29 januari 2009

Igår var det ingen rolig dag. Jag har ju väntat på mina marsvinsungar länge nu och så tittade jag i boet igår morse och där låg det 4 dödfödda ungar. Jag blev lite chockad och det var så hemskt att se för mamman hade tuggat av frambenet på en, ätit upp halva magen på en och så hade hon ätit upp halva halsen och en bit på huvudet på en av dom. Mamma fick ta upp dom skadade ur buren för jag var nära att spy asså. Det såg så jävla vidrigt ut med söndertuggade marsvinsungar.
Jag blir så less att det ska vara så svårt att få ungar. Lika med min lillasyster som hade två honor med ungar och alla dog även mammorna. Jag hade ju en hona i somras också som fick en kull med dödfödda ungar och mamman dog där också. Det är vanligt med komplikationer med marsvinsfödslar och det är jättetråkigt.
Men hon som har pappan till ungarna sa att hon också haft så här men att dom sen har fött jättebra kullar och det har gått bra så jag kunde para henne om en månad cirka.
Men jag tror att dom här ungarna var för tidigt födda för dom var så lite behårade och var nästan kala. Annars kan det vara att förlossningen tar för lång tid och ungarna kvävs.
Men eftersom hon ätit på ungarna så är det ett tecken på att hon mår bra eftersom dom gör så för att få i sig näringen dom förlorat vid födseln.
Ja jag hoppas på att det går bättre nästa gång. Ska få hem några hanar av Stina sen i februari/mars.
Måste berätta att Stinas merinohona fått 2 marsvinsungar. En svart/vit och en trefärgad.

Jag har satt ut en annons igår om min undulathona eftersom hon är ju ensam nu sedan min andra undulat dog. Jag trodde det skulle vara svårt att få henne såld men jag fick napp direkt. En tjej som bor i Järvsö som har många andra undulater också:) så det blir ju jättekul för min "Olivia". Ska ringa i eftermiddag så kan jag ju lämna av henne:)
Någonting bra som händer här hemma iaf.
Idag kommer min nya mobiltelefon också så nu blir  det nytt telefonnummer så ni som har mitt gamla: RADERA DET!
Idag är jag bara hemma. Mamma e på datakurs i Ljusdal nu. Har nyss tagit en dusch och ska plugga nu.


27 januari 2009

Mammas syrra kom och hämtade marsvinsungarna på en gång i söndags, hon bor utanför Järvsö. Så jag hann inte knäppa nå kort på dom. Stina och Hilda åkte i söndags och vi fick ut och skotta bort all snö från gården. Innan vi skottade så hade jag tappat telefonen. Det gör jag ofta här hemma och lägger den lite varstans men jag hittar den alltid men inte den här gången. Vad jag kommer ihåg var att jag laddade den på morgonen sen tog jag ut den ur laddaren när den laddat klart och sen la jag den i hallen men nu är den helt borta. Har ringt till den flera gånger och letat i alla rum, vänt upp och ner på alla madrasser och soffkuddar, tittat under sängarna och kollat ute på gården. Spårlöst borta!!! Nu är det bara telefonsvarare på den så nu är det ingen mening längre. Blev rätt så förbannad på mig själv då jag bara har haft telefonen sen augusti och den kostade ju 2500 cirka. Så nu har jag beställt en ny då..suck. Köpte en billig på katshing en samsung B300 en blåfärgad viktelefon.


