Nya tapeter:)

Jag skulle ju få nytapetserat i mitt sovrum o i hallen i torsdags men fick samtal tidigare att målaren hade feber o inte kunde tapetsera...Och jag som hade bytt arbetspass på jobbet o så...Istället kom dom i måndags o tapetserade. Så i söndags flyttade  vi in sängarna o allt till vardagsrummet. I måndags rev dom ner tapeterna o spacklade. Jag var ju ledig då så de va hur tråkigt som helst o bara sitta i vardagsrummet. Var ju ute med hundarna i 2,5 timmar.
Igår tapetserade dom nästan hela sovrummet. Idag blev sovrummet klart och dom ska nu tapetsera och måla i hallen. Jag ska börja jobba kl 12 så hundarna får väl vara här o stå o skälla:(jobbigt. När Stina lämnade dom igår så skällde ju Dessi. Hoppas dom e lugnare idag..


Idol


Harry Potter

Vem vill inte se Harry Potters nya film???

Verkar sjukt spännande:)

Cupcakes:)

I onsdags efter jobbet så cyklade jag till Karinna och hälsade på hos henne för första gången. Hon va i full gång med att baka cupcakes:)
Så här snygga blev dom:

Söta Maggie:

Jag tycker vanliga muffins e mkt godare, dom blev alldeles för söta med all frostings på men fina e dom ju iaf:)
Jag kom hem vid midnatt, skönt man va ledig dagen efter:)

Syrrans födelsedag idag!

GRATTIS SYRRAN 27 ÅR IDAG!!!

Hoppas du får en toppendag:)Jag skulle åkt upp o gratta dig om de inte vore för att jag måste jobba...


:)

Igår när vi kom hem från kryssningen åkte jag in med pappa till Emelie så han fick kolla in hennes lägenhet. Sen åkte jag hem och Stina o jag var ute med hundarna i 2 timmar o plockade svamp. Hittade massvis!!!
När vi åkte kryssning var det ju storm ute och färjan gungade som fan. Det gick knappt att dansa på golvet för det svängde så jävligt. Inte så kul faktiskt...bara jobbigt liksom. När vi kom hem blev de ju finväder:) En härlig dag att plocka svamp på:)
Idag fick jag byta pass med en arbetskamrat:)Tack för det! Kändes skönt o slippa kliva upp tidigt men de kunde jag ju bara glömma. Gick o la mig 01.30 igår men vaknade 7.30 imorse av att stena fastigheter ringde o ville byta en dörr inne i min lägenhet pga att den var skadad. Det var ju bara ta o kliva upp o börja städa:(
Stina har åkt till skolan och jag börjar jobba kl 14.

Bilder från kryssningen:)

I fredags fyllde min mamma 50 år!!Vi firade den genom att åka på Helsingfors kryssning. Pappa kom till mig och Stina i torsdags för att passa hundarna o kolla in min nya lägenhet:) På fredagen jobbade jag 6.45-14 och sen hann jag hem, packa och sen åkte vi in till Slussen. Vi mötte upp mamma där och sen checkade vi in på båten Gabriella.

Vi som åkte med var mamma, hennes sambo, 3 av mina systrar och min systers sambo. Min fjärde syster var i Kina så hon kunde inte följa med.
När vi var ombord så gick vi först till hytterna och packade upp. Vi hade tre hytter. Jag, Stina och Kajsa delade på en hytt. Vi gick sen till taxfree och shoppade loss. Köpte lite sprit o godis som vanligt:)

Göttans!
Sen gick vi ner till hytten, och upp på däck 8 för att äta den goda vikingbuffén:) Blev proppmätt som vanligt:)

Kajsa o Stina:

Jag o Stina:

Vid matbordet:

Emelie o Kajsa:

Vi gick ner till hytten vid 21 tiden och fixade iordning oss:)
Här e jag o Stina, vi lockade varandras hår:

Mamma ville oxå va med hehe:

Vi hade jättekul men de va dåligt med ungdomar...vi åkte nog på fel helg:(Men vi hade roligt ändå.
På lördagen åt vi en supergod frukostbuffé mellan 9-10. Klockan 10 var vi framme i Helsingfors och det var dags att kliva av och gå en sightseeing:)


Jag och Kajsa köpte en varsin macaron, smakade bara en massa sooocker!

