Min älskling Darin på Faddergalan;)

Kollade på Faddergalan ikväll och jag missade tyvärr Ullared:( Darin var ju med i Faddergalan och sjöng låten "Viva La Vida" och han var såå snygg;)
Men så typiskt att han var tvungen att sjunga i slutet av programmet. Det har dom väl räknat ut...Så jag måsta liksom sitta och kolla i typ nästan tre timmar för att jag inte skulle missa Darin. Men de va de ju värt;)

Och Takida spelade ju oxå och dom var såå bra:)

Besök i Hudik

I lördags åkte jag med 11.15 bussen till Hudiksvall för att hälsa på Lotta. Kom in lite tidigare så jag gick en kortis på stan och träffade Johanna:)Det var jättekul att få träffa henne igen då det var ett tag sen vi sågs. Vi måste ju bara träffas nån dag:)
Kl 12.30 kom Lotta och vi åkte hem till henne i Stocka. Käkade en jättegod kycklingpaj och sen kollade vi på film:) Vi tänkte ta en krogrunda men eftersom de inte var nå bra band som spelade och båda vi var rätt så trötta så blev det mysig hemmakväll istället. Vi kikade även en stund på Globen Horse show på tv. Min syrra Terese var ju där och kollade. Jag fick hänga med om jag ville men kände att jag inte hade pengar till det.
På söndagen åkte jag hem. Lottas pappa skjutsade in mig till Hudik vid 19 tiden. Jag var trött så jag somnade på bussen. Det tog över en timme o komma till Ljusdal för bussen va lite försenad. När jag kom hem blev Dessi så glad:)
Gick och la mej rätt sent igår.

Jag har ju haft lite problem hur jag ska ta mig till hundutställningen i Älvsjö under luciahelgen. Jag kunde inte sova hos syrran då dom skulle ta hem lite kompisar, och då tänkte jag ju åka bussen som anordnas men den går från Delsbo 3.15 och jag har inga bra vinterdäck på bilen och den ska ändå säljas snart så de går inte heller. Och det går inga direkttåg eller bussar ner så pass tidigt heller.
Men då frågade jag Lotta om hon skulle ner och hur. Då hennes syrra har lägenhet i Älvsjö och hon inte skulle va hemma så fick jag sova där:) Lottas mamma kommer oxå vara med och de va riktigt snällt att jag fick följa. Annars hade det nog inte blivit nå resa för mig. Jag kommer då åka buss ner med Härjedalingen på fredag och då är jag framme i Sthlm 14.50 och den biljetten kostar 230 kr. På hemvägen åker jag 19.30 tåget som kostar 245 kr.
Då hoppas jag att jag hinner se finalen på söndagen.
Den fredagen är det ju IDOLFINAL!!!!!

Gymmat och vaccinerat mig:)

Igår ringde jag A-kassan och självklart gick det inte att överklaga beslutet. Ringde sen bemanningen för att skriva upp mig som timvikarie men dom fick man inte tag på. Ringde sen sociala för att boka en tid och gissa hur länge jag får vänta??
6 hela veckor!!!!¨
Den 7 januari har jag fått tid. Det är ju sååå lång tid. Hur ska man klara sig ända till dess?
Men alla vill väl ha pengar innan jul så de va väl inte så konstigt att jag får vänta så pass länge.

Imorse var det dags för mitt intropass på gymmet för första gången. Jag klev upp 6.30 imorse. Cyklade sen ner och träffade Tony och han var jättetrevlig. Han instruerade en kille samtidigt som mig men det gick ju bra. Vi fick först köra lite konditionsträning och sen fick vi prova alla styrketräningsmaskiner. Det var ett bra gym tyckte jag men jag har ju aldrig varit på nå riktigt gym tidigare så jag har ju inget o jämföra med. Omklädningsrummet var rätt så litet men dom hade ju bastu och dusch:)
När jag varit där i 1,5 timmar så var vi klara. Jag cyklade till biblioteket och satt och läste en stund och sen gick jag ner till f d Baslivs för att vaccinera mig för den nya influensan. Det skulle börja kl 13 och jag trodde det skulle va mycket folk så jag gick dit 20 minuter innan men då var det typ bara tre bilar där. Jag var den första som fick vaccinet så det var inte direkt nå trängsel alls men när jag gick sen så började folk droppa in. När sköterskan skulle spruta in vaccinet ville jag såklart kolla:)Hon råkade komma in i en artär med sprutan och fick sticka igen. Eftersom jag inte är nå spruträdd så sa jag att hon får sticka så många gånger det behövs. Det gjorde ju inte speciellt ont direkt:)
Andra gången gick det bra och sen skulle man typ sitta o vänta i 15 minuter men jag gick efter typ 5 minuter. Kände mig så pass bra att jag kunde cykla hem. De e ju ändå ingen som har koll på hur länge man sitter där hehe. Nu har jag bara lite ont i armen men annars inga biverkningar. Får se hur det känns imorgon då.