Och sen har jag beställt mina glasögon och summan är inklusive synundersökning, glas och bågar 5800 kronor.
Mina som jag har nu kostade 3500 ca. Så nu är det bara utgifter. Suck...Men glasen är specialslipade eftersom jag är så jäkla närsynt så måste dom försöka slipas extra tunt och det görs dom via antingen Tyskland eller Thailand. Så jag förstår priset. Bågarna gick på 1195 kronor. Ett par svarta blev det:)
Lägger in bilder på mig sen. Kommer få dom om en vecka cirka.
Idag har jag vart på skolan hela dagen. Kollade på en film om frontallobsdemens och en film om AD/HD Damp.
Electra har fått en böld under hakan som har börjat såra och vara, ringde uppfödaren och hon sa att det är bara att trycka ut varet. Har försökt men det är svårt på en liten marsvinsunge men jag tar lite åt gången. Elvira har inte fått sina marsvinsungar än men dom kommer födas vilken dag som helst. Spännande. Kajsas teddymarsvin Kate fick 5 ungar 4 dödfödda tyvärr och en som överlevde igår. De flesta ungarna var vita så det skulle nog bli himalayamarsvin av dom så det var synd att dom dog men jag hoppas det går bättre för mitt marsvin:)
Ikväll är det Top Model. JIPPI!

25 januari 2009

SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!

Jag blev så jätteglad när jag vaknade och det hade kommit ett tjockt vitt snötäcke över hela gården och det vräker mer snö hela tiden!

Hundarna blev jätteglada ocksåå över den härliga snön. Hilda mammas basset hound är ju här över helgen också. Hon bor annars med min lillsyrra utanför Sundsvall. Dom ska åka hem idag. Hoppas dom hinner ploga vägarna innan jag ska skjutsa upp dom till byn.
Jag mår faktiskt bra idag och har inte spytt nånting. Så jag vet inte vad det var jag fick. Ett 24 timmar virus eller nåt.
Men skönt är ju det eftersom jag har sååååå mycket att göra idag. Tänkte göra en massa arbeten klart i helgen men så typiskt så blev man ju sjuk och orkade inte göra nånting men idag ska jag fixa lite. Vi har ju redovisning imorn på 4 olika lagar som jag inte har läst något alls om.
Jag ska knäppa lite bilder på de nya marsvinen och lägga upp men mamma har den till Tallinn i helgen så jag måste vänta med det.
Och så körslaget igår var ju bra. Bollnäs och Uddevalla är i final!!
Jag har varit hemma varje helg i januari och det blir att jag är hemma varje helg i februari också...jobbigt men bra för mig då jag kan vara hemma och plugga. Men mamma jobbar varannan helg och de andra helgerna åker hon till killen
hennes. Så då måste man vara djurvakt till hästen, marsvinen, hundarna och fåglarna....
Men så är det när man har djur.
Då kan man inte festa varje helg inte. Imorgon hoppas jag att det inte är för mycket snökaos då jag har redovisning klockan 9 i Ljusdal.
Nä nu ska jag plugga lite lagar..suck

24 januari 2009

Ja då har man fått vinterkräksjukan då. Mamma jobbade på Harsa i helgen och där var det två stugor som låg i magsjuka och en personal hade insjuknat också. Sen i måndags blev mamma jättedålig men hon spydde bara. Och igår var jag upp på byn för att hämta Stina. Hon ville ha lite godis till kvällen så jag var upp på ICA. Där var de mycket folk så jag tror jag blev smittad där eftersom efter jag vart på ICA mådde jag illa och vinterkräksjukan sprids ju väldigt fort.
Vi åkte hem och åt mat och sen börjades det. Det sprutade genom både munnen och från röven. Fy fan va vidrigt de har varit inatt och igår. Det värsta jag vet är att spy för lös i magen e jag ju alltid annars oxå haha..
Har legat med huvudet i toaletten hela natten och man vet inte om man ska skita eller spy!
Nu har det väl lugnat ner sig nu är jag bara dålig i magen, har inte spytt nåt idag. Men jag har bara druckit vatten man blir så uttorkad. Ska försöka få i mig lite mat ikväll får se hur det går.
Stina kom hit med två marsvinsungar som mammas syrra ska ha. Stina räddade 13 marsvin från avlivning så jag fick hem  två av dom.
Igår var det ju Lets Dance och det var väl en skräll att Blondinbella åkte och Kitty fick vara kvar. Man undrar ju vilka som röstar..Jag råkade slå fel nummer och röstade på George Scott som jag inte gillar men sen ringde jag till Laila och till Morgan som är mina favoriter.
Ikväll är det körslaget och hoppas Magnus åker idag. Det var ju fel att Robert fick lämna förra lördagen. Jag ska också kolla på King Kong på trean ikväll 21.30 den har jag aldrig sett.
Ne nu ska jag kolla på lite tv om de e nå bra. orkar inte göra nånting nu jag. Är helt färdig.

