kom Jeni och jag ifrån varandra så jag följde med Madde och vi fick hänga med ett par 45 åriga gubbar till deras hytt och vi fick champagne. Sen gick vi till Maddes hytt för hon skulle på konferens dagen efter. Då gick jag ner till min hytt sen vid 6 tiden på morgonen. Jag klev sen upp vid 7 och duschade och fixade iordning mej. Sen åt jag frukost med tjejerna och sen skulle dom på konferens så jag spelade bingo med alla pensionärerna och med Babsan och fick ännu en kram och en till bild på henne och mig:) Jag blir så tokig när jag ser kändisar:)Jag bara måste gå fram helt enkelt haha. Sen hade jag såå tråkigt. Hände absolut ingenting. Jag hade så tråkigt och ville bara komma hem så fort som möjligt. Vi åkte från Stockholm klockan 16.00 och kom fram till Järvsö klockan 22.00. Sov typ hela vägen hem. Hade ju inte sovit något på båten så jag var astrött.

Men nu laddar jag om igen för nästa kryssning blir den 17 december och då är det Cinderella som gäller och så är det EMD! Längtar så mycket dit!


28 november 2008

Igår var vi i skolan och hade Psykologi 10-12. Sen klockan 13 så intervjuade vi Magnus Boäng som är präst i Ljusdal och ställde frågor om etik.

Idag har vi haft psykologi också klockan 9-11. Sen åt vi lunch och mamma åkte till Terese min syrra för att åka till Globen imorgon och titta på Horse Show. Jag var på den förra året då mamma hade beställt biljett men kunde inte åka och det var jättehäftigt och se faktiskt och jag är inte alls intresserad av hästar och rider inte själv men det var riktigt kul och en riktigt häftig show dom har.

Jag får vara djurvakt i helgen. När mamma tagit bussen till Hudiksvall och vidare till Bergsjö så gick jag och tittade på lite kläder. Köpte en jättefin stickad blå mönstrad klänning i Ljusdal. Den ska jag nog ha på julafton! Sen åkte jag hem och gick en långpromenad med Dessi. Var tvungen att titta på reprisen av Ensam mamma söker och man blir så lycklig av att se deras kärlek:) Sen var det självklart IDOL!

Johan Palm åkte ut och det var väl bra det. Hade hoppats på Robin men han kan åka ut nästa fredag. Kevin och Alice måste ju bara vara i finalen i Globen tillsammans. Jag hoppas Kevin vinner. Sen kollade jag på IDOL eftersnack i tv400.

Imorgon ska jag väl plugga hela dagen. Är jättestökigt här hemma och har lust att bara ha en stor städdag men jag får stå ut. Måste bli klar med de sista uppgifterna. Alla arbeten ska vara klar senast den 12 december. Det är viktigaree än att huset är städat. haha....Nu är det bara 3 dagar kvar sen sticker jag på kryssning!!!!!!!!! Den är välbehövlig nu då jag jobbat så hårt för att kunna åka. Gott med julbord ska det bli:) Hoppas jag hittar några trevliga och snygga killar den här gången också.

Lägger in lite bilder på mej:)Ego hehe


24 november 2008

HAHA Hade jag inte rätt om vilka tjejerna skulle välja i ensam mamma söker??Fast det var ju inte så svårt att lista ut precis. Jag blev så lycklig när dom äntligen fick deras drömman. Jag önskar att jag också fick bli så där jättekär någon dag..

Jag blev alldeles tårögd och det kom ju några tårar när man såg Anette och Richards kärlek till varandra. Dom passar perfekt med varann och dom skulle ju till och med gifta sig! Shit vad roligt! Det blev visst Anette och hennes familj som fick flytta till Göteborg. Tänk att få vara så lyckliga som dom är! Vilken känsla.

Sen kollade jag på Girls of the playboy mansion då det var den stora Playboy bunny festen! Sen såg jag på Victoria Silvstedt program My perfect life.