Imorgon ska jag ta en tripp till Hudiksvall. Ska hälsa på en kompis från gymnasiet, Lotta:)
Jag tar 11.15 bussen från Ljusdal och sover över där tills imorgon. Det ska bli jättekul att få träffa henne då det var ett bra tag sen sist. Vi får se vad vi hittar på, kanske blir det en krogrunda:)




Ikväll var det ju Idol och en av mina favoriter Mariette åkte ut:(Jag som ringde och röstade.
MarietteMariette
Hon va ju helt grym ikväll och jag ville helst att Calle skulle åka. Men de kanske e bäst att åka ut som fyra än trea. För om man som Calle åker ut nästa vecka så ramlar man ju liksom alldeles vid målsnöret. Det känns ju lite mer besviket kanske. Och eftersom Mariette bor i Skåne så var det kanske bra att åka ut nu. Men jag ville ju höra mer av Mariette:) Hon har varit så himla bra i hela programmet och jag bara rös i hela kroppen när hon sjöng den sista låten. Den gjorde hon så sjukt bra!

Gym

Nu har jag ringt och bokat tid på Pacegym i Ljusdal. Ska träffa en tränare nu på fredag kl 9. Han ska gå igenom maskinerna osv så de blir väl ett träningspass. Känner att jag vill göra något på dagarna mer än att sitta vid datorn:)
Jag får väl se va de e för gym. Har aldrig varit där tidigare.


Tråkiga nyheter:(Varför kan inget vara positivt???

Som sagt så har ju jag försökt ringa till IGS ang anställningen. När jag gick på introduktionspass skulle dom ringa mig veckan efter för decemberschemat. Istället så hörde dom inte av sig och jag har ringt till dom två gånger. Fick samtal idag att brukaren inte tyckte att jag skulle passa för jobbet. Varför vet jag inte. Hon jag pratade med sa att hon ville ha någon annan och att det kanske inte var något jag gjorde utan det kanske var för jag var för ung eller att vi kanske inte klickade med personkemin. Jag som tyckte det lät så positivt sist och seriöst men tänk så fel man kan ha. Det är stor konkurrens om jobbena..suck. Jag blev så jäkla besviken och undrar om det var något jag kunde gjort bättre. Så nu är det bara börja om med jobbsökandet.
Jag kommer iaf få betalt för introdagen på 11 timmar och dom pengarna får jag den 18 december så de e ju alltid något:)


Fick även hem brev från A-kassan. Har nu väntat på pengar i över 3 månader och jag får inga pengar alls. Jag uppfyller inte arbetsvillkoren för a-kassa. Snacka om att man blir less. Man måsta typ jobba minst 80 tim/mån och eftersom jag börjat skola i augusti så har ju bara jag fått ihop 75 timmar i augusti men om man hade vetat det här så hade man ju frågat chefen om man fått jobba 5 timmar till!
Åhhh...
Ska försöka ringa och överklaga imorgon men det misslyckas väl. Nu är jag inskriven i jobbgarantin  för unga och får ynka 134 kr per dag. Ska ringa till sociala imorgon och boka tid. Jag måste höra vad det ska vara för krav för att man ska få ett eget boende osv.

Idag har det regnat hela dagen. Gick ut en långprommis med Dessi och när jag kom typ utanför lägenheten satt det en 9-årig pojke i lekparken som såg ledsen ut. Jag gick fram och frågade hur det var med honom och han sa att han inte kunde gå hem för att hans mammas kille var förbannad på honom och kastar ut honom och drar honom i håret osv. Hans mamma slutade kl 17 och kl var då 15. Jag sa åt honom att han inte kan sitta här i två timmar i regnet men han hade ju inget val, stackarn. När hans mamma kom så kände han sig trygg iaf. Jag ville inte lämna honom där ute i regnet men man kan ju inte bara bjuda hem pojken heller då man säkert kan bli anmäld för de....Jag stod där och pratade med honom och till slut kom hans kompis så det var ju bra. Jag hoppas allting ordnade sig. Men jag tycker så synd om pojken. Att man inte ens kan vara trygg i sitt eget hem. Det sker mycket våld och otäcka saker bakom dörrarna. Jag hade sån lust att bara ta hem honom och ge honom nå varmt att dricka och nåt att äta. Det är hemskt att se små barn fara illa.

Djurplågeri av grisar!!!

Har kollat på inslag från nyheterna om ett hundratal grisfarmar i Sverige inklusive KarlPetter från tidigare säsong av Bonde söker fru som vanvårdar grisar. Dom lever i ett så hemskt skick så det skär i hjärtat när man får se kalla människor behandla djuren på det viset. Hur kan man leva med det?
Det är grov misskötsel på de stackars grisarna och jag fattar inte hur folk kan vara så elaka.

LÄS!:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6181820.ab
tuggade på varandra Bilder från www.ettlivsomgris.se visar sLinnea Kjellsson och Johan Karlsson i Djurättsalliansen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6183631.ab
Tv-bonden Karl-Petter Bergvalls gård är en av dem som anmält
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6181821.ab


Jag mår illa bara jag tänker på det. Att se bilderna och filmerna från när grisarna äter på varandra, och döda grisar som ligger på det kalla golvet och grisar som har svåra ögoninfektioner gör att man blir helt rasande på grisägarna!Man är ju totalt sjuk i huvudet om man sköter djur så här. Man har lust att se grisägarna själva leva det liv deras stackars små grisar lever.

