Tjejmilen nästa

Snart är det dags för tjejmilen. Har nyligen ätit frukost och ska göra mig iordning. Ska ringa mamma snart eftersom vi skulle mötas där en bra stund innan start och gå på uppvärmningen ihop och gå runt och titta på lite olika stånd:) Emelie skulle dit och titta men synd att hon inte anmält sig. Det vore ju kul men hon får göra det nästa år istället då.


Stockholm i helgen:)

I fredags åkte jag till Stockholm. Jag bor hos Emelie på Kungsholmen. Jag lämnade Dessi på hundpensionatet innan jag tog tåget och det gillade hon inte. Försökte backa ur sig kopplet hela tiden så jag fick dra in henne. Men hon måsta ju gå förbi en rad med hundar innan hon kom till hennes box. Så hon blev ganska osäker då. Hon kommer nog bli överlycklig när jag hämtar henne imorgon. Igår skulle Emelie och hennes kille på födelsedagskalas hos en kompis och dom sov över där oxå. Jag var ensam här så jag åkte för att hämta min nummerlapp till tjejmilen och där fick man en massa provsaker och tidningar att läsa. På kvällen gick jag på bio. Skulle se The proposal men det var så jäkla mycket folk där så dom biljetterna var utsålda rätt fort fast jag kom dit rätt bra tid innan bion började. Men istället gick jag på filmen LA Gigolo:

Den var ganska bra men dåligt slut.

Dessi


So cute:)


Dom är så söta ihop..jag saknar OC väldigt mycket:) kollar på yotube klipp hela kvällarna. Kan inte få nog av den serien. Synd att det bara blev 4 säsonger av den serien. Och i den sista säsongen var ju inte ens Marissa med så den var ju inte alls nå bra. Men det kommer ju nya serier hela tiden så man har fullt upp att checka in dom:)haha ne men nu i höst börjar ju alla serier för nya säsonger. I can´t wait! Såg på reklamen oxå att FÄRJAN 3 kommer i september! Måste bara titta på det:)

I want


Den luktar så gott:) Vill så gärna ha den:)

A sunny day!

Idag har det varit väldigt varmt ute. Har gått i kjol och linne hela dagen:) Gick en långpromenad med Dessi vid ett tiden. Sen var det bara att sitta ute på bron och käka glass och njuta av sommarvärmen och läsa nya Härliga Hunds tidning som jag fick hem idag:) Mäklaren ringde idag och han ska ha visning på tisdag klockan 14. Jag ska ju till Af då och jag blev lite irriterad att han inte kunde ha visning på onsdagen istället eller nåt. Jag menar om det blir varmt väder och Dessi ska behöva sitta i bilen...men i vilket fall som helst så lämnar jag henne i pappas lägenhet så det går nog bra ändå. Här är bilder på Dessi i den sköna sommarsolen:)

haha hon är så jäkla söt:) Hon hatar ju att kolla in i kameran och ofta får man mest profilbilder på henne men det går bra när jag håller en bit Frolic vid kameran:) Imorgon bär det av till Stockholm:) Dessi skjutsar jag till hundpensionatet och marsvinsungarna passar grannen. Tåget går 10.20 från Järvsö. Det känns skönt o komma härifrån ett tag. Blir så jäkla ensamt här hemma.

Dessi


Dessi dreglar över en brödbit. Hon vet att hon inte får ta den men den ser tydligen väldigt god ut:)hehe

REGN!!!

Igår klippte jag mig hos Linnea på Klipphörnan. Klippte topparna bara och tunnade ut håret. Hatar när håret blir för tjockt. Klockan 14 hade jag tid hos Arbetsförmedlingen. Jag fick tips och ideér till mitt CV och vi ska ses om en vecka igen för uppföljning. Det var jättevarmt ute och när jag kom hem tog jag en lång promenad med Dessi. Eftersom pappa nu inte kan vara hundvakt åt Dessi i helgen då jag ska till Stockholm så ringde jag hundpensionatet idag. Dom hade ledig plats så Dessi får bo där fredag-måndag.
Jag ska nämligen gå TJEJMILEN.