Imorgon har vi redovisning 12.20. Borde kanske sova nu. Dessi ligger i sängen och väntar. Hoppas jag inte vaknar inatt med en marsvinsunge i sängen igen.


23 november 2008

Vaknade inatt av att min marsvinsunge sprang omkring i min säng. Eftersom i mitt rum har jag alla djuren så hade hon väl hoppat ur buren och in i min säng...ja det var ju bara att plocka upp henne och lägga henne i buren igen. Skönt att syrran kommer till helgen för då tar hon med sig Celia.

Ikväll ska jag hämta mamma på stationen 22.50. Ikväll är det ju säsongsavslutning på ensam mamma söker! Det ska bli tråkigt att inte få träffa mammorna igen men spännande att se vem dom väljer. Jag hoppas att Johanna väljer Alex, Anette väljer Richard och Nina väljer Micke.

Vi får väl se ikväll då om jag har rätt:)haha


22 november 2008

Idag har jag pluggat. Sen gick jag ut en långpromenad på två timmar med Dessi. Ensam hemma idag...Kollade på tv på kvällen. Victoria Silvstedt har ju fått ett eget tv-program om hennes liv på kanal E! "My perfect life". Satt och kollade på det och det är ganska bra faktiskt.

Ny säsong på Girls of the playboy mansion. Hef fyllde 82 år och han fick flickvännernas könsorgan avgjutna i choklad! Hur kan man komma på en sån idé? haha och vem kom med födelsedagstårtan i handen? Jo Pamela Anderson och hon var helt Naken! Ja de händer en del på playboy mansion:)

Nu har jag så fruktansvärt tråkigt och jag är inte nå trött. Så nu vet jag inte om jag ska försöka sova och kliva upp tidigt imorn och börja plugga och städa på morgonen eller om jag ska vara uppe längre och bara sitta o lyssna på musik....


21 november 2008

Min favorit Anna åkte ut idag på Idol och jag kollade på eftersnack och hon bara grät. Hon har en helt underbar röst och hon är alldeles för bra för Idol. Egentligen var det bra att hon åkte ur det fjantprogrammet så hon kan börja ge ut en singel och en skiva. Jag kommer köpa den direkt!

Nu finns det bara en som kan vinna och det är KEVIN!

Jag kan verkligen inte fatta vad Robin och Johan Palm fortfarande gör i programmet?

Visst i början tyckte jag om Johan han var ju jättesöt och charmig men att han skulle vara kvar så här länge trodde jag verkligen inte. Jag är så besviken på årets Idolsäsong och om inte Kevin vinner så suger ju hela programmet. Nä nu saknar man när det var Darin och Amanda i Idol. Det var riktiga artister de:)

Ska försöka sova nu jag....eller ska nog sitta vid datorn ett tag till. Har skrivit meddelanden till Anna och jag önskar henne all lycka i framtiden och väntar med spänning på hennes första singel:)


20 november 2008

Muffin har fått 3 marsvinsungar den 19/11 GRATTIS!!!

Det var ju jätteroligt att få höra att alla tre var levande. Då jag hade Muffin fick hon en kull med två dödfödda och en levande så det här är hennes andra kull och hon fick en helsvart med vit framtass, en svart/vit och en orange/vit. Dom är av rasen Sheltie.

Nu väntar Stina min syrra två till kullar som är på gång. Vi får väl se när det blir av. När alla tre kullarna är födda ska jag upp dit till Sundsvall och kolla på dom:)


20 november 2008

I tisdags hade jag redovisning och det gick väldigt bra. Det var 6 stycken redovisningar och det tog 2 1/2 timme innan alla var klara. På förmiddagen 8.30-12.00 var vi på föreläsning om tugg och sväljsvårigheter. Lång förmiddag blev det. Sen fick man skynda sig upp till pappas lägenhet, rasta hundarna och äta lunch och sen redovisa 13.00-15.30 sen åkte vi tillbaka och rastade hundarna och åt middag hos pappa och sen vid 17 tiden åkte vi hem till Järvsö och jag var astrött. Kollade på Ugly Betty och Desperate Housewives och Christine.