DÄRFÖR SÄGER JAG NEJ TILL JULSKINKA I ÅR!!!!
Och jag hoppas att det är bra många fler som säger samma sak!


boring....

Idag har jag inte gjort så mkt. Har städat lite i förrådet, motionerat Dessi, ringt A-kassan och IGS Assistans.
Nu ikväll har jag kollat på Ugly Betty, Desperate Housewives och Christine. Haha de e så roligt program:)

Det ska ju komma ett nytt dejtingprogram på kanal 5:

http://kanal5.se/dating

Kanske man ska söka?hehe är väl så många som söker men man kan ju skicka iväg ett mejl till dom iaf:)bara för kul skull.


Magkramp

Vaknade imorse kl 9 och tog en dusch. Jag åt sen en skiva av mitt nybakta filbröd och lite yoghurt och var ganska hungrig så jag tog en till macka. Efter den mackan var det kört.Skulle aldrig ha tagit en till macka men de e ju lätt o va efterklok. Magen började krampa ordentligt och jag kunde inte stå upprätt. Jag fick tillbringa ett bra tag på toan och har sen sprungit fram och tillbaka till toan från tvn. Jag har tagit två kramptabletter Papaverin och två Loperamid. Har fortfarande ont i magen och ska nog ta lite Losec oxå. Har haft en iskall, blöt handduk på magen som brukar lindra något så nu är jag alldeles frusen och kall. Nu är klockan 11.48 och magsmärtorna har inte försvunnit. Känns inte som en bra dag idag:(

Regn:(

Imorse var det kallt ute och jag tänkte då gå en långpromenad med Dessi runt elljusspåret. Men sen satte jag mig vid datorn en stund och bakade sen en banankaka och sen när jag kollade ut så regnade det:(Så typiskt.
Jag bakade filbröd och tänkte kanske att regnet kunde sluta efter en timme men de regnade bara ännu mer
då:(Jag tog ut Dessi på en långpromenad ändå och när vi kom hem var vi helt genomblöta. Jag gjorde thaiwok med jasminris:)mums. Sen kollade jag på OTH och Gossip Girl.
Tyvärr missade jag ju Hål i väggen kl 20.00 då Anna Lundh från Robinson skulle va med. suck....att jag glömde bort de då:(Jag som brukar vara så noga med min tv-tablå för dagen och ringar alltid in de program som måste ses i tidningen:)
Imorgon är det en ny vecka. Hoppas bara IGS ringer imorgon. Dom hade ju lovat att ringa den här veckan men har inte gjort de så man blir ju inte så glad när dom aldrig ringer. Annars får väl jag ringa upp dom då. Jag har ju liksom skrivit på anställningsbevis på att jag ska jobba i december och då vill man ju gärna veta vilka dagar man ska jobba!
Annars har jag ingenting att göra imorgon....hoppas bara de inte regnar.

Pistolrån på Coop i Ljusdal!!

Filmen var jätterolig och jag kan verkligen rekommendera den. Jag tyckte den var väldigt bra:)
När jag kom hem så kollade jag på Top Model och sen var det dags för Robinson. Var ganska bra men blir väl bättre sen när man lär känna deltagarna lite bättre men det verkar bli en bra säsong iaf. Lite tråkigt att de liksom är tjejerna mot killarna. Och dom har redan börjat med pakter. suck. Det är väl tradition i de programmet haha
Synd bara att jag missade "Gary" som gick på femman kl 21. Får väl kolla på reprisen.


Detta kanske kommer lite otippat men de börjar faktiskt hända lite grejer i Ljusdal nu oxå:




Läste nån blogg att de va typ folk som gick o gömde sig vid frukthyllorna osv. Asså seriöst. Varför står man bara o tittar på när de e så mycket folk som kan ingripa? Om alla sprang efter killen så tror jag ju knappast att han skulle skjuta en hel folkmassa. Var på Coop ikväll jag och då stod det en väktare där..de såg lite konstigt ut. I lilla Ljusdal liksom..haha Jag tror inte direkt att de va nån gangster som rånade precis.

 


Robinson ikväll!!

Ikväll är det premiär för Robinson Karibien:)

Det programmet bara måste ses:)

Sean Banan


Så roligt klipp på Sean Banan hos Cirkus Möller. Han bjuder ju verkligen på sig själv. Haha Rumpaaa

Bio idag:)

Tvättdag idag. Vaknade halv åtta imorse av att pappa gick ner till tvättstugan. Jag låg kvar i sängen ett tag till och myste med Dessi:)
Igår var det Idol! Jag tyckte alla var skitbra och det var svårt att säga vem som var bäst. Lite otippat kanske att Erik hängde löst. Man har ju alltid trott att han och Tove kommer stå i finalen men de kanske blir Calle och Tove då..vem vet? Det var iaf rätt person som åkte. Reza. Två lugna låtar var väl kanske inte de bästa låtvalet.
Igår bakade jag kanelbullar. Första gången jag lyckas typ. Har försökt flera ggr förut men då har jag inte lyckats få dom att jäsa (jag tycker de e så svårt o veta när degvätskan är fingervarm) och sen har jag gett upp men nu gjorde jag ett försök igår och dom blev sååå goda:)mums.
Om en timme ska jag ner till tvättstugan och ta upp alla kläder. Såå dålig tvättstuga då de inte ens finns nå torktumlare! Jobbigt o hänga upp alla lakan o sånt i lägenheten liksom. Sen ska jag ut på en långprommis med Dessi i solskenet:)