Kyrkan:

Såg en massa vackra björnar som vi måsta ta kort på:

Emelie gillade inte o va med på kort men här fick vi en bild på henne iaf hehe:

Vi träffade en Basset artesián normande som vi hade när vi var yngre. Jättesöt:

Hälsade på en puli:

I gallerian Stockmann:

Jag o Musse o Stina o Barbara:

På  väg tillbaka till båten som avgick 17.30

När vi kom tillbaka till båten så stylade vi oss till middagen:)


Vi åt middag på en á la carte restaurang o jag åt tapas, och quornspett o smakade cheesecake  till efterrätt:

Mamma:

Emelie o Kajsa:

Emelies sambo Thomas:

Partybilder från nattklubben:

Nu har ni fått en massa bilder:)
På söndagen så vaknade vi kl 09.10. Och båten var framme kl 09.40. Vi blev jättestressade o for upp ur sängen o skyndade oss att packa o klä på sig. Hann inte ens äta frukost...
Det var en trevlig helg o jag tackar mamma så mkt för att hon bjöd oss på denna underbara kryssning:)


Idol:)

Inte nog med allt som hänt med frisören så när jag kom hem så satt Hilda och ylade!!!Inga klagomål i brevlådan iaf men jobbigt ändå. Stina får nog va hemma från skolan imorn. Nu ska jag bara slappna av i min soffa för att kolla på Idol!!
Nåt bra  som händer idag iaf:)


Misslyckat frisörbesök

Igår regnade det hela dagen, åkte tåg till jobbet. Idag har jag varit ledig. Stina åkte till skolan imorse och jag var hemma med hundarna. Klockan 11 kom mina möbler: skinnsoffa, 2 fåtöljer och en byrå. Jag hjälpte till att lasta in allt i lägenheten och hundarna skällde jättemkt...men skönt nu iaf när vardagsrummet är helt:)
Sen var jag hemma i ca en timme innan jag skulle åka till frisören inne i stan. Allting blev misslyckat och jag är allt annat än nöjd med mitt hår. Det är pinsamt att visa sig i det här håret. Sjukt fult!
För det första när jag satte mig i stolen så var det en kvinna som började klippa direkt. Jag sa att jag ville ha lite uppklippt och att jag ville klippa luggen. Luggen blev asful. Jag sa hur kort jag ville ha men hon klippte  den knappt så  den kommer ju växa ut på nolltid. Det var två-tre stycken som pendlade fram och tillbaka till mig och frågade hur jag ville ha mitt hår...jag fattade ingenting, trodde man bara hade en frisör per person. Sen när jag satt där och blev klippt så sa hon till en annan tjej att ta fram färgkatalogen så självklart började jag kolla i den. Då blev hon typ sur o sa att håret blir ojämnt när jag rör på huvudet o ja måste ta av glasögonen o bla bla bla. Jag tänkte "men va fan varför gav ni då mig den jäkla katalogen", så då fick liksom jag sitta o hålla i den o vänta tills hon klippt klart. När vi skulle färga håret så frågade jag henne vad hon trodde att jag skulle passa i men hon bah ja men de får du bestämma. Jag sa då att jag ville ha en lite rödaktig färg men visste inte vilken o då sa hon att de kunde hon minsann inte göra på mitt hår eftersom jag har svart hår o de skulle inte funka blablabla och hon tyckte jag skulle färga mörklila hår. Jag orkade inte tjafsa så jag bah okej jag tar väl den färgen då. Precis efter kom det en annan frisör som gav mig samma katalog o fråga vilken färg jag ville ha o jag sa ju röd men att den inte skulle funka på mig men hon bah jo den funkar visst o då sa jag att ja men då vill jag ha den färgen då. Sen tjafsade dom om vilken färg jag skulle ha så båda kom fram till mig o sa att jag sagt två olika färger o ja förklara ju som de va. Och då blev frisören som skulle färga mitt hår typ sur o suckade o bah åh va omständig hon är typ...
Sen klaga hon till dom andra medans jag satt där o sa att de här va minsann den svåraste behandlingen o hon måsta avfärga mitt hår först o allt...jobbigt o lyssna på liksom. När hon hade färgat klart såg de för jävligt ut. Det såg precis ut så som de blivit när jag färgat hemma. Det ser liksom svart ut med röd nyans i hårbotten. Hon såg rätt trött ut efter hårfärgningen och hon blåste bara håret torrt o sen sa hon att de va klart. Hon varken fönade, plattade eller stylade håret. Och allt det här tog 3 timmar!!!!Kostade 480 kr så dom tog lite överpris. Vet inte varför.
Så alla ni som vill klippa lr göra nåt annat med erat hår gå INTE till jasminakademin på ringvägen i sthlm!!