I onsdags åkte vi till Ljusdal igen för mentorsamtal med läraren. Jag har sååå många uppgifter kvar att göra och vet inte om jag hinner. Får jobba i raketfart nu:) Men så går det om man ligger på latsidan i början av terminen. Då får man jobba aset av sig sen i slutet av terminen. Men det ska nog gå bra. Känner mig jävligt stressad just nu bara. Veterinärbesiktigade Danne hos veterinären 13.30. Sen på kvällen red mamma ut med hästen och tog Dessi med sig till Svarttjärnstugan. Jag kollade på Bonde söker fru och Greys anatomy. Det var så bra. Men jag tyckte synd om Fredic som Hannah röstade ut. Han tyckte ju verkligen om henne och det var så fint när han grät. Han kan väl jag få dejta istället då:) Jag tyckte han verkade jättetrevlig och snäll.

Idag har jag gjort klart alla tre VIPS:arna. Skönt att slippa göra dom i helgen. Puh. Jag har varit på en långpromenad med Dessi i skogen medans mamma varit i Ljusdal och vi träffade Charlie i skogen. Det är Dessis "pojkvän". HAHA Han är en svart prickig dalmatinerhane som är 9 månader äldre än Dessi och som inte bor så långt ifrån oss. Dessi tjuvparade sig med honom förra året....så det blev abortspruta för Dessi då. Men hon lekte med honom nu iskogen och hade kul!

När jag kom hem gick jag en liten sväng med Danne och nu har mamma kommit hem. Jag ska väl plugga vidare nu med en uppgift i Etik.


17 november 2008

DEN 17 DECEMBER DRAR JAG PÅ KRYSSNING MED CINDERELLA. EMD UPPTRÄDER PÅ BÅTEN!!!

Jag älskar dom! Snygg- Erik är min favorit. Har gillat honom ända sen Idol startade:)

Och äntligen får jag se honom:) Jag kommer vara överlycklig

Finns ingen snyggare kille än Snygg-Erik! He is hot!MUMS!


17 november 2008

Igår var jag till Ockelbo och träffade Annas dotter Lova som bara är ca 2 månader gammal. Hon var jättegullig:) Det var kul att få träffa dom.

Idag har jag varit på skolan och gått igenom redovisningen tills imorgon. Sen åkte vi hem och jag och mamma gick runt kyrksjön med Dessi och jag red på Didi (mammas häst). När vi kom hem åt vi mat och mamma bakade jättegoda LUSSEBULLAR!!! Årets första! Dom blev supergoda. Jag ska snart börja baka lite knäck och julgodis. Jag kollade på Färjan ikväll och jag längtar så himla mycket tills jag ska åka igen den 1 december med Birka Crouisers och den 17 december med Cinderella.

Säg till om någon av er ska åka så kanske vi ses på båten!

Det går väldigt bra med marsvinshanen här hemma och dom trivs tillsammans.

Nu ska jag käka ostkaka!Gott:)


15 november 2008

Idag ska jag hämta marsvinshanen!!!

Det ska bli jättekul att äntligen få hem honom. Han är en jättefin chokolade himalaya och är bara 7 månader gammal men ändå svensk utställningschampion.

Igår var vi på Järnvägs i Ljusdal på klassträff. Det var bara 6 stycken men vi hade det trevligt ändå. Jag gick vid 21 tiden för att åka till pappa och kolla på Idol. Jag vet att jag låter tråkig men jag bara älskar Idol och jag är ju i Ockelbo imorn då reprisen går.