För idag kommer äntligen SOLEN!!!Har varit så jäkla grått, mulet, varmt o trist väder i flera veckor. Vill ju egentligen ha snö men vilket väder sm helst är bättre än de väder vi haft nu! Som jag ser ute nu så är himlen äntligen blå och solen lyser redan!Härligt värre:)Ska vara ute i typ 2 timmar med Dessi nu när de e så fint väder:)

Klockan 16.00 ska jag gå på bio här i Ljusdal. Filmen heter "Upp". Den verkar bra iaf men vi får väl se:)
Jag älskar att kolla på animerade filmer:)Någon som redan sett den?

Nu ska jag ta en dusch innan all tvätt ska in till badrummet...

hhmmm, hur tänker vissa människor?

I tisdags var jag på Af kl 11. Vi gjorde upp en ny handlingsplan och bokade möte igen den 3 februari. Det tycker jag är helt onödigt då inte ens jag kommer vara här i februari. Då måste jag ju ringa och avboka tiden och hur ska man komma ihåg de då?
Jag frågade om man har rätt till flyttbidrag men då måsta man ha fyllt 25 år och så nå andra regler man måste följa oxå för att få det:( Dåligt! Så man ska sitta här och ruttna tills man är 25 år då så man får flyttbidrag eller vaddå? Vill dom inte att folk ska få nå jobb lr? Dom vill väl bara att man ska stanna kvar i den här skithålan.

Jag fick hem kassakort igår som jag fyllde i och skickade in. Nu har jag väntat på pengar sedan 17 augusti så jag hoppas verkligen att jag är berättigad pengar från akassan. Men fr o m den 18 november, alltså igår så ska jag sluta med kassakort och börja få nå aktivitetsstöd från Försäkringskassan. Han fick berätta för mej flera gånger innan jag fattade vad det var. Det var knappt så han fattade ibland sa han. Då borde dom väl verkligen göra det lite enklare då inte ens handläggarna fattar. Så nu vet jag inte hur jag ska göra då jag verkligen behöver pengar till en flytt. Jag får helt enkelt hoppas på att jag får svar från akassan så fort som möjligt. Men det är ju svårt.

Igår när jag skulle ner till förrådet och städa upp lite och rensa mina saker som jag inte behöver med till Sthlm så hörde jag en hund som gnydde och ylade. Först redan i lägenheten hörde jag ljudet av hunden. Jag trodde först att det var någon utomhus men när jag kom ner i källaren hördes det ännu högre. Jag gick längs korridoren och hörde att ljudet kom från ett städförråd. Det lät så ynkligt och gråtande och det skärde i hjärtat på mig när jag hörde hur olycklig, rädd och ensam hunden kände sig och jag tänkte att jag inte kunde låta det vara. Jag knackade på hos grannen i trapphuset bredvid hos en äldre dam och hon hade även hört hunden igår oxå och hon tyckte oxå väldigt synd om hunden. Vi ringde Ljusdalshem och dom skulle ta hit Hälsovårdsnämnden. Men dom visste inte hur lång tid det tog så jag sa att dom får ta hit nån vaktmästare som låser upp åt oss så vi får ta hand om hunden tills vidare. Vaktmästaren kom ganska fort och låste upp. Och där i en liten, mörk skrubb satt det en liten trefärgad Drever som ylade och blev så glad att se oss. Dom hade satt kompostgaller för den mörka skrubben, och annars i städförrådet var det tvättmaskin, pappersinsamling och rengöringsmedel. Hur bra är det för hunden att andas in???Sitta ensam nere i en källare där det inte finns något lukt som luktar hemma och inget ljus eller fönster. Jag tyckte så synd om hunden. Det är ungefär lika som man ska låsa in sin hund i källarförrådet medans man jobbar eller i tvättstugan. Det är inte rätt. Hur kan man lämna hunden så här? Vaktmästaren ringde städerskan som hade hunden som var en ung tjej och hon sa att hon fick ha hunden där tills dom blev klar med hundgården hemma men bara för inte deras hundgård är klar så ska inte hunden behöva leva under dessa förhållanden. Då ska man antingen sätta in hunden på dagis eller skaffa hundvakt. Hon tog med sig hunden och åkte hem. Och bara för att man städar trappuppgångar har man inte rätt att störa grannar genom att sätta sin hund i en mörk, kall källare som gnäller och ylar. Man tycker ju att det är konstigt att ingen annan har reagerat på detta! Jag skulle aldrig få för mig att låsa in Dessi på det där viset. Det var ju tur att inte Hälsovårdsnämnden kom och hämtade hunden för då skulle städerskan få hämta ut hunden hos polisen och då kanske hon fattar vad hon utsatt sin hund för!

