Vunnit biljetter till Diggiloo från OLW! Konserten är på fredag!

Fick ett brev i veckan att jag vunnit 4 biljetter till Diggiloo. Jag deltog i en tävling från OLW där man skulle köpa två påsar chips och skriva en motivering till varför man skulle vinna och jag hade tydligen en väldigt bra motivering:)
Det är jag och tre av mina systrar som ska gå. Showen börjar nu på fredag och jag var tvungen att kolla mitt schema så jag inte jobbade då och jag hade tur för jag jobbade dagtid och slutar klockan 16. Terese som åker från Bergsjö ska hämta mig i Hudik efter jobbet och så åker vi tillsammans till Järvsö. Konserten börjar 19.00 men det är insläpp klockan 17.30 så man kommer ju nästan precis:)
Det ska bli jättekul att gå på detta!!!


CAMBRIDGEDIETEN

Idag åkte Stina och jag till Ljusdal. Köpte en till 10 kilos säck med marsvinspellets och en bal med spån. Vi hälsade på pappa på jobbet och handlade på Coop och sen träffade jag Maria Sundlöf som är Cambridgekonsulent.
Jag ska börja med dieten imorgon och kommer gå på ren kur i början. Ska träffa henne nästa torsdag igen. Hon var jättetrevlig. Hon bor i Ljusdal och har varit konsulent i ca två år. Jag fick väga och mäta in mig. 61,9 kg och 85 cm i midjan och höft 95 cm.
Min målvikt är 52 kg. Jag vill minska 10 kg i vikt och det är så många kilo som jag gått upp under ett år.
Jag tycker det ska bli jättekul att se resultatet sen:)
Jag är så less på folk som säger att jag är smal och att jag inte behöver banta. Ingen förstår att detta är viktigt för mig och att jag känner mig jättetjock.
Jag kommer inte i mina gamla jeans och får inte ens över dom över rumpan och att knäppa dom kan jag ju bara glömma. Jag har gått upp i klädstorlek och har fått betydligt fler fettvalkar än jag haft någonsin tidigare. Det folk ser på mig är mina smala ben och armar men jag har alltid haft smala ben och armar. Mitt stora problem är MAGEN. Har oxå fått en större rumpa nu.... Plus att jag har fått mycket mer plufsiga kinder och det syns även på korten jag knäppt på mig själv. Så jag är så förväntansfull på den här dieten och har hört så mycket positiva saker om den:)


Idag var jag och Stina nere på stranden. Jag badade och det var rätt så kallt. 19 grader i vattnet.



MARSVINSUNGAR FÖDDA!!!

Igår när jag la in bilder på Esmeralda och sa att hon skulle föda när som helst så gjorde hon det oxå:)
Vid 17.30 tiden var jag ute med hundarna och mötte grannungarna. Dom ville gärna se Kajsas marsvinskull som är ca en vecka gamla så vi gick till alla marsvinen och dom fick hålla i dom. Sen skulle jag visa Esmeralda och jag sa till dom att hon ska föda snart och när jag tog in handen i boet kände jag en liten marsvinsunge!!!
Sen lyfte jag på boet och där fanns 5 släthåriga marsvinsungar!!!!




CEDRIC:

COSMOS:

CASPIAN:


CIRIUS:

CASSANDRA:



Det blev 4 hanar och en hona. Cassandra fick en så häftig teckning så henne sparar jag själv. De 4 hanarna är till salu.
Jag trodde först inte att Esmeralda skulle klara av att föda eller att hon skulle få dödfödda ungar eftersom hon är ca 1 1/2 år gammal och alla säger att man ska vara försiktig att låta honor över ett år föda ungar men Esmeralda skötte allting jättefint och alla ungarna är pigga och friska:)
Det blev en superfin kull och jag är så stolt över Esmeralda som är så duktig med ungarna.

Beställt en ny mobil:)

Min mobil hemma funkar nu ganska skapligt men den kan haka upp sig ibland. Innan den blir mer förstörd än vad den är så ska jag sälja den. Jag har nu beställt en ny mobil på cdon.com. En Nokia 3600 för 1769 kr.


Nokia 3600 Slide
Smidig telefon med känsla för stil och funktionalitet. Med en kamera på 3,2 megapixel, Led-blixt och autofokus är det ett nöje att fotografera eller filma, VGA-kvalitet för videoupptagning och videoöverföring, reducering av störande bakgrundsljud ger samtal med hög ljudkvalitet och färre avbrott. Självklart kan du också lyssna på din favoritmusik via musikspelaren eller Fm-radio.