Måste bara säga att det var helt rätt personer som hängde löst. Men fast jag inte tycker om någon av Robin så tyckte jag faktiskt att Robin E som åkte ut har gjort bättre framträdanden än Robin B. Robin B skulle ju ha åkt ut tycker jag. Man blev faktiskt lite förvånad. Nästa gång måste han ju åka ut!

När Idol var slut vid 22.40 så åkte jag ner till Järnvägs. Det hade kommit mycket mer folk och jag såg mamma stå på dansgolvet. HAHA Jag gick in och försökte få med henne hem för jag var trött, vägen var hal och det var dimma ute. Men jag lyckades inte. Jag fick helt enkelt vänta tills dom dansat klart. Jag skulle även skjutsa hem en av våra klasskompisar. Jag har såå tråkigt när jag är nykter på krogen. När klockan var 00.00 så fick jag med dom in i bilen. När vi kom hem halv ett så gick jag och la mej direkt.

Sen ringde syrran 1.44 inatt. Suck. Sen vaknade jag klockan 8.00 men steg upp 9. När mamma vaknade 10.30 hade jag hunnit kliva upp, ätit frukost, läst tidningen, rastat och matat hundarna, städat åt marsvinen och fåglarna, släppt ut hästarna och gett dom hö och vatten, renbäddat sängen och diskat.

Nu sitter jag här och bloggar och ska snart gå en långpromenad med Dessi. Ska till Anna och Lova imorgon och jag skickade ju två bodysar och ett par söta Labanstrumpor men när jag var i Gävle i onsdags kunde jag inte hålla mig när jag kollade på babykläder. Jag köpte en jättesöt ljusrosa dress med Hello Kitty på och vinröda byxor till och ett par ljusrosa vintervantar.

Nu ska jag gå ut med Dessi.


13 november 2008

I tisdags hade vi lektion klockan 13.00 och min klasskompis hade med sig sin thailändska dotter Julia. Hon var jättesöt. På söndag ska jag ju träffa min gamla klasskompis Anna i ockelbo och äntligen få träffa hennes dotter Lova som föddes i september. Det ska bli jättekul. Jag längtar tills jag får träffa dom:)

I onsdags så åkte jag ner till Gävle och fortsatte med min tatuering och den blev äntligen helt klar! Tog bara en timme ungefär. Ett jättestort tack till Emilia på Custom Illusion som gjorde min underbara revbenstatuering med dom finaste rosorna. Jag är så jättenöjd med resultatet och nu får man väl börja träna upp sig för beach 2009. HAHA Man vill ju inte se ut som ett fläskberg som jag gör nu! Nu är jag alldeles röd och svullen och det svider som fan. Vaknade flera gånger inatt av att det sved. Jag som alltid rör mig mycket på natten och vänder sida hela tiden och nu kan jag inte göra det. Jobbigt. Men allt besväret och alla smärtorna är sig värd.

Grattis till min kompis Jessica i Ockelbo som fyller 21 år idag den 13 november! Hoppas du får en trevlig födelsedag:) Imorgon är det redovisning i psykologin om personlighetspsykologi, kriser och posttraumatisk stress.

Ska vara där klockan 9-11. Sen ska vi prata lite uppgifter efter lektionen. Vi tar med hundarna så dom får vara hos pappa och sen åker vi till hans lägenhet och käkar lunch och går långpromenad med hundarna för sen ska jag göra mej iordning för Klassfesten. Omvårdnadsgruppen ska ha en liten träff och äta gott på Järnvägs i Ljusdal. Det ska bli kul! Men jag får bli chaufför för kvällen. Så det blir väl alkoholfria drinkar för min del.

Ska ju hämta teddymarsvinshanen på lördag. Äntligen!

Nu ska jag försöka sova innan jag ska upp igen.