Frisören imorn då:)

Imorn ska jag till frisören på jasminakademin på söder. Jag ska klippa och färga håret.
Vet inte hur eller vilken färg så om ni har nå tips om va jag skulle passa i så kommentera bara:)


Min födelsedag är idag!

Idag är man då 23 år gammal!!!Usch nu börjar de bli jobbigt att fylla år...inte lika roligt längre hehe
På min självaste födelsedag jobbade jag det saftiga dubbelpasset som alla HATAR på 10 timmar...
Klev upp typ vid 6 tiden och cyklade till jobbet. Jobbade till kl 12 och sen åkte jag hem igen, gjorde iordning tårtan och Stina och jag gick ut med hundarna på en långpromenad. Sen åkte jag till jobbet igen men tog tåget den här gången eftersom jag hade tårta med mig:)Det var bara två personal kvar när jag kom så vi smaskade i oss en varsin tårtbit:)
Jobbade till kl 21 och sen åkte tåget hem, Stina mötte mig med hundarna på stationen:)Jag hade köpt maränger, bananer, glass osv för o fixa marängsviss när jag kom hem till Stina och mig men hon hade bakat kladdkaka:)Den var supergod:)Tack för den. Kommer väl magen slå revolt imorn o man vaknar väl av kramp:(Hoppas inte!
Tur man börjar jobbet kl 16 imorn då hehe.
Min födelsedag kommer firas i samband med mammas 50-årskryssning:)Vi kommer få askul!!!
Om en halv timme är min födelsedag över och ett år väntar framför mig tills nästa födelsedag:)Får se vad man hinner göra på sitt 23:dje år här på jorden:)


11 september

Skänk en tanke till alla dom som omkom i World Trade Center attackerna.

11 september-attackerna, den samordnade terroraktion som 11 september 2001 raserade World Trade Center i New York och ramponerade delar av det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon i Washington D.C. Sammanlagt dödades ca 3 000 människor. De flygplan som flög in i World Trade Center respektive Pentagon var kapade av nitton medlemmar av den islamistiska al-Qaidarörelsen.


Imorn blir man ett år äldre

Imorn är det min födelsedag!Jag fyller 23 år då:)Tråkigt att man jobbar dubbelpass på jobbet men men. That´s life haha. Jag ska iaf fixa tårta och ta med till kvällspasset:)
Jag kommer väl inte fira min födelsedag så mkt. Är ju sjuk hela den här helgen:(Så det blir väl lite i samband med mammas 50-årskryssning nästa helg isf.
Får man väl presenter då:)


Idag jobabr jag 12-20.30. Ska snart fixa iordning mig för jobbet.

TREVLIG RESA!!

Den 9 september åkte min storasyster till Kina där hennes sambo jobbar. Hoppas resan gick bra:)Och hoppas du köper nå present till mig i Kina:)Hon ska vara där i 1 vecka.


Svamptur på 3 timmar och hälsat på en dalmatinerkille:)

I onsdags fick Stina ta ledigt från skolan eftersom vi hade fått klagomål på Hilda, att hon ylar o skäller hela dagarna. Jag hade nämligen möte mellan 13-16 på jobbet. I torsdags var jag ledig och då fick man spendera hela dagen här hemma pga Hilda:(Men jag gick en lång tur med dom i skogen och kopplade av hemma. Var ju rätt hängig då jag fortfarande är rejält förkyld med rethosta, snuva, halsont osv.
Känner ju ingen smak eller lukt heller så jag har typ inte ätit knappt något på tre dagar:(
Först nu imorse kände jag lite smak men igår fredag så jobbade jag till kl 14. Var sjukt jobbigt o jag kände mig dundersjuk...Man orkar ju mindre när man inte kan äta nåt heller men hur kul e de o äta när man varken känner lukt lr smak?
Efter jobbet var jag och Stina ute i skogen för att plocka svamp med hundarna. Vi var ute i 3 timmar!!!Men självklart hittade vi en massa god svamp: kantareller, fårtickor, soppar, blodriskor:)
I början av promenaden träffade vi en prickig dalmatinerkille på 1,5 år som hette Charlie:)Han var supersöt. Det var två tjejer som hade honom och dom bodde i Saltsjöbaden. Hundarna lekte med varann och vi pratade en massa:)
Rätt ovanligt att man träffar dalmatiner faktiskt.


