DANNE 3 ÅR IDAG!

GRATTIS DANNE SOM FYLLER 3 ÅR IDAG!!!

Skolan



Idag var vi i skolan med grupparbete. Hämtade pappa och han följde med oss hem. Vi har käkat lax och jag har cyklat med Dessi. Marsvinen är ute idag på dagen. Det skulle bli regn idag men konstigt nog så har det varit sol hela dagen idag. Var väl lite mulet imorse men sen var det finväder:)  Stina åkte hem igår. Hennes marsvinshona hade fått 4 ungar en död och tre levande men sorgligt nog så dog Meline som är mamman till ungarna. Stina ger dom mjölkersättning och jag hoppas dom tre som är kvar kommer att överleva.
Imorgon ska vi till skolan och redovisa en uppgift.

Grillparty!!!!

I onsdags kom Stina med Hilda och en marsvinshane på 5 månader. Han är av rasen sheltie och är jättefin. Om någon är intresserad så finns han till salu. Har inga bra bilder på honom just nu men här är en dålig bild iaf...


I torsdags började vi en den sista kursen på utbildningen. Lindrande vård. Genomgång 9-10 och sedan hade jag skrivning i sjukvård 12-14.
I fredags hade vi vårat GRILLPARTY!!!
Kajsa kom inte och Emelie åkte till Budapest den helgen. Men det blev Pappa, mamma, jag, Stina, Terra och hennes kille. Det har varit soligt hela veckan och även när vi skulle grilla. Vi hade tänt ljus och marshaller över gården och jag gjorde pannacotta till efterrätt. Här är bilderna jag lovat:)

Hilda njuter av solen:)

Förrätten var grekisk sallad med baguette och varmrätten var fläskfilé och entrecoté.

Mamma och pappa

Stina

Min gooda pannacotta

Dessi

Terra och Martin

Dessi hade saknat Hilda jättemycket och var glad över att hon var här. Dom lekte och hade kul:) Dom två kommer få jättekul i sommar.

Mamma och pappa var på gott humör:)

Sen var det badmintonspel på gång

Mätta och belåtna.

Hilda hittade Dessis valpkorg som hon tyckte verkade mysig i vårmörkret.

Det gäller att kura ihop sig om man ska få plats hehe

Nu har jag tyvärr ingen före bild som hade varit kul att se men så här ser det ut nu. Innan kunde man inte ens gå in för det var bara en massa grejer i vägen.

Storstädning i vedboden.

Mamma och pappa satt ute till sent på natten.
Det var en mycket rolig och lyckad kväll.

Redovisat skolarbeten idag

Idag åkte jag och mamma till skolan. Jag skulle redovisa två uppgifter i sjukvård och det gick bra. Nu har jag bara en uppgift kvar i den kursen. Skönt! Innan skolan åkte vi till tippen med en massa grejer oxå. Imorgon eller på onsdag kommer Stina från Sundsvall hit och hon ska ta med sig 3 marsvinskillar. Så det ska bli kul. Då blir det 9 marsvin här hemma. Imorgon ska mamma till Ljusdal men jag är hemma. Det ska bli skönt. Ska städa åt alla marsvinen då.
Här är bilder på mig idag:)



Eldat ikväll!

Igår lördag åkte jag och mamma in till Hudiksvall. Jag försökte hitta nå kläder som jag inte såg ut som en tjock korv i men hittade inte mycket. Men jag köpte i alla fall en ljusrosa jeanskjol, en topp, strumpor, halsband och lite annat. Jag köpte även en jättefin guldklocka på Ur och Penn för 498 kronor. Den var jättefin och jag har alltid velat ha klocka då jag tycker det är väldigt snyggt men det har aldrig blivit av att jag köpt någon så det var så kul att jag hittade någon jag tyckte om. Mamma hittade en hel del kläder och köpte mycket färgglada vårkläder:)
Vi kom hem på kvällen ca sex- halv sju och sen gjorde vi en liten eldbrasa. Vi har städat ur en av våra tre bodar och det blev så fint så då tänkte vi ha ett litet grillparty där på fredag med familjen med tända ljus, lyktor och ljusslangar uppe i taket i olika färger, lyssna på musik, äta god mat och ha det trevligt. Jag lägger väl in bilder i helgen sen.
I alla fall så blev det en massa skräp och möbler som vi skulle bränna upp så vi gjorde en brasa på baksidan och det var jättemysigt. Efter jag tittat klart på Robinson så gick jag ut igen och vi satt på filtar ute och grillade korv med bröd och marsmallows och satt och värmde oss vid glöden som var kvar. Danne var också ute och fick smaka lite korv men Dessi bara satt och skakade så hon fick vara inne.
Här är lite bilder på brasan.


