Nya bloggadressen:)

Nu börjar jag blogga på blogspot istället så följ gärna min blogg där:)
Här kommer adressen: www.malinodessi.blogspot.com

Min nya blogg då:)

Min nya blogg kommer imorgon. Hinner inte uppdatera den idag då jag ska upp 5.30 imorn för o jobba. Men jag slutar kl 14.15 så ska fixa till den då. Designen är klar så ska bara fixa nå inlägg o så hehe:)To be continued....

Lady Gaga 7 maj:)

Funderar på om man ska gå på Lady Gagas konsert den 7 maj i Globen. Jag är nämligen ledig den dagen. Det hade varit superkul:) Ingen som vill hänga på?
På lördagen börjar jag inte jobbet förrän kl 12:)

Ny blogg på gång:)

Jag har varit dålig på att uppdatera dels pga att jag inte har gjort så mkt på dagrana mer än jobbat och dels för jag håller på o fixar en ny blogg på blogspot:)
I måndags och tisdags var jag ledig. På måndagen åkte jag in till stan och det var jättesoligt och fint väder:) Såg en massa svanar vid slussen som jag knäppte kort på. Bilder kommer snart.

På tisdagen var jag typ bara hemma och var ute och promenerade. Var jättefint väder då oxå. I onsdags jobbade jag. I torsdags gick jag på utbildning på jobbet 12-16.40 sen jobbade jag till kl 21. Utan nån rast överhuvudtaget. Man var rätt trött när man kom hem men det var bara och gå o lägga sig för dagen efter skulle man upp tidigt och jobba. Idag jobbar jag 16-21.

Jag har ringt och pratat med min hyresvärd i Hudik och han hade hittat en hyresgäst som flyttar in i min lägenhet så nu måste jag fort bort med allt. Om nån är intresserad av nå möbler så finns det kvar som jag måste bli av med. Så nu på onsdag åker jag upp med min kompis Lotta direkt efter jobbet. Sen sover jag en natt i Hudiksvall för på torsdag är jag ledig och då kommer pappa och en till som ska hjälpa mig med flytten. Jag fick ej hyra nå förråd av min hyresvärd så nu får vi trycka in sakerna i pappas förråd i Ljusdal. Måste typ hyra bil och släp oxå. Sen åker jag hem på kvällssidan för på fredagen jobbar jag kl 7.45. Så det blir en intensiv vecka.

 


Årets första tussilago!!!

Idag jobbade jag 7.45-14.15. När jag slutade så var det strålande sol ute och jättehärligt:)Jag tog en långpromenad när jag kom hem och då fick jag syn på en massa tussilago!!!
Nu känns det som våren verkligen är här:)

Bad day....

Idag har varit en riktigt dålig dag.
Jag klev upp kl 7.50 imorse för att åka till Forum Nacka och gå på öppet hus på Af. Kom dit kl 10 när dom öppnade och fick vänta i en hel timme innan jag kom in. Men kl 10.30 när jag satt och väntade ringde jag sociala i Hudik eftersom jag inte fått nå besked än om min ansökan godkänts. Och jag har ju inte betalat nå hyra för april än i Hudik så jag var verkligen beroende av pengarna men självklart så hade min ansökan blivit avslagen:(
Redan när jag fick höra det så for tankarna genom mitt huvud hur jag ska klara av att betala dubbla hyror och det brast inom mig. Jag fick kämpa för att hålla emot tårarna och det var riktigt jobbigt känslomässigt att få höra detta...suck. Jag fick heller ingen hjälp med varken fackföreningsavgift eller arbetsresor.
När jag gick på sociala i Ljusdal sa dom att det inte skulle hindra mig från att söka jobb och boende i Sthlm utan dom skulle gå in och hjälpa till med hyran i Hudiksvall under uppsägningstiden. Man känner sig rätt lurad. Om jag visste att detta skulle ske så skulle jag aldrig flyttat ner till sthlm så här tidigt, då skulle jag försöka bli av med lägenheten i Hudik först innan jag skrev på nå kontrakt här nere.
Jag blev bara så besviken.
Får försöka höra med hyresvärden om jag får skjuta upp hyran eller nåt. Orkar inte låna en massa pengar nå mer.
Livet känns verkligen tufft nu och det känns som det bara går utför.
Jag försökte iaf ta tag i mig själv och stanna kvar på Af nu när jag ändå åkt hit. Orkade knappt prata så satt där o typ bara sa ja åt allt hon sa. Orkade knappt lyssna, hade så mkt annat som for runt runt i mitt huvud.
Efter det korta mötet blev det för mkt för mig. Vet inte vad jag ska gö med mitt liv. Känns som allt bara rasar. Men det är väl bara att bita ihop och kämpa. Hade bara sån lust ett tag o bara skita i allt, flytta tillbaka och bara få vara med min älskade Dessi. Att livet ska vara så tufft och svårt...suck.
Känner mig så deppig bara....
När jag kom hem kollade jag min internetbank och jag kommer få pengar från ungdomsgarantin imorn så de känns iaf bra. Då har jag iaf råd med busskort så jag kan ta mig till jobbet.
Det har varit jättesoligt igår och idag och jättevarmt och härligt väder ute. Vart har mina vårkänslor tagit vägen?
När jag får lön nu i april så menar sociala att jag ska betala 3 månadshyror!!!Är det acceptabelt?Varför får man ingen hjälp med de för?
I helgen ska man jobba, skönt de så har man nå annat att tänka på.
Mamma och Leif åkte på kryssning idag, snacka om att man blev avis:)
Ne nu ska jag gräva ner mig i mina bekymmer och intala mig själv att allt blir bra.
Önskar att Dessi vore här nu.....