Jag kommer få hem den imorgon:)

Visning på huset idag...

Imorse vaknade jag klockan 7.45. Mäklaren ringde. Han ville bara checka så jag visste att det skulle vara visning. Jag har städat en hel del och skurat och dammsugit. Jag klev upp då klockan åtta. Dessi var väldigt trött. Jag åt frukost och sen gick jag ut med hundarna och gav dom mat. Stina skulle till Gävle idag för att leverera en marsvinsunge och kolla på lägenhet så jag skjutsade henne upp på byn innan 10. Hann träffa mäklaren innan vi for iväg. Sen åkte jag och hundarna till kyrkan och gick runt kyrkön. Det är fint väder idag:)
Hundarna tyckte det var varmt och dom gick ner och drack vatten ofta:)
Här är bilder på marsvinshonan som ska få nytt hem i Valbo idag:






Och här är bilder på Esmeralda, mitt teddy som är väldigt högdräktig. Kommer få ungar när som helst.









Och här är bilder på Benjamin och Legolas som flyttar imorgon till Ånge. Dom är nu 8 veckor gamla.











Bild även på Bilbo till vänster som fortfarande är till salu.




Imorgon åker jag och Stina till Ljusdal för att lämna hanarna. Dom kommer få ett jättebra hem till en tjej som verkligen älskar marsvin. Dom kommer få mycket uppmärksamhet och kel och jag önskar er Lycka till med era nya familjemedlemmar.

Shopping i Birsta och mys med kattungar:)

I torsdags jobbade jag natt. På fredagmorgon när jag slutade jobba åkte jag till syrran i Bergsjö. Hon har ju 4 ursöta kattungar som är ca 7 veckor gamla. Det var första gången jag träffade dom:) Jag fick ju svårt att sova för man ville ju bara sitta och leka med kattungarna hela tiden men efter ett tag vid ca 10 tiden somnade jag. Vaknade igen vid 13.30-14.00. Jag måsta åka till jobbet igen för att jobba natt och tog bussen som gick halv åtta. På lördag morgon när jag slutat så åkte vi direkt till Birsta city för att shoppa. Jag var såå trött och orkade inte hålla ögonen öppna under bilresan. När vi var framme så var jag jättetrött men piggnade till när vi skulle in i affärerna. Jag hittade inte så mycket kläder men jag köpte skor, shorts, pyjamasbyxor och fyra filmer.
Vi åt thaimat och sen fikade vi blåbärsbakelse med festis och när vi var på IKEA så fikade vi jordgubbscheesecake och mineralvatten.
När vi kom hem var klockan runt 18.00 och vi var jättetrötta. Jag somnade en stund framför soffan eftersom jag inte sovit nåt på ett helt dygn. Vaknade vid 21 tiden av att Terese ville att jag skulle kolla på sommarkrysset som hon spelat in. Jag var såå trött och åt en massa godis och läsk för att hålla mig vaken. Efter sommarkrysset kollade vi på en film med Eva Longoria "Over her dead body".
Sen gick vi och la oss vid ca 23 tiden. Vaknade dagen efter i söndags klockan 9.20. Hämtade kattungarna och myste med dom i sängen ett tag och sen klev jag upp och tog en skön dusch. Åt frukost och sen 10.30 började vi göra oss iordning för att ta ut hästarna. Dom är ute på sommarbete så vi fick ta moppen dit. Hon hade alla grejer där så vi behövde inte gå tillbaka för att sadla dom. Jag körde shettisen Bounty och Terese red Affe. Vi fick fint väder och inget regn!
Det var jättehärligt att komma ut och hästarna var pigga:)
När vi kom hem var dom rätt svettiga och dom tyckte nog det var skönt att få komma tillbaka till hagen igen. Vi hann kolla på en film och äta innan jag tog bussen hem klockan 16. Martin kom hem precis när jag skulle åka. Han hade varit på Rockweekend i Kilafors och bott i husvagn.
När jag kom hem vid 19 tiden skulle jag köra upp pappa på byn så han inte missade bussen hem till Ljusdal. Kajsa var inte hemma utan det var bara Stina och jag kvar. Vi kollade på en film på tv och sen somnade jag rätt sent. Klockan var runt 24 tiden. Vaknade flera gånger under natten men klev upp klockan 5. Jag skulle börja jobba klockan 8 på Uppvakningsavdelningen. Jag klädde på mig och gjorde mig iordning och tog sen bussen till Hudik. Det var en så helseg dag så den finns inte. Hade så jäkla tråkigt. Timmarna kändes som dagar. Kändes jävligt skönt när jag fick sluta klockan 17. Tog bussen hem och köpte kyckling som jag och Stina åt när jag kom hem. Sen kollade vi på Tv och städade hela huset inför visningen.