Idag ska jag göra min sista uppgift i Sjukvårdskursen tänkte jag. Sen ikväll ska jag se på One tree hill och Gossip Girl.
Imorn ska jag och mamma till Ljusdal. Jag har redovisning i sjukvårdskursen.

Sålt bilen

Igår åkte vi till Friggesund för att lämna våran bil. Jag körde den beige bilen och mamma den blå. Den blå såldes för 1600 kronor. Dagen innan sålde vi 4 sommardäck för samma pris.
 
Men det var ju skönt att bli av med bilen så den inte bara står på gården och inte används.
Igår snöade det på morgonen och vi måsta till Ljusdal för att lämna papper åt min klasskompis. Kändes väldigt onödigt att åka...

Så här såg det ut när man vaknade. Men senare under dagen så var det bortsmält.
Idag är det fredag och jag vaknade 8 imorse och tog en dusch och städade. Ska väl göra klart en uppgift idag i kursen sjukvård. Har två uppgifter som måste vara klara i helgen. Sen ska jag redovisa tre uppgifter i veckan. På måndag och onsdag sen är den kursen klar för jag ska börja en ny kurs Lindrande vård på torsdag och det är den sista kursen!Skönt:)

Kendra får egen tv- serie!

Kendra Wilkinson Foto: Stella 

Playboy-stjärnan får eget tv-program

Hugh Hefners ex-flickvän, den före detta Playboy-modellen Kendra Wilkinson, får en egen dokusåpa i amerikansk tv.

Den 23-åriga Kendra Wilkinson blev internationellt känd som en av Hugh Hefners tre samtidiga flickvänner i dokusåpan Girls Next Door . I den serien framställdes Kendra som en ganska bortskämd och naiv tjej, som gillade att festa och som snabbt vande sig vid dygnet runt-uppassningen i Playboy mansion.


I den nya serien, som enligt Us weekly har arbetsnamnet Kendra , får tittarna följa stjärnan när hon flyttar in i ett eget hem för första gången, tillsammans med sin nye fästman, NFL-stjärnan Hank Baskett .


Tv-kanalen E! utlovar slitningar mellan den djupt religiöse fotbollsspelaren och den hårt festande Playboy-stjärnan, samt en hel del gästframträdanden av andra Playboy-tjejer, bland andra Holly Madison och Bridget Marquardt från Girls Next Door .




Tv- serien Kendra börjar sändas här i Sverige i juni och självklart kommer jag följa det!
Men jag kommer väl jobba mycket så vet inte om jag hinner kolla på alla avsnitt men det verkar som det kommer bli ett lika bra program som Girls of the playboy mansion:)


DESPERATE HOUSEWIVES FIRAR 100 AVSNITT

Ett av mina många favoritprogram är Desperate Housewives. Blev väldigt sur förra veckan när jag inte fick se programmet pga hockeyn:(  Men blev så himla glad idag när det blev dubbelavsnitt! Två timmar med Desperate..härligt:)
Programmet har nu sänt 100 avsnitt och firar det med ett avsnitt med lite tillbakablickar. Hemmafruarnas hantverkare avled i en infarkt när han skulle laga Susans tak innan pensionen och man fick då se på vilka olika sätt Eli har hjälpt de olika fruarna i deras liv och hur mycket han betytt för dom. Jag satt med tårar i ögonen och det var så sorgligt avsnitt.
Jag bara älskar det programmet!!

HAR HITTAT MIN MOBIL ÄNTLIGEN!!!!

Min mobil försvann när jag skottade snö från gården i januari. Jag hade haft mobilen bara i några månader och den var helt borta. Men i förrgår hade det tinat upp på gården och vad hittar mamma ute? Jo min mobiltelefon!!!Som jag saknat den..jag blev så himla glad att hon hittat den. Men sen kom jag att tänka på att det nog bara är att slänga den för den har legat utomhus i snö, regn och i många minusgrader ute så den funkar nog inte. Jag behöll alla saker som tillhörde mobilen ifall jag skulle hitta den så jag laddade telefonen och visst funkar den!
Jag tog isär den och torkade inuti där det var blött och mitt gamla SIM kort funkade inte så jag tog in mitt nya och det funkade. Inget var fel på kameran och displayen är som den brukar vara. Det går helt utmärkt att lyssna på mp3n och ljudet är fortfarande lika bra. Så den är som ny och jag använder den nu:)
Jag är superlycklig just nu!


PÅSKDAGEN!


Dessi fick en grisknorr av mig idag när vi var ute och solade men det ville hon spara till senare så hon försökte gömma benet vid huset:)



Här göms det undan....

En fin liten hög med jord.

Så här smutsig blir nosen när man gräver.

Vi hade marsvinen ute när solen var framme och dom mumsade i sig honungsmelon. MUMS!