Bilder på huset

Här kommer lite bilder på huset i Älta som jag bor i:
Det är 6 sovrum, ett vardagsrum, en toalett, en dusch och två badrum med stort kök.

Det är min egna ingång:)

stor tomt har vi:)

BILDER FRÅN PÅSKHELGEN!!!

Här kommer en del bilder från påskhelgen i Borlänge!

Danmark förbjuder 13 hundraser- bra eller dåligt?

 

 

Den 15 april förväntas den danska regeringen fatta beslut om att förbjuda innehav och avel av 13 hundraser och blandningar mellan dessa. De individer som redan finns i landet ska förses med koppel och munkorg när de vistas på offentliga platser. Förbudet väntas träda i kraft 1 juli 2010.



Raser som förbjuds är:

pit bull terrier
Dogo argentino
tosa inu
amstaff
fila brasiliero
boerboel
amerikansk bulldogg
kangal
centralasiatisk ovtjarka
sydrysk ovtjarka
kaukasisk ovtjarka
tornjak
sarplaninac

Svenska Kennelklubbens ståndpunkt är att rasförbud fungerar dåligt för att bemöta problemen med aggressiva hundar i samhället. Till exempel är det svårt för en lekman att fastställa en ras och än svårare om det gäller en rasblandning som det danska förbudet ska omfatta. Vidare kan de raser som är tillåtna genom selektiv avel utvecklas till potentiellt ”farliga” raser.

I grund och botten är problemet inte heller raserna i sig utan hundägarna. I händerna på en olämplig hundägare kan många hundraser utvecklas till farliga hundar.

Svenska Kennelklubben vill därför att den lag om tillsyn av hund och katt som antogs 2008, som ger polisen stora möjligheter att beslagta hundar och fatta beslut om hundförbud, också används.

Svenska Kennelklubben arbetar också aktivt för att förbättra mentaliteten bland våra hundar genom ett stort projekt som ska resultera i en ny mentalbeskrivning, som ska kunna användas för alla raser. Den nya beskrivningen går under namnet beteende- och personlighetsbeskrivning för hund och förväntas bli ett viktigt avelsverktyg för SKKs uppfödare.  

Läs mer om det danska lagförslaget och Svenska Kennelklubbens ståndpunkt här. (pdf 84kB)

Hundrasen kavkazskaja ovtjarka ingår i förbudet


Vad tycker du om detta?


Annandag påsk!

Jobb idag kl 7.45-14.15. När jag åt frukost så såg jag en hare hoppa runt på gården!Blev rätt förvånad då jag aldrig sett en vild hare förut. Och något annat som förvånade mig var att när jag var på jobbet började det storsnöa!!!Det var inte lite snö det kom heller. Träden blev genast snöbeklädda och marken blev genast översnöad.
När jag kom hem från jobbet käkade jag lite mat och sen satt jag bara vid datorn.
I helgen som varit har SKK hundutställning varit i Älvsjö. Var väldigt sugen på att gå men åkte istället till mamma.
Best in show blev en Saluki.
Igår jobbade jag 7.45-14.15. Tack och lov kom solen och sken så all snö smälte bort igen:)
På morgonen hemma när jag åt frukost såg jag något igen utanför fönstret. Jag gick ut på altanen och såg där 2 stycken rådjur som vandrade lugnt bredvid bilarna och gick på gården. Synd att jag inte hade kameran med mig då...
Igår kollade jag på Dating in the dark, desperate housewives, cougar town och Christine:)Riktigt härlig tv-kväll. Då var det skönt o va ledig idag och imorn:)
Jobbar fre-sön.
Igår efter jobbet var jag på intervju hos chefen oxå men fick bara veta att den tjänsten redan blivit tillsatt med annan sökande:( Fick skriva på anställningsavtal eftersom jag fått en fast deltidsjänst nu:)
Jag kommer ändå få timmar utöver halvtiden.
Men innan har ju jag bara varit timvikarie men nu är jag fast anställd så det känns jättebra. En kvinna som jobbar på min avdelning går i pension sista maj och hon har en 75% tjänst som jag kommer söka oxå. Sen i höst kommer dom införa önskeschema och man får då önska sin sysselsättningsgrad:)

Påskdagen!