Idolpremiär!!!!

Inatt har jag varit vaken flera ggr pga halsont. Har legat och sugit på halstabletter hela natten...
Inte fan har dom hjälpt. Imorse när jag vaknade hade jag knappt någon röst. Är fortfarande väldigt hes och har halsont:(Tur man jobbar bara 4,5 timmar. Tänkte stanna kvar på jobbet o kolla klart på Idol som har premiär ikväll:)

Idag har jag ringt till Nacka djurklinik eftersom medicinen inte funkar. Ville höra om dom hade nå annat tips. Hon tyckte väl det var lite konstigt att den inte fungerat eftersom detta oftast är sista utvägen när det gäller skendräktighet...
Jag har ju provat lite andra knep som ex ge mindre mat, mer motion o aktivering, ta bort tuggben o låtsasvalpar o leksaker, stänga igen garderoben hon ligger i osv osv men inget hjälper!!!
Hon tyckte att jag skulle överväga att kastrera henne eftersom hon har så stora problem med detta men en sån operation kostade 5 300 kr!!!Det kändes lite saftigt med pengar för att lägga ut på en 7 årig dalmatienr men hon sa de blir ju inte lättare med åren snarare värre då hon kan drabbas av livmoderinflammation.
Jag har ju verkligen inte råd att lägga ut så mkt pengar:(
Sen får man ju plussa på med mediciner och extra utgifter oxå o de kan ju bli komplikationer osv...

Sen ringde jag till Boxer eftersom jag betalat abbonemang men inte får nå tv-kanaler. En massa strul bara så nu skulle han skicka en blankett hit om en elektriker som ska komma hit o kolla på den. Om han konstaterar att den inte funkar i detta lägenhetshus pga att dom har Com hem nät i huset så kan man skicka in nå papper o få en omedelbar uppsägning av abbonemanget. Annars så har jag 3 månaders uppsägningstid.
Känns rätt jobbigt!!!

Det är strålande sol här och jag har varit ute med Dessi och Hilda på en långpromenad i skogen:)Nu är dom trötta. Det var varmt för dom ute hehe.

Undulaterna verkar trivas bra här, dom kvittrar så fint och igår fick dom flyga fritt här i lägenheten:)Dom satte sig på fingret när jag kom med hirskolv:)Nu sitter dom o putsar sig som bara den hehe.
Jag vet bara inte vad dom ska heta....Nån som har något förslag?


Bortkastade pengar!

Idag är första gången jag och syrran skulle lämna båda hundarna själv i 4 timmar innan jag kom hem från jobbet. Dom är ju tyst när man går och när man kommer hem. Så när jag kom hem och jag inte fått nå lapp från grannarna lr från hyresvärden så tänkte jag att de säkert varit lugnt här hemma. Men tänk så fel man kan ha...
När jag kom hem så gick jag en långpromenad i skogen med båda hundarna och sen va jag hemma med dom tills Stina kom med tåget. Gick och mötte henne och vi käkade mat o satt vid datorn ett tag. Sen kl 18 så gick vi till bibban för att förtidsrösta eftersom vi e bortresta på valdagen. När vi kom hem hade vi fått hem en arg lapp i brevlådan där det stod:


NI HAR EN HUND SOM SKÄLLER OCH YLAR HELA DAGARNA. VAR VÄNLIG SE TILL SÅ DETTA OVÄSEN UPPHÖR OMEDELBART. HÄLSNINGAR FRÅN EN STÖRD GRANNE!!!!!


Jag som bott i många lägenheter med Dessi tidigare och det gått bra blev jag väldigt orolig när jag fick lappen. Hyresvärden har redan ringt en gång tidigare angående samma anledning. Jag och Stina provade att knacka dörr och fråga grannarna men ingen öppnade...hmmm
Vi stannade ute i loftgången kanske 10 minuter och vem började inte yla då?Jo HILDA!!!
Vi gick dit och då satt hon liksom i köket och ylade!
Konstig hund asså. Separationsångest e fan en av de värsta vardagsproblemen med hund som finns!Det är ju jättesvårt att ha en hund som man inte kan lämna ensam. Dessi hon låg där ihopkuren i sin bädd och brydde sig inte alls. Hon skäller ju när man sätter nyckeln i låset. Och Dessi är ju en extrem vakthund så hon har ju inte separationsångest.