Mamma ska oxå gå. Eller hon ska springa runt hela loppet. Så vi kommer ses där:) Det är första gången jag är med så jag får se om jag klarar mig runt:)HAHA
Och jag hoppas att det inte spöregnar! Jag åker till Emelie redan på fredagen och stannar till måndag. Tjejmilen är på söndag.

Idag har det regnat så jag dammsög hela huset. Hann gå en långpromenad med Dessi innan regnet kom men när vi var hemma var vi rätt så blöta ändå. Ikväll ska jag bara mysa med Dessi och titta på ett av mina favoritprogram: So You think you can dance. Jag bara älskar dansarna och dom är så jäkla duktiga. Jag vet ju redan vem som vinner men det är så bra ändå.

Juryn:) Älskar the lovely Mary Murphys scream:)hehe
Nigel är rätt rolig han oxå:)

GRÖNA LUND!

Den 14 augusti jobbade jag sista natten på jobbet. Jag bjöd på en jättegod rosa prinsesstårta. Jag kommer sakna att jobba där faktiskt då jag trivts väldigt bra. Mamma och Danne kom samma dag för att packa lite grejer. Jag fick hämta dom klockan 15.40 på byn. Sen hann jag bara äta sen var det bara att åka in till Hudiksvall.
På lördagen den 15 augusti firade vi Kajsas födelsedag. Hon fyllde 18 år den 20 augusti! Vi gjorde en asgod tårta!

Jag som bara älskar kiwi och hallon:)MUMS!
Pappa var också med.
Tisdagen den 18 augusti kom Terese till Järvsö och bjöd på surströmming. Det var supergott! Kajsa och jag hängde med henne hem till Bergsjö då vi skulle till Stockholm på onsdagen. Bilbo och Jalle har äntligen fått nya hem. Vi levererade dom till en familj med tre barn till Delsbo. Dom hade två marsvinshanar sen tidigare och dom verkar få ett jättebra hem. Lycka till med era nya familjemedlemmar! 
Just dom marsvinen har varit svårsålda och ingen har varit intresserad så det var en lättnad att dom fick en ny familj.
I onsdags den 19 augusti så åkte vi till Stockholm. Tog tåget ner från Hudiksvall. Vi sov över hos vår syrra Emelie på Kungsholmen. På kvällen när vi kom dit så gick vi på en italiensk restaurang och åt jättegod mat. Jag blev så mätt.
Vi bjöd Kajsa på maten eftersom hon fyllde år. I torsdags på Kajsas födelsedag åkte vi till Gröna Lund. Det var första gången jag var där och vi hade jättekul! Vi kom dit klockan 15 när dom öppnade och åkte hem klockan 23 när dom stängde. Vi åkte karusell på karusell och jag mådde illa i början efter alla karusellerna men sen gick det bra. Kajsa åkte Fritt Fall och Insane men jag avstod. Kände att jag inte skulle klara av att åka dom just då... Johan Palm var på scen och sjöng. Var en massa tjejer som sprang efter honom. Vi åkte färjan dit och hem. I fredags åkte vi hem. Kajsa hoppade av i Gävle och Terra och jag fortsatte till Hudik. Jag sov över hos henne. Mamma åkte hem från Järvsö samma dag oxå. Hon levererade dessa två hanar från min C-kull till en familj i Falun. Dom kom och hämtade ungarna i Borlänge på en gång. Jag önskar er lycka till med era nya familjemedlemmar!
Här är bilder på Cirius:

Och Caspian:

Nu har jag endast dessa två hanar kvar till salu: Den svart/vita är Cedric och den trefärgade är Cosmos.