Mäklaren sa att det skulle bli visning på huset i helgen men den blir förflyttad till tisdag klockan 10 istället.

Bilder på kattungarna kommer här:






















Dom var väldigt lekfulla. Den som är svart var väldigt rufsig och kommer nog bli väldigt långhårig. Alla kattungar är tingade. De orangea och den svarta kattungarna är hanar.

Min mobil funkar inte:(

Snackade med pappa nyss i telefonen samtidigt som jag diskade och jag kan säga att det var INGEN BRA IDÉ. Jag tppade den självklart i diskvattnet och sen fick jag fort torka av den och ta ur batteriet och torka invändigt men det funkar ju inte ens att trycka på knapparna nu:(
Jag vet inte vad jag ska göra nu. Kanske man får köpa nån ny mobil..suck. Vill ha min lön NUUU!

BONDE SÖKER FRU I JÄRVSÖ!

Idag när Stina och jag skulle upp på byn och hämta min kamera så såg vi en röd minibuss stå vid bron parkerad och det var två personer som tog kort från Ljusnan. När vi åkte hem så mötte vi samma buss i Kåsjö backen. Jag stannade och frågade vad som händer och en kille från Stockholm sa då att dom håller på och filmar inför Bonde söker fru!
Och dom filmade i Kåsjö! Det var ju jättekul att bonden från Järvsö kom med i programmet!

Hoppas vi får se honom i höst nu då:)

Jan-Olof "Janne" Hansson

Jan-Olof är en 37-årig trebarnspappa och köttbonde från Järvsö i Hälsingland. Han har en stor vänskapskrets och säger själv att gården är lite som en fritidsgård för vuxna. Jan-Olof gillar att fiska och yogar gärna då och då.


SYTYCD



Kolla in dessa klipp. Dom dansar så himla bra!!!!Detta är ett av mina många favoritprogram men programmet ligger i alla fall på min topp 10 lista:)

Nya hem för marsvinsungarna!



I helgen som varit jobbade jag. Sov över på sjukhuset och det gick bra. Kom hem på söndag kväll. I måndags kom syrran och hennes kille och hämtade lite grejer. Dom kom ca 12 och sen gick vi på Molätan på Stenegården. Sen åkte dom hem ganska fort. Jag hade jättesvårt att sova och gick och la mej vid 23 tiden. Sen klockan 24 vaknade jag och även klockan 03. Sen klev jag upp 04.15 i tisdags för jag hade så svårt att sova. Vet inte varför. Jag var så trött på jobbet för jag började jobba klockan 7-16.
Idag kom det en familj som hade två söner och dom bodde i Alfta. Dom skulle hit och köpa två marsvinshanar. Dom fastnade för Kajsas ungar Gandalf och Aragorn.

Den svartvita högst upp till vänster är Gandalf och den som är längst ner till höger är Aragorn.
Hon fick 300 kr/st för dom. Även Legolas ( den som har vitt huvud som är högst upp till höger) är tingad och hämtas om ca en vecka av en tjej från Ånge. Hon tingade oxå Benjamin från min kull. Så dom får flytta tillsammans:)

Stina ska leverera hennes marsvinshane Glader till en tjej i Hudiksvall imorgon. Hon har marsvinsuppfödning så han kommer bli avelshane. Stina har oxå en hona som är tingad av en uppfödare i Eskilstuna och även hon kommer bli en avelshona.

Greta flyttar till Eskilstuna.

Glader flyttar till Hudiksvall.

Så nu har vi bara Jalle och Bilbo kvar av hanarna som vi ska försöka sälja tillsammans.
Igår när jag åkte hem från Ljusdal så spöregnade det. Det var stora sjöar på vägarna och regnet bara smattrade på rutan och det var svårt att se vart man körde. Idag har det bara regnat lite men imorgon skulle det bli regn.
Mamma ringde och berättade att mäklaren hade 12-13 köpare på huset redan och det kommer bli visning nu till helgen och i början på nästa vecka. Jag och Stina rensade alla bodarna och snyggade till:)
Imorgon ska jag jobba natt och även på fredag. Sen på lördag efter jobbet åker jag till Terese i Bergsjö så ska vi åka  till Sundsvall och shoppa. Det ska bli jättekul. Jag åker hem på söndag.
Ikväll har jag kollat på So You Think You Can Dance och det är så sjukt bra personer som är med i år. Jag har redan flera favoriter men jag måste säga att det var rätt kille och tjej som åkte ikväll.