Tävling på Fokis.se

Jag medverkar i en tävling om en IPhone! på http://fokis.se
Tävla du med!
Jag har aldrig tur i tävlingar eller spel men man kan ju alltid testa:)
Vore ju superkul om man vann mobilen!
Här är mobilskalet jag valt: http://www.mrgizmo.se/products/Hard-rubber-iPhone-3G-3GS-case-rosa.html
Jag älskar ju rosa så de va inte så svårt att välja:)




Har tråkigt:(

Har varit ute på en promenad med Dessi i 1,5 timmar idag. Det var 6+ grader ute men de var grått och mulet. Imorgon skulle det bli regn:( Tråkig dag idag. Ikväll ska jag kolla på seriestarten av programmet Mamma till en mördare. Ska även kolla på Ullared och Halv åtta hos mig.


:)


Tidig morgon

Vaknade kl 7 imorse av att Dessi gnällde. Orkade inte gå ut då jag gick och la mej så sent igår. Men om Dessi gnäller och vill ut så måste man ju. När jag tog ut henne var hon ganska dålig i magen, stackarn.
Gick sen o la mej igen och vaknade kl 9. Tog ut henne igen och då var hon ännu dåligare i magen. Tänkte ta en cykeltur med henne sen innan regnet kommer. Det är varmt väder ute nu.
Sen vet jag inte mer vad jag ska göra idag. Ska kolla på OTH och Gossip Girl ikväll.

Idol Mariettes största fan får en kram:)


Jag vill oxå ha en stor kram av Mariette:)Hon verkar vara så snäll:) Fast man hade ju gärna velat krama Eddie och Rabih oxå;) Maybe one day!

Snygga Eddie ute ur Idol:(

Igår gick jag 10 km slingan på elljusspåret med Dessi. Det var rätt så kallt ute. Sen gick jag på ICA och köpte lite godis till kvällen:)
Sen kollade jag på Idol!
Det var både solo och duetter. Mariette och Calle var så himla bra! Men det syntes ju att Calle hade snus i, då han gjorde nå grej med tungan för att snusen skulle sitta på plats...varför filmade dom det?
haha och plus att han inte kunde hålla sig för skratt i slutet av sången när dom nästan kysstes.
Tove och Erik var oxå riktigt bra men Eddie och reza var inte bra. Jag håller med juryn helt. Det såg ut som ett par på nattklubbsgolvet och dom hade inte nå speciell kontakt med oss tittare eller publiken.


Och det var ju såklart dom som oxå hängde löst. Tyvärr fick ju snyggingen Eddie lämna Idol. Han hade ju inte direkt gjort så bra framträdanden jämfört med de andra men han är ju snyggast i Idol:)

Idag har det snöat!!!!Inte mycket men ändå:)Dessi och jag tog en långtur i skogen och jag var alldeles blöt när jag kom till lägenheten. Bakade sen en supergod mjuk nötkaka.Ikväll ska jag se Gary, nya avsnitt:)Blir inge bra program ikväll så man kanske ska kolla på nån film istället. Nu ska jag ta en dusch och sen ta nåt o käka:)

Grattis:)

GRATTIS TILL JESSICA SOM FYLLER 22 ÅR IDAG!



Bild på Jessica och mig:)

Af och Skatteverket.

Imorse när jag klev upp tog jag en prommis med Dessi och käkade sen frukost. Eftersom pappa varit hemma i tre dagar nu så var kylskåpet rätt så tomt. Vid 11-tiden så åkte jag ner till Coop och skulle handla. Jag tänkte först ta ut Dessi runt Kyrksjön men efter några meter så började magen krångla. Suck...Jag började känna mig lite kallsvettig och började känna lite förkramper.
Det var ju bara att vända och gå tillbaka till bilen. Fick gå på toa på Coop och som tur var hade jag med mina kramptabletter så jag tog 3 stycken + 2 stycken Loperamidtabletter.
Magen lugnade ner sig ganska bra och jag behövde inte åka hem utan jag gick lite försiktigt till Skatteverket för att fixa en skattesats eftersom IGS ville att jag skulle skicka det till dom. Sen gick jag till Af och fick beviljat att dom betalar min resa till Stockholm som jag varit på för 734 kr.
Det var ju väldigt schysst:)
Gick sen på Coop och handlade. Har ett stort behov av pengar nu men har fortfarande inte hört något från
A-kassan. Ska ju till Af den 17 november också. Jag var även till Apoteket och köpte 2 paket Loperamid. Dom går åt fort.
När jag hade handlat klart kändes magen någorlunda bra och jag tog en runda runt kyrksjön. Stannade även till och tränade med Dessi. Det tyckte hon var riktigt kul. Pappa har inte varit ute nånting idag, bara typ legat på sofflocket. haha.
Dessi sussar sött i fåtöljen nu och är nog trött. Tänkte ge henne lite kvällsmat nu:)
Det är ju väldigt uppskattat:)hehe så glupsk som Dessi är:)haha
Jag har käkat lite kokt fisk och kokt potatis nu som är magert och milt för magen. Jag känner inget nu utan det känns bra. Har även tagit en dusch och det brukar lugna magen.


Introduktionspass i Stockholm.