Jobbigt läge. Så nu får Stina vara hemma från skolan....

Dessis medicin som kostade mig typ 1000 spänn inkl veterinär funkar inte ett skit!!!Man skulle se resultat efter andra till tredje dagen men inte fan har jag märkt nå skillnad!Bara vill lura av en pengar....Dessi har ätit medicinen i 5 dagar nu liksom....Imorn ska va sista dagen. Det här är iaf sista gången jag köper denna medicin.

Bortkastade pengar lr vad???

Yeah:)

Det var jättehärligt att springa tjejmilen:)Jag sprang mest men även promenerade. Gick runt banan på 70 minuter och jag är väldigt nöjd:)
Det var såå skönt när man äntligen kom i mål:)Fick ostkaka med saftsås, banan, vatten och smoothie:)Och självklart en fin medalj:)

Jag har redan anmält mig till Tjejmilen 2011:)Häng med ni oxå!
Emelie och Thomas kom vid 17 tiden och lämnade lite grejer och hämtade deras gästsäng. Dom blev inte här så länge men det var kul att dom kom:)
Stina och Hilda var i svampskogen då så jag och Dessi gick dit. Dessi sökte upp dom på en gång:)Bra spårhund man har hehe. Jag fick ju inte tag på Stina via telefon så de va bra att Dessi hittade dom:)
Vi kom hem med en massa svamp:)Så nu har Stina stekt oss en varsin svampmacka:)mums.

Kl 18.30 kom Camilla med undulaterna!Dom va hur söta som helst:)
Jättefina och stora burar fick vi till:)
Dom ser lite trött ut nu efter bilresan så dom får vila lite ikväll. Ska köpa hirskolvar imorn.
Imorgon är det dags för jobbet...

Bilder från Tjejmilen!


TJEJMILEN 2010

Filmen igår var ju jätteseg och tråkig:(Kollade inte klart på den. Dansfeber va ett så larvigt program, de va typ som småstjärnorna för vuxna så de kollar jag inte på nå mer:(Tv4 har väl inga fler ideér på nya program o får leta i dom gamla arkiven haha.

Jag blev så glad imorse när jag fick det efterlängtade mejlet från familjen som har undulaterna:)
Jag kände på mig att de va nåt som hade hänt eftersom hon inte svarade varken via mobil lr mail och det var så att deras internet hade lagt av så hon kom inte åt mina kontaktuppgifter.
Så nu har jag ringt henne och hon kommer ikväll kl 18.30 med undulaterna och två stora burar o mat o leksaker o tillbehör:)
Jag längtar jättemkt tills dom kommer:)Ska bli superkul:)Dom hade en kull senast förra höst/vinter så jag kunde ta en kull nu i vår på dom:)


Snart är det dags för Tjejmilen då:)Jag åker typ om en timme. Jag e ombytt och klar redan så nu e man laddad inför loppet hehe. Vaknade med ont i halsen idag oxå så får väl ta det lite lugnare iaf om man känner att man inte orkar.

Svamptur i skogen med hundarna:)

Vaknade med halsont imorse. Stina har väl säkert smittat mig. hon är ju hur förkyld som helst. Hoppas det inte blir värre imorn på tjejmilen bara:(
På förmiddagen städade jag hela lägenheten:)Det behövdes!
Väntade sen in undulaterna som dom skulle komma med idag men hörde inget knyst om det:(Ringde men fick aldrig svar, har mejlat två ggr men inget svar och hon kom inte hit heller. Så jag får väl vänta, om jag inte hör nå mer från henne så struntar jag i dom o letar efter andra undulater. Men tråkigt att dom inte hör av sig:(
Stina och jag tog hundarna på en promenad och sen åkte vi till Nacka o handlade. Kom hem vd 14.30 och gick på en gång en skogspromenad för att leta svamp:)Vi var ute i 2,5 timmar(gick vilse ett tag hehe) och vi hittade en hel del svamp:)Så nu sitter Stina och rensar dom. Jag älskar stekt svamp!

Tyvärr blev det inga kantareller men andra matiga svampar:)
Sen ska vi äta tacos:)mums. har köpt massa godis tills ikväll oxå:)
Filmkvällen blir på kanal 4:

Den verkar bra:)
Innan den filmen blir det dansfeber.
Ha en bra lördagkväll!