21 januari 2009

Idag har jag varit på studiebesök med min rehab grupp på Ljusdals sjukhus på rehabenheten.
Det var jätteintressant. Var där ca en timme. Sen handlade jag lite inför helgen då mina två småsystrar kommer.
Mamma åker bort imorgon o kommer på måndag så jag har huset för mig själv:)jippi:)
ska till Ljusdal imorgon jag och rdovisa ett arbete i kursen rehabilitering och habilitering.
Nu har jag varit på synundersökning och ska köpa nya bågar och nya glas.
Ska bestämma mig på måndag. Kommer lägga in bilder imorgon på glasögonen, de e 4 stycken.  Lägger in dom imorgon för nu ska jag sova för jag ska upp tidigt imorgon.

17 januari 2009

Igår var det ju Let´s dance. Jag hade hoppats på att Linda skulle åka ut tidigt så det var ju bra att hon åkte ut i det första programmet.
Laila och Tobias- är mina favoriter jag hoppas dom vinner
Morgan och Helena- är mina andra favoriter
Magdalena och Daniel- hoppas jag kommer långt, dom är bra men igår var det lite väl avklätt.
Magnus och Annika- är väldigt bra
Niclas och Jeanette- var riktigt bra igår
Isabella och Jonatan- nja dålig start tror Blondinbella kan bättre än så här.
Elisabet och Tobias- är såå charmiga tillsammans
Carl- Jan och Maria- Han är väldigt charmig också, älskar hans roliga dialekt:)
George och Maria- Första dansen var bra men inte igår.
Hasse och Charlotte- vet jag inte vad han gör i programmet. Han såg ut som en stenklump igår och hoppas han åker ut snart.
Kitty och Anders- ska man inte ens prata om. Hon gör ju programmet till åtlöje typ som Lars gjorde i Idol. Sist var hon en fruktskål och nu en godispåse. Jag säger som Jessica Almenäs: Vad blir det härnäst? Fläskkotletter och pinjenötter???
Linda och Martin- var urdåliga, bra att dom åkte.

14 januari 2009

DET SNÖAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen kommer det snö. Det har varit varmt ett tag nu och all snö har försvunnit och det har vart halt ute men nu kommer ju mera snö!
Jag ska snart ut med Dessi på en långpromenad.
Idag är jag hemma hela dagen.  Har inga lektioner så jag pluggar hemma. Ikväll är det Top Model och tjejerna ska få sin makeover. Elina blir inte nöjd och kommer grina över sin frisyr då hon blir rödhårig!!!klart jag skulle grina då jag också:(
Igår fick man se när Elina och Clark  kysstes. Då blev väl Elina glad hon som gillar tjejer. Det är häftigt att hon är vegan.
Igår var jag i skolan och hade social omsorg. Vi kollade på en film om alkoholism.

Nu har jag bokat tid för synundersökning äntligen. På tisdag 11.30 ska jag till Hartmans optik i Ljusdal.
I helgen som varit har jag bara varit hemma.
Nu tänkte jag ta en dusch och bli lite fräsch:)

9 januari 2009

Idag klev jag upp 6.30. Mamma skulle vara hos tandläkaren i Ljusdal klockan 7.45 så jag hängde med. Jag gick en promenad med hundarna i Ljusdal och sen gick vi till Centrumhuset. Köpte två jeans där. Jag som har supersvårt att hitta bra jeans men nu hittade jag två par så det var ju toppen. Jag har stor midja men smala ben och liten röv så då är det svårt. Måste bli av med några centimeter runt midjan kanske:)
När vi kom hem åt vi lunch och sen red mamma ut med Didi och tog med sej Dessi.
Snart är det Let´s Dance som är mycket efterlängtat:) Mina favoriter är ju Laila Bagge som jag hoppas vinner och Hasse Aro. Sen får jag se om jag får fler favoriter efter ikväll.
Läste idag att Laila Bagge var nära att hoppa av då hon går med kryckor.