Dags för hemfärd:(Usch! Ville verkligen inte åka hem...Jag ville bara vara med Dessi.
Stina och jag tog en långpromenad på 1,5 timmar med Dessi. Det var soligt och fint väder ute. Vi gjorde inte så mkt under dagen utan var mest hemma och solade lite på balkongen och myste med hundarna.
När klockan var 17 typ så kom mamma hem från jobbet. Hann knappt träffa henne nåt under påskhelgen. Hon hängde med till stationen och Stina och Dessi följde oxå med. Dessi trodde nog att hon skulle få följa med för hon var så glad och tittade på mig flera ggr och trodde att vi skulle åka hem. Det var jobbigt att lämna över henne och saknaden efter henne var alltför stor. Hon fick en massa pussar och jag hade så svårt att skiljas från henne och kunde inte hålla tårarna borta. Jag hoppade på tåget mot Sthlm och såg Dessi utanför fönstret. Hon tittade sig omkring för att se vart jag tog vägen. Det var en av de mest känslosammaste ögonblick som jag varit med om. Det blir så när man måste skiljas från sin bästa vän.

Älskar henne över allt annat.
Tågresan var jättedryg. Åkte 17.53 och kom fram 20.18. Tog bussen till Älta och var hemma 21.00. Tog en kvällsfika och sen gick jag och la mig.

Påskafton

Jag vaknade rätt tidigt. Vid 08 tiden på morgonen. Jag käkade frukost och väntade tills Stina vaknade. Vi gick en morgonpromenad med hundarna. Sen gick vi till Kupolen och kollade runt lite i affärerna. Vi kom tillbaka vid 11.30 tiden och då hade Leif redan kommit hem. Hundarna blev jätteglada och vi tog med oss Hilda och Dessi till centrum och gick in till djurmagazinet. Dessi och Hilda fick välja vilka tuggben dom ville ha och dom blev även bjuden på en massa godis från personalen:)Det gillade Dessi haha
Vi vägde dom också på vågen dom hade i butiken och Dessi vägde 28,9 kg!!!När pappa var till veterinären med Dessi i vintras vägde hon 31 kg!!Hon har alltså gått ner 2,1 kg:)Hon ser jättefin ut i kroppen och Stina har motionerat och skött henne väldigt bra:)
Hilda hade oxå gått ner ett kilo.
Sen satte vi oss i solen ute och njöt av det fina vädret:)
Vi gick en långpromenad med dom. När vi kom hem så tog vi en promenad med Danne oxå. Mamma kom hem från jobbet vid 16 tiden då hon jobbat natt. Kl 19 hade mamma dukat upp för påskbuffé. Det var jättegott och jag blev proppmätt. Fick god efterrätt oxå:)mums.
Sen kollade vi på tv och pratade hela kvällen.

Långfredag!

På långfredagen jobbade jag kl 7.45-14.15. Åkte sen direkt till T-centralen för att ta Swebus kl 17.15. Var så dryygt o sitta o vänta där så länge:(Bussresan var väldigt jobbig. Kändes som man åkte i evigheter. Tog 2,45 timmar!!!
Vi stannade aldrig för att ta någon rast och det fanns ingen toa på bussen...
Det var iaf jättesoligt och fint väder och det var jobbigt att åka buss när det var så fint väder. När jag väl var framme kl 20.00 skulle Stina och Dessi komma o möta mig på stationen. Bussen var lite tidigare och kom en kvart innan ankomsttid så jag började gå till mamma. Hon bor ju bara typ 5 minuter från stationen. Man ser hennes lägenhet från stationen. När jag kom in i trapphuset och tänkte ta hissen så kom Stina och Dessi och Hilda precis ut från hissen! Dessi och jag blev så överlyckliga av att få se varann:)Ren glädje!
Hon blev överöst med pussar och kramar från mig<s<s<s<s
Vi tog en promenad på en gång och gick ner till centrum en sväng. När jag kom upp till lägenheten möttes jag av en glad bulldogg:)Han blev jätteglad över att se mig. Mamma och Leif var inte hemma så vi kollade på tv hela kvällen och mamma hade lagat god mat till mig:)
När vi skulle sova så var det så underbart att få mysa med Dessi och hon låg under mitt täcke hela natten. Jag vaknade mitt i natten av att hon satt nedanför sängen och stirrade på mig och pep. Då ville hon att jag skulle lyfta på täcket så hon kunde ligga där. Sötnosen då<3

Skärtorsdag!

Imorse klev jag upp kl 4.30. Var rätt så trött. Vaknade kl 02 av att jag drömde en sån verklig dröm. Var lite jobbigt. Åkte till jobbet då jag började kl 6.45. Jobbade bara till kl 12...Lite drygt o kliva upp så jäkla tidigt bara för o jobba 4 timmar. Efter jobbet åkte jag till Forum Nacka. Måsta gå till Af och få en påskrift. Var väl typ 20 pers innan mig. Fick vänta typ en timme och ändå fixade dom en snabbkassa då...
Det har varit mulet och regnat hela dagen men vid 17 tiden idag blev det blå himmel och solen lyste:)På vissa ställen på tomten har gröngräset visat sig och man fick en härlig vårkänsla när man hörde fåglarna kvittra ute:)
Imorgon ska jag jobba 7.45-14.15 och sen åker jag till Borlänge 17.15. Det ska bli jättekul och jag saknar och längtar efter min baby såå mycket!!!!

RSS 2.0