I måndags åkte jag med 12-tåget till Stockholm. Kom dit 15.30. Fick ett samtal från IGS Assistans att jag skulle till dom och skriva på papper och så. När jag kom fram så tog jag tunnelbanan direkt till Globen där dom har kontoret. Jag var såå hungrig eftersom jag vaknade av magont och hann bara äta en tugga av mackan innan jag fick magsmärtor. Sen vågade jag inte äta nå mer efter det. När jag kom till Globen var det en del som vi skulle gå igenom. Jag fick personalhandbok, en massa faktapapper om deras företag osv och så fick jag skriva på ett anställningsbevis. När det var klart så åkte jag till Emelie på en gång. Maten var klar då jag kom dit kl 17 och jag var superhungrig. Till efterrätt åt vi äppelpaj med vaniljkräm. Vi kollade sen på Fotbollsgalan. Men vi var så trött så efter typ 1 1/2 timme så somnade vi...Emelie vaknade vid 24 av att tvn fortfarande var på. Ooops:)hehe
Jag klev upp dagen efter kl 6.30. Åt en macka och gjorde mig sen iordning. Jag hoppades hela tiden att min mage skulle va bra idag då jag tyckte den verkade lite konstig på morgonen. Kanske för att den var orolig. Då det bara tar 6 minuter till Solna så tog jag tunnelbanan strax efter 7.30.
När jag kom dit mötte Linda upp mig. Hon är arbetsledare och ansvarar för introduktionspassen. Hon var jättetrevlig och vi hade mycket att prata om:) Jag hade en jättebra dag då vi var på studiebesök i Katolska kyrkan och Katarinakyrkan där vi tittade på bla Anna Lindhs grav:


Det var jättefint i kyrkorna och väldigt kul att gå runt och titta.
Efter vi varit i kyrkorna så gick vi en stund i Söderhallen till English Shop:

Där fanns en massa roliga saker och en massa engelskt godis:) När vi kom tillbaka till lägenheten så gjorde vi iordning mat och sen satte Linda och jag oss ner och hon visade mig lite information osv. Hon sa att hon skulle ringa mig nästa vecka då dom ska göra decemberschemat. Jag ska då få provjobba några dagar. Jag får välja antingen de två första veckorna i december eller de två sista. Och då ska jag jobba typ 3 pass i veckan så det blir 6 pass sammanlagt i december i så fall och varje pass är 11 timmar. 8-19 eller 19-08.
Då är det sovande jour 24-06. Det finns 3 tjänster som är på 90%, 70% och 40%. Jag söker ju då till 90% och 70%. Jag funderar på om jag ska försöka hitta boende fr o m halva december men jag vet ju inte om jag får jobbet än liksom...Men det känns som jag kommer få det. På Linda lät det som jag kommer få det då hon sa att jag skulle börja kolla runt på boende och så eftersom jag kommer få januarischemat i december. Jag har iaf skickat iväg en massa mejl till folk som söker inneboende och andrahandsuthyrning. Och troligtvis så kommer jag flytta ner till Stockholm:) Det har jag längtat efter läänge nu.
På tisdagskvällen kom jag till Emelie vid 19.30 och vi käkade mat och kollade på Ugly Betty, Desperate Housewives och Christine. Sen tog jag en dusch och gick och la mej sen. Emelie har varit jätteförkyld och jag har haft ren tur som inte blivit smittad:)
Igår tog jag tåget 12.30 från Stockholm och kom till Ljusdal 15.50. Dessi blev jätteglad när jag kom hem:) Tog en prommis med henne så fort jag kom hem. Sen myste vi framför soffan och kollade på Bonde söker fru, Greys Anatomy och premiären av So you think you can dance. Alla programmen var såå bra:)
Satte mig vid datorn en sväng sen och gick och la mig vid 24 tiden.

Ensam mamma söker

Jag skjutsade ner Stina och Hilda ner till tåget strax före 18. Det var kul att ni kom hit:) Det gick ju inget 20 tåg som Stina sa. Tur att jag kollade upp det en extra gång då! Hon har skaffat en blogg nu: www.stinasvedberg.blogg.se
Jag har kollat på OTH och på Gossip Girl. Och gästskådespelerskor var Hilary Duff och Tyra Banks. Blev ganska förvånad. Tyra Banks var ju inte direkt bra på att spela men det var ju kul att dom var med. Verkar som att Hilary Duff kommer bli kvar ett tag eftersom hon har blivit rumskompis med Vanessa!


Efter Gossip Girl var det säsongsavslutningen av Ensam mamma söker. Riktigt dåligt att inte Madelene hittade någon. Kollade på extraavsnittet på Tv4play oxå. Ulrika valde ju Lasse. Dom har distansförhållande och verkar trivas bra ihop. Dom hade ju t o m diskuterat barnfrågan!:)
När min favorit Helena hade sagt nej till Michel och hon sprang mot Oscar och kysste honom så blev jag alldeles tårögd. Man blev så lycklig av att se dom. Jag har alltid gillat Oscar och tyckt han varit e n bra kille och dom passar riktigt bra ihop. På extraavsnittet berättade han att han flyttade in till Helena och hennes barn efter några veckor och dom är jättekära i varandra. Oscar har även fått en jättesnygg frilla:)



Finaste kärleksparet!:)


Stockholm imorgon!