På lördagen tänkte jag och Terra köra och rida men vaknade av att det spöregnade ute. Jag tog en tidigare buss till Järvsö som var nödvändigt då det var lite kris hemma.

Up to Date

Nu var det rätt längesen jag uppdaterade. Dels för att jag jobbat mycket och dels för att datorn har varit på lagning. Men jag tänkte skriva lite om vad som hänt:)
Fredagen den 17 juli var det ju dags för Diggiloo. Tre av mina systrar bjöd jag med på showen och det var strålande sol. Det var en jättebra show men en hel del bråk och tjafs som slutade med att Kajsa stack från området efter typ halva showen. Jag blev jävligt frustrerad då jag tyckte att det var väldigt otacksamt och dålig stil mot mig som hade bjudit med henne.
Men resten av showen var jätterolig och dom spelade jättebra.
På lördagen var jag ledig och det var härligt:) Men fick städa hela dagen typ. På söndagen var det visning för 9 personer. Jag och Stina tog med Dessi och Hilda på en tur i skogen för att plocka blåbär:)
Skogen var fylld av de blåa goda bären och hundarna smaskade glupskt i sig från blåbärsrisen:)
Här kommer bilder:

Dessi har ögonen på ostmackan:)



Pinnar är alltid gott!


Tycker Hilda oxå!


Dessi gillar profilbilder....
Och ja det är jag som kletat in lite blåbär i hennes fejs:)hehe


På jakt efter det "blå" guldet...


Det var jättehärligt att vara ute en sväng i skogen fast det började regna på slutet.
Vecka 30 på måndag och tisdagen så jobbade jag. Ledig ons-tors. Sen jobbade jag hela helgen.
Vecka 31 var jag ledig på måndagen, jobbade tis-ons, ledig tors, jobbade fre-sön. På söndagen jobbade jag natt och jag levererade Belinda och Kajsas marsvinsunge till en familj i Hudiksvall. Dom har haft marsvin tidigare och dom var verkligen jättetrevliga och marsvinen kommer få ett bra hem med mycket mys och kel. Jag önskar Er lycka till med era nya familjemedlemmar.
Bilder på Belinda:




Greta och Donna som är Stinas marsvin fick vara med på en bild:)
På måndagen den 3 augusti slutade jag jobbet 7.30. Jag sov en stund i pappas lägenhet i Ljusdal och åkte sen till Järvsö där Emelie och hennes kille var på besök en kortis. Sen packade jag, Stina och Kajsa bilen för att fara till Borlänge för att hälsa på mamma. Jag hade en lillsemester på 4 dagar och passade på att ta en tripp ner dit. Kajsa hade även en marsvinsköpare som vi skulle leverera två marsvinshanar till i Övertänger, ca 3 mil från Falun. Det var en riktigt het sommardag med mycket sol. Det var på tiden att solen kom precis då nu när det regnat så mycket i juli.  Vi hade verkligen tur med vädret då vi hade soligt väder alla dagar när vi var där:)
Jag körde hela vägen men vi stannade vid Coop konsum och tog en varsin glass i den heta sommarluften. Det gick bra att lämna hanarna och dom kommer få ett jättebra hem. Det var ju kul att brorsorna kom till samma hem:)
Här är lite bilder på marsvinsungarna:


Den vita virvel såldes till Övertänger och den släthåriga till Hudiksvall , hon som är störst på bilden.


Den svartvita virveln högst upp till höger såldes oxå till Övertänger. Resten av ungarna är otingade och söker fortfarande efter nya hem. Jag har 4 hanar alla släthår och Kajsa har en virvelhona.
Bilder på C-kullen:




Jalle och Bilbo söker fortfarande nya hem.