10 november 2008

Idag har jag varit på studiebesök på socialtjänsten i Ljusdal. Det var rätt så tråkigt. Man vet ju redan vad dom jobbar med... Mamma skulle ta tåget från Gävle idag för att åka hem hit till Järvsö men hoppade på fel tåg så hon är i Hudiksvall nu och får ta bussen till Ljusdal och sen ytterligare en buss till Järvsö och är inte hemma förrän halv tio ikväll.. Vilket pucko alltså! Hur kan man hoppa på fel tåg? Det är man ju så noga med när man åker. Jaja inte mitt problem precis. Fast nu blev det mitt problem...Mamma ringde nyss och sa att jag skulle hämta henne i Ljusdal 22.30!!

Jobbigt värre. Inte nog med att hundarna har varit oroloiga hela helgen när jag varit ensam hemma. Dom har tittat ut genom fönstret och skällt konstant mot dörren och hoppat mot dörren...creepy! Och jag som är så hemskt mörkrädd. Vågar bara sitta här vid datorn....När jag satt och åt mat så började Dessi skälla och sprang mot dörren fast jag hörde ingenting. Undrar om det kanske spökar här...haha ne men de e ju konstigt att hundarna är så oroliga. Och detta händer bara då jag är ensam hemma.

Försöker plugga här hemma men kan inte koncentrera mig alls. Är så stressad och nervös. Suck. Är väl bara att vänta tills jag ska släppa in hästarna och sen åka till Ljusdal.


9 november 2008

Idag är det Fars dag. Jag och två av mina systrar åkte till Ljusdal för att gratulera pappa med tårta och presenter. Hade köpt en fin Gustaf Adolf tårta men glömde ta kort på den..:(

Linda Bengtzing var på Bilbolagets invigningsfest i Ljusdal idag och sjöng. Hade varit kul att vara där men vi firade pappa istället:) Jag var på Bilbolaget igår med syrran och såg Amy Diamond sjunga istället. Inte lika kul kanske men men vad ska man annars göra på en lördag. Har ändå inget bättre för mig.

Är ensam hemma ikväll och har rätt så tråkigt. Har nyss släppt in hästarna och rastat hundarna.

Har kollat på One tree hill, gossip girl och ensam mamma söker. Jag och Dessi var ute i regnrusket och har gått en promenad.

Igår fick jag ett tråkigt mejl. Min rexhona som jag bokat från Meles marsvin i Bollnäs blev inte av. Honan gick upp i vikt och hon trodde att hon skulle föda men sen gick hon ner i vikt igen och hon vet inte riktigt varför det blivit så. Nu har jag väntat i 14 veckor på min efterlängtade rexunge och så får jag ingen alls!!:( Så tråkigt..Vet inte hur jag ska göra nu, om jag ska ta det lite lugnt och avvakta lite och se om det dyker upp något eller om jag ska leta någon unge redan nu. Men jag ska ju para min teddyhona nu och jag kanske får någon fin färg i kullen som jag sparar där i stället.

Annars ska Northstar´s ha två teddykullar som föds nu i november och jag får se om det föds någon rolig färg i dom kullarna. Min teddyhona hemma kommer ju från Northstar´s:) Light´s marsvin som jag ska låna avelshane av ska också ha två teddykullar nu i november. Jag får väl kika lite och se om det finns någon unge i någon av de fyra kullarna som jag är intresserad av. Färger på teddymarsvin som jag vill ha är black roan, black/white och white/choklade roan golden. Såg en teddyhona i en djuraffär i Gävle som var black roan och jag blev så sugen på att köpa henne men jag väntar istället på dom här kullarna.


4 november 2008



 
  

HaHA nu har mamma vaknat med ont i halsen och förkyld och fryser. Så nu har hon också blivit smittad:)That´s great! Skadeglädjen är stor. Nu på farsdag på söndag kommer mina systrar Kajsa och Terese och självklart är ju pappa där oxå då så ni kan ju räkna med att bli förkylda nästa vecka!

Förkylningsvirus är ju det värsta...man blir ju smittad på en gång.




 
  

Nu har man bokat en till kryssning till Mariehamn då! Jag längtar så mycket.