marsvinsungarna


Sömnbrist och marsvinsungar som fötts:)

I måndags jobbade jag kväll. I onsdags jobbade jag för första gången på UVA, uppvakningsavdelningen. Det var ett riktigt glassjobb. Fanns liksom inget att göra där. Vi jobbade 4 stycken och på morgonen var det väl lite mycket att göra men sen var det heldött. På slutet var vi fyra stycken med en patient så jag och en till fick sluta en timme tidigare. I onsdags jobbade jag natt. Det var väldigt lugnt och jag vaknade halv nio på morgonen men klev upp halv tio då syrran ringde. Sen blev det så varmt ute så jag kunde inte sova något på dagen. Så när jag skulle börja jobba natt så var jag så extremt trött. Det var tur att vi hade det lugnt. Dagen efter igår alltså så skulle jag ta 7.45 bussen och Stina hoppade oxå på den bussen. Jag sov knappt något på bussen och när vi kom till Ljusdal var det så soligt väder. Vi åkte på Granngården och köpte en säck med 10 kilo marsvinspellets och tog en varsin glass. Jag klarade av att köra vägen hem men när jag kom hem var det full huggning. Jag hade inte tid att sova för Stina hade med sig 8 marsvin som skulle badas och det skulle omplaceras marsvin och städa alla burarna. Hon fick inte lägenheten i Gävle så nu ska hon bo här i Järvsö i sommar, får se hur länge det blir. Och då får man ju alla marsvinen på köpet. När vi hade städat och badat alla marsvinen så blev vi så badsugna så vi gick ner till stranden och badade flera gånger. Det var jättehärligt i vattnet.
När Stina och jag kom hem till Järvsö så skulle jag visa henne vad tjock Kajsas marsvin var men när vi tittade i buren var hon inte tjock alls. Vi kollade i boet och där låg det 5 stycken jättesmå marsvinsbebisar. 3 virvel och en släthår och en crested. 3 hanar och 2 honor. Alla svartvita men vissa har lite brunt på sig. Dom är såå söta. Den minsta vägde bara 50 gram så dom måsta ha fötts under natten då jag jobbat. Jag sov inte på hela dagen eller natten utan jag slumrade till vid tvn på kvällen vid 24 tiden så då gick jag och la mej. Vaknade 10 imorse av att Terese ringde så då klev jag upp.


Söta va? Den längst till höger är min favorit. Hon är jättesöt.


Så här stora har hanarna blivit. Dom är fortfarande till salu.



Alla dom hanarna finns kvar + en hona.
Jag hoppas dom får nya hem snart. Vi har nu 7 hanar hemma uppdelade i 2 olika burar inomhus, 10 honor som är utomhus i den stora hundkojan/uteburen, 1 hona som ska föda när som helst och Kelly som har sina fem småttingar i en bur. 
Stina red Ture, grannens häst idag och här är lite bilder:)



Jag duschar av Ture:)


Han är en jättefin men väldigt stor och bred häst och han är jättesnäll. Dom kom upp här på gården och han fick en härlig dusch av mig och morötter och bröd och vatten att dricka. Sen följde vi med till stallet. När vi kom hem packade vi och gick ner till stranden för att bada. Det var soligt/molnigt men blåste mycket idag. Det var 24 grader i vattnet och jättehärligt att bada. 

Jag är bättre i benet och har fått mindre blåmärken. Jag klöste bort sårskorpan idag men jag kommer nog få ett fult ärr där. 
Nu har Stina varit och hämtat pappa på byn. Han ska vara här i helgen och åker hem på måndag. Imorgon ska jag jobba kväll och på söndag jobba morgon så jag kommer sova på sjukhuset. Sen på måndag kommer syrran Terese hit med sin kille och släpet för dom ska packa in lite grejer som dom ska ha:) Dom ska vara här hela dagen och sen på kvällen ska vi gå på MOLÄTAN här i Järvsö på Stenegården. Vi har bara en kilometer dit. Där är det typ som en matfest med ca 20 olika lantbruksföretagare och restauranger från orten som serverar lokalproducerad mat som man får köpa med matkuponger. Jag bara älskar att äta kolbulle, pärgröt med fläsk, pannacottan, ostkaka med saftsås och fler goda rätter.
 

RSS 2.0