Filmkväll:)

Igår åkte jag in och hämtade nummerlappen. På kvällen kollade jag på filmen "I love you Phillip Morris", ganska rolig o bra film men ingen film jag skulle vilja se igen...

Jag gillar ju Jim Carrey:)Han e bra:)
jag och Stina fettade oss o käkade en massa götta:)

Tjejmilen på söndag då!!

28 000 anmälda – loppet fulltecknat
28 038 från 21 nationer är anmälda till Tjejmilen. Maxgränsen 28 000 anmälda är därmed passerad och anmälan stängdes den 25 augusti.
För första gången har mer än hälften av löparna valt Tidtagning-klassen. 14 789 har valt Tidtagning-klassen och 13 249 Fun Run. Det innebär att 53 procent av de anmälda vill ha sin tid registrerad i resultatlistan som loppet finns på Tjejmilens hemsida direkt efter loppet.
I fjol valde 48 % av de anmälda Tidtagning-klassen.


Då blir man undulatägare igen på lördag:)

Jag har ju länge saknat att ha djur sen vi sålde våra marsvin förra sommarn för då flyttade ju jag till pappa och vi sålde huset i Järvsö. Pappa ville ju inte ha nå djur o sen när jag flyttade till Hudiksvall tänkte jag ju köpa igen men sen fick jag ju jobb i sthlm och mitt liv förändrades igen...men nu känner jag att jag vill och kan ha nå mer djur. Jag saknar att det är så tyst här hemma, bara musik. Marsvin luktar så mkt och blir svårt med spån och hö som går åt i stora mängder så jag har ju haft 5 undulater tidigare och har varit inne på att köpa två stycken. Det blir ju undulatutställning i Sundbyberg 2-3 oktober som jag tänkte gå på och då tänkte jag även köpa nå ungar om dom säljer. Men då måste jag ju köpa bur, leksaker o mat osv så det blir ju rätt dyrt. Jag vill ju även ha undulatungar här hemma då jag tycker det vore väldigt mysigt och roligt att få följa dom från kläckning. Så nu har jag hittat en annons på blocket som säljer ett undulatpar:
Klicka för att se nästa bild
Klicka för att se nästa bild

Då får man den här stora buren till som nästan är en meter hög. Jag får oxå en till bur som nästan e lika stor plus mat och leksaker o alla tillbehör.

Grön/gul hona ca 3 år och Gul hane ca 6 år. De fostrade en kull på 6 ungar för
1,5 år sedan och en kull på 6 ungar för 8 månader sedan. Stor bur (H92xB44xD44 cm) medföljer köpt februari 2010 för 650:-. Extra bur nästan lika
stor kan medfölja om så önskas. Mat och leksaker ingår.

Fåglarna är dugligt handtama och har flygit fritt i huset med öppen bur så
länge vi haft dem.

Dom bor i Österåker.

Hon åker hit med dom nu på lördag:)
600 kronor för allt!!!
Det ska bli sjukt spännande och jag är sååå förväntansfull!!!

Bakat kanelbullar:)

Ikväll har man bakat kanelbullar:)Dom blev supergoda!

Skendräktighet, det värsta som finns!

Igår fick jag nog av Dessis skendräktighet och ringde Nacka djurklinik. Bokade ett besök som jag var på idag.
Dessi ligger ju bara i garderoben, hittar en massa låtsasvalpar som jag nu tagit bort, ligger och skakar, vägrar gå ut och när man väl dragit ut henne så ska hon fort in igen, vaktar ännu värre, morrar och har gjort ett utfall mot Hilda, skyndar sig först till dörren och ska först in av alla så hon kan springa till garderoben och så äter hon nästan ingenting. Hon får oxå jättemkt mjölk i juvren och hon går med svansen mellan benen jämt.

Bara för att veterinären ska konstatera att hon är skendräktig så kostade ett besök 520 kr!!!Hutlöst dyrt. Men då bor man ju i Sthlm oxå....
Undersökningen tog väl ca 10 min. Hon lyssnade även på Dessis hjärta och hörde ett litet blåsljud. Jag tror inte att det är så farligt men jag skulle ha det i åtanke ifall hon skulle bli andfådd och orkeslös så skulle man åka in igen o göra ett ultraljud på hjärtat.

Men just nu e ju Dessi väldigt orkeslös pga skendräktigheten. Det sägs ju att man ska motionera dom mera och aktivera dom mer men dom senaste dagarna har ju jag varit ute i 2 timmar o jag aktiverar henne med godissök osv utomhus men hon e fortfarande så här jobbig.