Stina åkte till Rättvik för någon vecka sen för att köpa två skinnyhonor ungar från en Naturbruksskola.
Här är bilder på dom:



I alla fall så kom vi till Borlänge vid 17 tiden. Danne blev så förvånad när vi kom dit och så jätteglad. Det var kul att få se honom igen:)
Vi blev bjuden på mat och vi pratade. På tisdagen cyklade vi till Äventyrsbadet och det var så himla roligt. Vi åkte vildforsen, badade bubbelbad och åkte tre olika vattenruscher. I Disco åkte man genom olika färger och det dunkade musik i väggarna och tunneln bara lyste i alla möjliga färger. 3G Turbo var den snabbaste och den var också väldigt rolig. Den sista var en rödgul vattenrusch. Dom hade oxå utebad som var härligt att simma ut i när det blev för kvavt inne. Vi simmade även längder i den kallare bassängen. När vi hade varit där några timmar klev vi upp och sen gick vi hem och käkade mat och tog sen en tur ner på sta´n. På onsdagen var vi oxå på Äventyrsbadet och sen gick vi till Kupolen där jag shoppade lite kläder mm. Vi gick på bion "Sommaren med Göran" på kvällssidan. Den var jätterolig. På torsdagen åkte vi hem. På förmiddagen åkte vi till en strand och badade och solade. Det var jättehärligt. Sen åkte vi hem och åt mat och sen packade vi för att åka hem. Vi åkte vid 17 tiden. Det var jätteroligt att vara där och det var lite tråkigt när man skulle åka tillbaka till Järvsö. Dagarna gick så fort.
Här kommer lite bilder från när vi var på sta´n:

Stina och Danne


Bilder på tunnlarna utanför badhuset.

Pappa var hund och marsvinsvakt när vi var borta. Nu i helgen fre-sön jobbade jag natt. Så idag är jag riktigt trött. Är väldigt glad att vi fått tillbaka datorn så man kan blogga lite oftare nu:) Jag skjutsade upp Stina idag på byn med alla hennes 8 marsvin fast ett av dom fick vi låna och ha kvar här. 5 av hennes marsvin är ju dräktiga och kommer få marsvinsungar när som helst. Hon har ju fått lägenhet i Forsbacka utanför Gävle från 1 augusti så dom har fraktat ner en massa grejer dit nu så Stina ska väl börja städa iordning där innan hon börjar Komvux den 17 augusti. Hilda hängde med som ett snöre tillsammans med alla marsvinen. Tur att hennes kille möter upp henne i Gävle.
Pappa skjutsade jag upp på byn strax före åtta. Så nu känns det tomt här då Stina, pappa, 7 marsvin och en hund flyttat ut:)
Nu har jag bara tre dagar kvar att jobba. Imorgon är jag ledig sen jobbar jag på UVA på onsdag och sen två nätter på IVA. Jag ska köpa tårta på Finesse och bjuda personalen på.
Jag har sökt jobb idag på Karolinska Universitetssjukhuset på Långintensivvårdsavdelningen och på BIMA på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Ska även söka på ett jobb på en plastikkirurgiklinik i Stockholm. Jag hoppas det dyker upp fler jobb oxå som jag kan söka:)
Vill helst inte bo här i Gävleborg utan vill flytta till en ny och större stad. Jag hoppas mycket på att jag får något jobb i Stockholm så man kan flytta ner någon gång:)
Mamma kommer på fredag hit och stannar tills den 19 augusti. Vi ska fira Kajsas födelsedag då hon fyller den 20 augusti men vi firar den lite tidigare eftersom den dag hon fyller år är vi på Gröna Lund ju:)
Dessi kommer verkligen bli överlycklig över att få träffa mamma igen men hon blir nog inte lika glad över att få träffa Danne....
Jag ska hämta henne på byn 15.40 så jag hinner träffa dom en liten stund innan jag börjar jobba natt.
Nä, nu är Dessi så här tröött så nu ska jag nog sova en stund men när man jobbat tre nätter i rad så blir man inte så trött på nätterna...


Snacka om att skita ner min säng....hrrmm Skräpigt?OHYES!

RSS 2.0