Från vänster: Elvira, Esmeralda, Elliot, Electra, Kelly och Katie som visar rumpan:)
Alla honor utom skinnymarsvinet Electra ska ha marsvinsungar.

Marsvinen hade det härligt ute men dom saknade nog det gröna gräset:(

GLAD PÅSK!!!!


GLAD PÅSK ÖNSKAR JAG TILL ALLA!!!
På skärtorsdagen fick vi besök av dessa söta påskkärringar som är grannar till oss:)Vi gav dom en massa godis och knäppte en del kort på dom:)

På torsdagskvällen åt vi förrätt couscous sallad med skinka och melon. Varmrätt var stek lax med pestosås och ost och efterrätt var hemmagjord chokladmousse med banan och grädde. Det var supergott!

På långfredagen åkte Kajsa och jag till Ljusdal och sov i pappas lägenhet då han var i Söderhamn. Vi hälsade på mammas syster som bor i hyreshuset bredvid och hälsade på. Vi hade med oss fika. Hon fick två marsvinshonor tidigare av min syrra men hon visste inte att dom var dräktig så när mammas syster tittade i buren för några veckor sen så hade båda fått ungar. Den ena hade fått 3 ungar och den andra honan hade fått 2 ungar. På kortet ovan är det 2 honor. Jättesöta.

På kortet ovan är mammorna och deras två döttrar:)

Bilden ovan är marsvinshanarna. Jättefina teckningar:)

Dessi och jag gick runt kyrksjön 4,2 km idag påskafton. Det var jättesoligt och härligt väder.

Här stannar vi för en fruktpaus:)

Kajsa och jag gick till skolan idag och köpte varsin glass och hade mysigt med hundarna:)

Sen vid halv fyratiden idag så åkte vi till Nore och fikade. Synd att inte isen hade smält på sjön. Det hade varit fina bilder. Istället fick jag gå i snön med mina ballerinaskor. Det var jättemysigt. Jag blev både kall och blöt i fötterna. Dessi och jag sitter här på bänken och njuter av solen:)

När vi kom hem vid halvfem tiden så åt vi påskbuffé hos mamma. Här är bilder på förrättsbordet. Som varmrätt åt vi prinskorvar, köttbullar och janssons frestelse. Och så hade mamma bakat tårta:)göttans:)mums! Så nu rullar man fram. Har käkat en massa chips, godis och nötter och druckit mycket påskmust....känns som magen spricker snart!Pust...

REGN!

Hundarna skulle ut sista svängen nu och det REGNAR!
Nun är det har torkat upp så bra så börjar det regna. Så typiskt! Ännu mer sand och blöta tassar i huset. Mamma har dammsugit och det är grus överallt! Man måste typ dammsuga varje dag..jobbigt:(
och när man ska sova är det grus fulla sängen..hrrm
Idag har jag varit på joggingtur med Dessi en timme. Sen har jag städat inför påsken. Syrran kommer imorgon så då ska jag städa åt marsvinen. Jag kommer ha 6 marsvin hemma då:)
Kelly, syrrans svart/vita marsvin som jag har här ska paras oxå så det kommer vara tre kullar på gång:)hehe
Om någon är intresserad av marsvin så gå in på min hemsida www.freewebs.com/dessidalmatiner
Min skendräktiga dalmatiner försöker få plats i min strumplåda i garderoben..hrmm


CINDERELLAKRYSSNING BOKAD!

Fartyget Cinderella 


Ja nu har man bokat kryssning med Cinderella fredagen den 8 maj med syrran:) Det ska bli askul. Längtar verkligen. Jag tittar på Färjan 2 varje måndag och längtar bara ännu mer.
Jag har även bokat en kryssning lördagen den 23 maj så om det är någon som ska åka då så säg till för jag kommer åka ensam. Det är så svårt att få nån att åka med mig. Antingen har folk inte tid, är upptagna, vill inte planera så långt fram, dom jobbar eller har annat för sig. Så om man vill ha en kryssning bokad så är det bara beställa:)
Fick även reda på att dom höjer åldersgränsen på Cinderella till 23 år läs nedan. Och då måste jag åka extra mycket nu innan ju. Kanske man bokar ännu en till:)vem vet...måste ju passa på.





Höjd åldersgräns samt ombyggnader på Cinderella

23 år från 18/6, många förbättringar

Under tiden 31/5-17/6 2009 ligger Cinderella på varv för en större ansiktslyftning. Vänligen notera att Sea Side Café med Lilla Scenen är stängt under avgångarna den 29 och 30/5.

Efter denna "makeover" kommer du att trivas ännu bättre när Cinderella åter börjar kryssa den 18/6.