Den 1 december på en måndag åker jag med Birka och äter julbord. Det ska bli askul!

I helgen var jag till Gävle och sov hos min syster. Kom hem på söndagen.

Igår var vi på studiebesök med klassen till Hantverkargården och Juliasgården i Ljusdal.

8.15-15.15 var vi där. Blev lite drygt och jag var väldigt trött. Inget som intresserade mig. Dom som jobbar där tar hand om handikappade människor. En i våran grupp som var jätteförkyld satt bredvid mej när vi fikade och hon var med under hela studiebesöket. Hon hade varit förkyld i 3 veckor! När vi skulle fika på slutet så satt hon bredvid mej. Jag började känna att det kliades i näsan och jag blev lite skraj att jag skulle smittas men handledarna bara pratade på och ville aldrig sluta studiebesöket och jag blev bara mer och mer stressad och nervös.

När jag kom hem blev det bara värre. Jag blev snorigare och fick skitont i halsen.

Jag gick och la mej 22 för att jag var helt färdig. Jag var trött och hade ont i halsen. Vi hade inga värktabletter mot förkylning och det var riktigt jobbigt.... Jag vaknade igen vid midnatt och stängde av musiken jag lyssnade på. Sen försökte jag sova. Vaknade 3.44 och hade så ont i halsen så jag kunde knappt svälja. Tog två minttabletter strepsils men dom hjälpte ju knappast. Var så täppt i näsan att jag fick andas med munnen hur många gånger jag än snöt mig så rann näsan konstant. Försökte vila men vred och vände mig hela tiden och när klockan var 6.45 kunde jag inte ligga längre. Jag klev upp och tog en dusch idag och gick ut med hundarna och försökt ätit frukost. Ville inte äta någon frukost men jag var så hungrig att jag blev spyfärdig så jag måsta ha något i magen. Fick ont i magen av frukosten som jag får varje dag och nu sitter jag här och har ingenting att göra. Vi ska vara på skolan klockan 13.00 så det är ju några timmar kvar.

Jag ska tatuera mig om 8 dagar och jag är lite nervös om jag kommer vara jätteförkyld då. En förkylning går ju inte över på 8 dagar precis...så jobbigt. Men jag kan ju inte direkt boka om tiden heller.

När jag och Kajsa var i Gävle i lördags så köpte jag en ny vinterjacka till både Kajsa och mig och då fick jag ett plagg gratis så jag tog då en kofta för 400 kronor. En långärmad, vit med luva som var jätteskön. I alla fall så kom jag hem med koftan och upptäckte att det vita stöldmärket satt kvar på koftan! Jag blev irriterad först men tänkte att dom kunde ta bort den i Ljusdal. Så jag tog med den igår och nej då inte kunde dom få bort den...dom hade inte samma stöldmärke på deras kläder. Så typiskt. Så nu får jag åka ner till Gävle igen för att ta bort den och det var ju tur att jag hade kvittot kvar annars tror dom väl att jag snott den. Men jag blev så arg för att dom var så jävla klumpiga och inte tog bort den. Dom vet ju att dom har stöldmärken på alla kläder och eftersom koftan var vit måsta hon ju kolla extra noga efter det men det gjorde hon inte. Och deras säkerhetssystem verkade ju inte funka alls!!!Annars skulle det ju pipa när jag gick ut med kassen. Jag som har köpt jackor för 1300 kronor där måste nu åka tillbaka med den här stora koftan bara för att få bort stöldmärket. Jag ska ringa till VeroModa idag och begära tågersättning för det kostar ju att åka ner....Nä allt går bara åt pipan för mig nu...kan inget positivt dyka upp?

Jag beställde en Farsdags tårta igår på Finesse i Ljusdal. En Gustaftårta som är en marsipantårta med sockerkaka, frukt, choklad och maräng. Den lät jättegod så jag måsta bara testa den. Ska hämta den på söndag.



RSS 2.0