Åker imorgon 12.10 och är i Stockholm 15.30. Åker tillbaka på onsdag. Det ska bli riktigt roligt att åka ner igen:)

Farsdagsfirande igår:)

Igår bakade jag hallongrottor:)Dom blev goda:) Sen gick Stina och jag runt kyrksjön. Åkte en sväng på Dollar och möttes där av Terese. Lite oväntat. Vi åkte sen till lägenheten och lagade mat. Vi käkade tacos:)gott. Sen gjorde vi egen tårta och den blev lika god:) Pappa öppnade våra presenter. Sen kollade vi lite på Tv och spelade kort. Terese åkte hem till Bergsjö på kvällssidan. Det var kul att få träffas:)
Jag och Stina var uppe till ca 01.00.
I fredags åkte ju Rabih ut i Idol. Jag var så rädd att Mariette som är en av mina favoriter skulle åka ut. Jag röstade flera gånger på henne. Det var en lättnad när hon fick vara kvar men det var ju jävligt jämnt så det var ju inte så självklart. Men Rabih har inte varit bra på sistone så det var bra att han åkte men jag kommer sakna hans leende och hans charm;)

Imorse tog jag en dusch. rastade hundarna och bakade sedan glödhoppor. Det var första gången jag bakade dom och dom blev mycket goda och lätta att göra:)Jag bakade från ett recept på Internet. Prova själv!


Sen har jag och Stina varit till Ridskolan med hundarna. Mycket lerig väg!Det är mulet och grått ute och riktigt tråkigt väder:(
Den här fina hästen träffade vi vid ridskolan.

Ikväll är det Gossip Girl och Ensam mamma söker. Jag ska skjutsa Stina ner på station kl 20. Så jag missar början av Ensam mamma:(Säsongsavslutningen.

Idol!

Idag har jag och Stina gått ca 8 km med Hilda och Dessi på elljusspåret. Det började regna så det var inte så kul men annars var det väldigt skönt att vara ute. Hundarna blev så jäkla skitiga efter promenaden. Hilda fick vi duscha av då hennes mage var ganska svart av lera och grus. Tur att man har haft tvättdag idag:)
Har ätit fläskfilé och min hemmagjorda äppelpaj med vaniljglass ikväll. Supergott.
Jag ska beställa tågbiljetter ikväll oxå tills på måndag då jag far till Stockholm. Ska vara där tills på onsdag:) Min jobbcoach ringde idag och var så glad över mig. Det är ju alltid kul att höra:) Hon skulle ringa senare i veckan för att höra hur det gått. Jag tänkte baka glödhoppor och hallongrottor idag men det får bli imorgon istället. Har inte hunnit idag.
Idol om 55 minuter:)Tema är världens bästa låt. Har laddat upp med snacks tills ikväll och har varit ute med hundarna.
Imorgon kommer Terese och Martin och vi ska då fira Fars Dag. Har köpt mat och ska baka tårta imorgon.

SNÖ!!!

Var ute med Dessi nyss runt elljusspåret och det snöade ute!!Jag bara älskar snön:) Dessi var busig ute och gillade nog snön lika mycket som jag. Härligt om vi får en tidig vinter:)

Ikväll kl 17.55 ska jag hämta Stina och Hilda på station. Ska handla lite mat på Coop oxå. Det ska bli kul att få lite besök hit:) Ikväll är det sista avsnittet av Inlåst. Det måste ses:)

Darin joker i Melodifestivalen


Läste i tidningen idag att Darin kommer vara med i Melodifestivalen!!!:)
Darin blir
en av artisterna från "Idol" som tar steget över till Melodifestivalen i SVT. Tidigare har bland annat Måns Zelmerlöw, Agnes och Sebastian Karlsson gjort bra ifrån sig i tävlingen.

Men hittills har ingen lyckats vinna. Darin, som kom tvåa i "Idol" 2004, kan bli den första.
22-åringen uppträder med låten "Out of my life", skriven av Henrik Janson och Tony Nilsson.

SVT presenterade den första jokern ovanligt tidigt i år. Normalt brukar resten av startfältet vara klart innan friplatserna tillkommer som en extra krydda, men så är inte fallet i år.
Andelen debuterande låtskrivare i Melodifestivalen är större än vanligt och hittills är endast ett fåtal riktigt stora artistnamnen kopplats ihop med bidragen.

Jessica Andersson, Sibel, Pernilla Wahlgren ("Idol"-) Ola och Andreas Johnson är oxå med i Melodifestivalen 2010.