  • Höjd åldersgräns till 23 år gäller från och med den 18/6 2009
  • Serveringslinjerna i Viking Buffet byggs om helt och hållet.
  • Sea Side Café samt spel- och lekrummen byggs om samt flyttas delvis. Samtidigt byter Sea Side Café namn till Nöjescaféet.
  • Här öppnas även en caféshop där du kan handla olika slags varor även då taxfreebutiken är stängd.
  • Våningen högst upp i Fun Club (nattklubben) inreds i ny stil och får en ny bardisk. Efter ombyggnaden tillåts rökning i Fun Club endast här.
  • Alla rökrum ombord får en ny högeffektiv ventilation.
  • Taxfreeavdelningen fräschas upp
  • Nuvarande bastusvit byggs om till en svit utan bastu samt en ny hytt av typ LyxA.
  • I konferensavdelningen får receptionen och baren "new look".
  • Även Cinderellas allmänna utrymmen, väggar, mattor m m genomgår en ansiktslyftning.

Våren är här

Imorse vaknade jag och det var dimma och frost ute. Jag åt frukost och gav hundarna mat och sen väntade jag ett tag och tog sen med Dessi ut på en joggingtur. Eller det blev lite jogging och lite promenad. Har inte sprungit något på hela vintern så nu har man jättedålig kondition. Men det var ganska kallt och dimma när vi var ute men när jag var halvvägs hemma sken solen och det var klarblå himmel. Det är så härligt med våren. Fjärilarna har börjat komma och fåglarna kvittrar och man hör bäckarna porla. Min syster hade sett tussilago och jag smällde min första mygga nu ikväll. Den var självklart i mitt rum (Myggor har en liten förkärlek till mig,hhrrm dom dras alltid till mig, dom älskar väl mitt blod:)haha, jag blir alltid väldigt myggbiten på somrarna kanske därför jag gillar vintern lite bättre).
Jag och hundarna satt ute på bron hela dagen och njöt av solen. Dessi är väldigt skendräktig nu så hon ville mest in och bädda för sina låtsasvalpar så det var nyttigt för henne att komma ifrån sängen ett tag.
Mamma var i Ljusdal och skulle handla inför påsk och det var inte lite hon handlade. Det är jag, Kajsa, mamma och hennes kille som ska vara här i påsk och hon shoppade loss mat för 2000 kr. Lite överdrivet mycket tyckte jag men nu slipper vi ju handla på ett bra tag istället då:) Här är en del av allt hon handlade:

Hon ville absolut inte ha mig med när hon skulle handla för hon vet att jag bara säger åt henne för hon är en riktig shopaholic när det gäller mat. Då hennes kille är här är det alltid tre rätters middag som står på menyn. Inte undra på att man gått upp 10 kg sen man flyttade hit för ett år sen. Man kommer ju rulla ut härifrån efter påsk. Och självklart inhandlades en massa påskgodis!
När mamma kom hem åt vi mat och sen vid 17 tiden tog jag en cykeltur med Dessi.
Imorgon börjar förberedelserna inför påsk suck...det ska städas och lagas mat. Mamma ska göra en påsktårta och hon gjorde tårtbotten idag som var gjord på nötter. Den verkar bli jättesmarrig:) Undrar hur många kilon man går upp i påsk?
Ja jag vågar nog inte väga mig på ett tag.....

Fått hem ett marsvin!

I onsdags åkte jag till Ljusdal för att lämna av Stina och Hilda som skulle hem till Sundsvall. Jag klippte mig på Brorsans salong och lunchade med Erika på Finess. Det var jättekul att ses igen för det var ju ett tag sen sist:)
Vi åkte till Djurhuset på skolan och kollade in djuren och hälsade på våran gamla klasskompis som jobbar där.
Sen handlade jag och åkte hem.
I torsdags gjorde jag inte mycket. Var hemma och njöt av solen:)
I fredags tittade jag på Blocket och hittade ett marsvin som var ensamt som sökte ett nytt hem. Ett teddymarsvin som var inköpt på djuraffären i Hudiksvall i maj förra året.
Dom hade sagt att marsvin kunde leva ensamma fast dom inte ska det. Det finns en lag från jordbruksverket som säger att man ska hålla marsvin i par.
Det var ju tur att hon tyckte synd om marsvinet och ville ge henne kompisar annars skulle hon fortfarande leva som ett ensam marsvin:(
Hon åkte hit med sina barn från Hudiksvall i fredags och lämnade marsvinet. Hon hade jättesöta barn som hette Ebba och Didrik:) Marsvinet har dom kallat för "Skrållan" men hon har fått ett nytt namn av mig som är "Esmeralda".
Det gick bra att sätta ihop dom men syrrans marsvin ville bestämma lite men Electra var jättesnäll. Nu har jag alla tre i lag och det går bra nu.
Här är bild på Esmeralda och Electra.



Fin va?
Hon är jättelugn och jättesnäll.

RSS 2.0