När jag kom till lägenheten väntade jag på Stina som hade irrat bort sig på t-centralen o visste inte vart hon skulle...suck.
När hon kom hem så gick vi till Saltsjöbaden och jag skulle då hämta ut medicin till Dessi. Det började spöregna:(
När jag kom till apoteket hade dom självklart inte Galastop 24 ml så jag fick ta en flaska på 15 ml och en på 7 ml för samma pris som den stora flaskan. Medicinen gick på 431 kr. Så sammanlagt 951 kr för detta! Så jag säger till er alla som funderar på o skaffa hund: Köp EJ en tik!!!!
Nu blir väl inte precis alla tikar så här o jag ska inte dra alla över en kam men jag kommer då aldrig mer köpa en tik om jag ens köper nå mer hund. Nu undrar jag: Kommer jag få göra så här varje gång hon är skendräktig??Hon e ju de jämt känns de som...


Nu ska hon få 3 ml droppar en gång per dag i 6 dagar. Hoppas det hjälper henne nu då.

Hundar som skäller...

Igår skulle Stina börja skolan på Sankt eriksplan, Kaggeholms folkhögskola. Det var 16 stycken i klassen så inte så många:)
Jag åkte med in så hon visste vilken t-bana hon ska ta osv. Jag gjorde lite ärenden samtidigt när jag ändå var inne i stan. När vi kom hem så ringde Stena Fastigheter. Tydligen hade flera i området ringt och klagat på att våra hundar hade skällt och ylat och han som satte upp skylt på min dörr hade sagt att de hördes som hundarna nästan tog sig ut från lägenheten. men klart dom reagerar om nån står vid dörren och fixar vid brevinkastet. Hallå jag har ju liksom en vakthund. Inte konstigt att hon reagerar så starkt på när nån e på dörren då, och sen e hon ju  så jäkla skendräktig. Men jag har liksom bott här i 1,5 vecka och aldrig fått klagomål. Så antingen beror det på att han var där vid dörren eller så beror det på att Hilda är här. Jag har så ont i magen och är livrädd att få en varning till. Va fan, man vill ju inte bli vräkt pga sina hundar!!!!Dessi o jag har ju bott i flera lgh förut o inte fått klagomål förutom när vi bodde i uthyrningsdelen då Anna var rätt less på oss...
Skönt att vi flyttade därifrån då:)Men nu hoppas jag ju inte att det blir fler anmälningar här...va fan gör man då?



Ja, då har man fått en inneboende då:)

I tisdags kom Stina och Hilda kl 10.30 på centralen. Eftersom mina småsystrar verkar ha en tendens o irra bort sig i sthlm så åkte jag in för att möta dom. Vi åkte till Fisksätra och Dessi blev ju inte direkt överlycklig då hon är extremt skendräktig nu...Men vi gick ju bara in hehe. Tog en promenad sen med hundarna o jag visade runt i området:)
När kl var 15.30 åkte jag till jobbet. Jobbade min sista dag på semestervikariatet och sen återgår jag till mitt schema.

Städning.....

I måndags skulle ju Stina komma hit men dom som skulle flyttstäda hennes andra lägenhet i Forsbacka hade blivit sjuk så hon kunde inte komma hit. Jag hade åkt in till stan för o fixa lite ärenden men när kl var strax före 16 så ringde Anna. Jag hade tydligen inte städat lägenheten ordentligt i Vällingby så hon ville att jag skulle åka dit o städa....Suck tänkte jag eftersom de blir ju typ 2 timmars pendling bara för o åka dit..Lägenheten va ju inte direkt fräsch när jag flyttade in. Var rätt stressad när jag kom dit eftersom jag visste att Dessi varit hemma ett tag o sen inte så kul o åka så långt bara för o städa ur den lilla uthyrningsdelen. Om jag vetat att de va så noga hade ja ju självklart fixat de på en gång när ja flyttade....Bagateller... Måste man alltid förstora upp saker o va så omständig?

Då skulle ni sett hur den här lägenheten såg ut när jag flyttade in. Det var dammråttor överallt, inga skåp var torkade och välling, pipmugg och barnmat låg kvar i skåpena. Den såg för jävlig ut!Men orka ringa o klaga på städningen, jag menar jag fick ju iaf flytta in 1,5 vecka tidigare än sagt.





RSS 2.0