:)


Britneys Spears nya låt "3". Jag älskar den låten:)

Arbetsintervjun:)

I måndags klev jag upp vid 8 tiden. Gjorde mig iordning, packade och gick sen till Af. Skrev på bekräftelse att dom får betala min resa för över 600 kronor. Sen tog jag tåget 12.10 mot Stockholm. Var framme 15.30. Gick en stund på stan tills Emelie slutade jobbet kl 17. Sen gick vi till hennes lägenhet och käkade mat. Sen började vi förbereda svar till olika intervjufrågor. Jag pluggade in dom där frågorna så jag kände mig ganska säker och tog sen en dusch. Vi gick och la oss vid 24 tiden. Klev upp strax före 8. Emelie åkte till jobbet då och jag gjorde mig iordning inför intervjun. Jag hade jeans och en leopardmönstrad blus och en grå kofta ovanpå. Jag tog tunnelbanan till Globen och kom dit ganska tidigt. Övade in frågorna en gång till och kände mig rätt säker inför intervjun och var inte alls nå nervös. När jag kom dit fick jag vänta en stund innan jag kom in. Fick träffa Gabriela som är rekryteringsansvarig. Hon frågade inte så många frågor jag trodde och jag tyckte intervjun gick jättebra. Trodde först att jag skulle få nå blackout och inte veta svaren på frågorna men det hände inte som tur var:)
Gabriela var jättetrevlig och hon sa att det var många som sökt och många som blivit och ska bli intervjuade så hon får göra den första "sållningen" innan man går vidare till nästa. Hon gillade mig väldigt bra och trodde inte att det skulle bli nå problem mellan personkemin mellan mig och brukaren. Hon skulle skicka mitt CV direkt vidare och då skulle dom kontakta mig för en vidare intervju med en arbetsledare, brukaren och en personlig assistent. Jag var där i ca 30 minuter och sen tog jag en lunch. Kom till lägenheten ca 13.00. Sen gick jag på stan ett tag. Köpte ett par varmfodrade stövlar från Skopunkten för 279 kr:


Det är ett mönster bak på skorna som inte syns på bilden.
När klockan var 17.25 ringde en tjej från IGS Assistans AB. Dom ville att jag skulle komma på ett introduktionspass i slutet av veckan eller nästa vecka. Nog med tågresor nu tänkte jag och bokade in ett pass nu på tisdag istället. Jag kommer vara där 8-19 och brukaren bor bara 1 1/2 minut från Solna Centrum så det var ju bra:)Tar bara 6 minuter från Kungsholmen till Solna:)
Jag fick ju höra från Gabriela att dom hade en till person som hade slutat från samma brukare så nu söker dom 3 tjänster och då kan man få börja jobba redan nu i nevember. Desto större chans att få ett jobb:)hehe. Jag vill verkligen ha detta jobb så jag hoppas verkligen att det går bra på tisdag! Igår kom jag hem strax efter 23 och var jättetrött. Så dryg resa att åka.

Här är mina kläder jag hade på intervjun:







Halloweenparty!

I lördags var det Halloweenparty på krogarna i Borlänge. Vi var på Kupolen under dagen för att hitta festkläder:) Jag köpte en svart klänning och en glittrig bolero med en paljettväska till:)
När vi kom till lägenheten igen så gjorde vi iordning mat och rastade hundarna.
Stina ville inte hänga med ut så hon var hemma. Mamma gick på Bolanche och tog en öl. Var väl där kanske en timme typ. Det är ju typ 22-årsgräns där så de var ju synd att Kajsa inte kom in där för annars kunde vi gått alla tre dit men vi hade kul ändå. Gick på The Rock House och Flamingo. Vi hade jättekul och det var skitmycket folk ute. Det var många som var utklädda som ex: Cruella De Ville, Svampbob Fyrkant, dödskallar, skelett, nyckelpigor, kossa, playboy bunnies, katter, vampyrer, hembiträde, jultomte, änglar och en massa andra roliga maskeraddräkter.

När dom stängde klockan 2.00 blev vi bjudna på efterfest av tre killar 5 km från Borlänge men vi sa nej. Man känner ju ingen här liksom och att bara dra iväg till ingenstans är ju inte så smart:) När vi hade fått jackorna hann klockan bli halv tre.
Då drog vi till McDonalds. Var mycket folk där och man fick stå i kön aslänge. Jag käkade lilla menyn och Kajsa käkade QP Cheesemeny. Det var väldigt gott:) Vi kom hem 03.40. Vaknade flera gånger på morgonen pga magont. Var nog inte så bra för mig att käka där så sent. Klev upp vid 10 tiden och käkade frukost och sen tog jag och Stina en ca 10km cykeltur med Dessi. Sen städade vi upp lite innan Leif kom. Vid två-halv tre gick vi på Thairestaurang. Det var jättegott. Kajsa åkte med fyra tåget hem och Stina och jag tog sextåget. Jag kom hem strax efter 23. Jag var så himla trött. Hade asmycket packning plus Dessi att kånka på ända upp till Gärdeåsen. När jag gick och la mej va klockan typ 24 och sen skulle man upp igen kl 7.30-8 för att åka till Stockholm.

Jag och Kajsa på Flamingo:)

 
En av killarna som vi blev bjudna på efterfest med:


Haha nån kille som raggade på mig:)Kevin:



Men jag ville hellre ha hans killkompis som satt bredvid:)hehe

Vi på Mcdonalds:)Jag ser galet hungrig ut:)haha




Dessi på söndagen:)I väntan på cykelturen:)

Dessi får syn på mig i köket och vänder i hallen:)


BUSTED!


Danne på väg till vattenskålen.


Hilda ser trött ut.

RSS 2.0