8 januari 2009

Första skoldagen!
Vi åkte 11.25 för Dessi skulle vaccineras idag ju:)
Det gick väldigt fort och Dessi kände ingenting. Sen åkte vi till skolan. Blev en liten krock där eftersom vi skulle ha genomgång på två olika kurser med två olika lärare bara det att jag ska gå på båda kurserna. Men jag gick på Rehabilitering och Habilitering och fick sen hoppa in i genomgången av Social omsorg sen. Jag ska även läsa kursen Sjukvård och eventuellt Lindrande vård.
Det blir troligen praktik vecka 11 men får snart veta säkert och vart jag ska praktisera.
När vi kom hem var jag så hungrig. Hade inte ätit någon lunch. Jag åt mat och gick sen ut med Dessi en timme. Var varmt ute:) Hon ligger i sängen ihopkurad och väntar på mej nu..hmm ska bara skriva klart först:)
Nu  på kvällen typ 23 så skulle mamma ut med Danne sista svängen då hon fort kom in igen. Det var en stor hanhund på bron lös. Det var en sån ras som dom använder till slädhundar. Jag kopplade upp honom för mamma har sett han förut i skogen och han var så glad så han kom gärna till mej men shit vad stark han var. Jag flög fram! Jag gick mot klacken och hann inte långt förrän en bil kom. Det var ju ägaren förstås. Hon var på väg hem för att hämta mobiltelefonen och ringa men det var ju tur jag kom då:) Han brukade tydligen springa bort ibland. Men klart han gör det när hon bara släpper sin hund och sen kör hon med bilen och han får springa efter. Inte alltid så kul för honom kanske:)
Men det var tur att inte Danne hann komma lös. Det första hon gjorde när hon såg hunden var att skälla ut honom:( suck han förstod ju inte alls varför han blev utskälld. Han var ju jätteglad o se matte igen och det kändes väl evigheter sen han sprang iväg så hur skulle han komma ihåg det?
Jaja han brydde sej ändå inte.

Här kommer bild på mej idag

7 januari 2009

I måndags var jag bara hemma och var sjuk. Igår var det trettondedag jul och säsongstart för TOP MODEL!!!!
Det var såå bra. Jättebra modeller som är med i år.
Sen kollade jag på Drömkåken. Den är så himla kul tycker jag:)

Idag har jag mått en aning bättre. Men har fortfarande huvudvärk och hosta men är inte lika snorig.
Jag och mamma har varit ute med hundarna men dom ville inte gå långt. Det tog inte lång stund innan dom hoppade på tre ben och frös men vi fortsatte gå ändå:) Men de blev ju inte någon jättelång promenad idag. Men igår var det ju härligt för då var det varmt ute:)

Ikväll är det Top model också som jag ska se. Imorgon börjar jag i skolan!
Vi börjar klockan 13.00 men ska vara hos veterinären 11.45 och vaccinera Dessi. Var två år sen sist:)

Måste skriva om det som hände i måndags. En bra och dålig sak.
Det bra var att syrran Kajsas marsvin fick 4 marsvinsungar. En död och 3 levande. Alla svartvita. Lägger in en bild om jag får någon av henne någon gång.  Så det var ju jättekul!

Det dåliga var att en huvudsäkring hade gått här hemma och elementen funkade inte och det var iskallt när jag vaknade. Jag tänkte inte mer på det utan tände en brasa och kollade på TV. Sen när jag satt vid datorn tyckte jag det var så jättekallt och jag skulle ge marsvinen mat. Då såg jag lilla Electra ligga på burgolvet alldeles stilla. När jag plockade upp henne var hon iskall och huvudet bara hängde och hon var alldeles lealös. Jag trodde hon inte skulle överleva men ville försöka få igång henne. Jag satte mig vid kaminen och hade öppen lucka så det blev varmare. Sen masserade jag henne och andades varmt på henne. Det var hemskt att se henne så och jag kunde inte föreställa mig att vara utan henne.
Jag satt där tills jag blev så het i ansiktet av värmen att jag måsta gå därifrån. Hon fick ligga i "hängmattan" som jag sytt i fleece åt henne och låg direkt med sin kropp mot min hals. Så låg vi hela dagen och hela kvällen. När hon började bli lite varmare så gav jag henne mat som hon piggt åt. Hon åt mycket och hela tiden. Vart jag än gick så hängde hon med. Jag hade henne i en påse runt halsen typ. När jag väl vågade ta fram henne så verkade hon pigg och alert men samtidigt väldigt trött. Jag blev så överlycklig att hon klarat sig och vet inte vad jag hade tagit mej till om hon hade frusit ihjäl.
Mamma fixade huvudsäkringen så jag brassade på med värme och städade nytt i buren och satte in hängmattan innan jag gick och lade mej. När jag vaknade dagen efter skyndade jag mig till buren bara för att försäkra mej att hon fanns kvar. Snacka om att jag var nervös över den lilla krabaten den dagen. PUH! Men nu mår hon i alla fall bra som tur är.
Electra den 5 januari 2009 Min lilla kämpe:)

4 januari 2009

När jag vaknade klockan 9 imorse var det 24 minusgrader ute. Det var ju så man ville ligga kvar i sängen men hundarna måste ju ut.
När vi kom ut så visste inte Dessi vilket ben hon skulle stå på för hon frös ju om alla. Jag tyckte lite synd om henne. Inatt har jag vaknat flera gånger av att jag fått svårt att andas och varit snorig och hostat. Ringde till mammas jobb idag och hon har blivit smittad nu.

2 januari 2009

Ja då har det nya året börjat. Jag vaknade på morgonen av huvudvärk,halsont och förkyld. När jag kom till Ockelbo i onsdags så var det inte många som var friska.
Jag åkte från Ockelbo idag för att först åka ner till Gävle och hämta min skinnyhona Electra. Jag åkte 13.27 och tåget var ersatt av buss. Så typiskt! Tåget gick nämligen tillbaka 14.10 och jag skulle ha varit framme i Gävle 13.52.

Nästa tåg gick 16.15 och jag vill inte vänta så länge på tågstationen:(
När vi närmade oss Gävle så blev jag stressad. Vi lyckades få rödljus hela vägen genom centrum och vi kom fram till Gävle 14.05. Jag fick skynda mig att betala för Electra och lägga henne i lådan och skynda mig till tåget. Tåget var då ersatt av buss så jag hann med. Bussen gick inte förrän 14.20. Electra bara skakade så jag tog av mig jackan och hon fick ligga i den. Då blev hon alldeles jättevarm och slutade skaka. Hon var jättelugn på bussen. Det kändes som det tog en evighet att komma hem. När vi väl var hemma så hämtade mamma oss på stationen.
Jag försökte få i mig lite mat men fick ganska fort magkramp. Då blev det toaletten hela kvällen. Inte nog med att man var så förkyld och hostig så skulle man få kramp oxå:(
Iaf så kommer det bilder på Electra här:

5 veckor gammal, 200 gram

31 december 2008

                                                                                   NYÅRSAFTON!!!!

Åkte från Järvsö klockan 10.20 och var framme i Ockelbo 11.30. På kvällen blev det party med fyrverkerier:)
Årets sista dag!
Ja man får se vad som händer år 2009:)

30 december 2008

Idag åkte mina två systrar hem. Stina åkte klockan 15 och Kajsa åkte nån timme senare. Sen städade jag hela huset innan mamma kom hem. Hämtade henne klockan 21.00 på byn.
Jag fick meddelande från Lotta att dom hade vinterkräksjuka hemma så det blev inget nyårsfirande där. Ringde Jessica och jag åker till Ockelbo morgon.

RSS 2.0