:)


Säsongspremiär Greys Anatomy!!!

Kollar på Idol nu men snart så börjar Greys Anatomy! Ska bli så spännande att se vad som händer:) Den är såå efterlängtad!

GREY'S ANATOMY -
Hoppas varken Izzie eller George dör.

HHmmm

Fick samtal från Kommunal idag och dom tyckte att jag skulle ringa kommunen och skriva upp mig som timvikarie eller nåt. Så jag kan hoppa in om nån är sjuk eller så. Så att jag får lite pengar iaf:)
Dom tyckte att jag fick för låg lön på mitt sommarjobb....jaja försent att göra nå åt det nu jue..

Marsvinsungarna levererade.

I lördags kom familjen som skulle ha Cosmos och virvelhanen. Pappan och hans son kom förbi och hämtade dom. 300 kronor för båda marsvinen. Dom bodde på en gård och dagen innan hade dom köpt tre hästar oxå så djur hade dom mycket av:) hehe. Det känns som marsvinen kommer få ett mycket bra hem. Lycka till med era nya familjemedlemmar och hoppas allt går bra!
Stina fick även sålt sina två sista hanar förra veckan. Dom köpte den röda hanen och den chokladfärgade för 500 kronor men då blev ju min Cedric ensam och dom hade inga mer pengar med sig så dom fick honom på köpet och det var ju skönt så han slapp splittras från sina kompisar. Så nu har hon bara honor kvar.

I lördags åkte Terese på Cinderella kryssning med jobbet. Jag blev rätt så avundsjuk då Alcazar var med på båten och uppträdde! Hon hade haft jättekul iaf och det var mycket folk som vanligt:) Jag vill så gärna oxå åka på kryssning snart!
I söndags åkte jag till brukshundklubben med Dessi och tränade lite agility och lydnad. Det tyckte hon var så kul. Vi var ensamma där. Sen gick vi en promenad runt kyrksjön.
Idag åkte vi till Ljusnet för att försöka fixa bredband till lägenheten. Verkar inte vara det lättaste eftersom dom måste byta uttag oxå. Får se om vi får nå bredband den här veckan. Lite jobbigt utan tycker jag....

Snart är september över och man känner att kylan börjar komma. Oktober är snart här och jag bara längtar efter snön:)  Hoppas den kommer tidigt i år.

Varit på besök i Sandviken!

I onsdags den 23 september fyllde min syrra 26 år! Grattis! Hoppas du fick en bra födelsedag:) I onsdags kom mamma från Borlänge för att träffa mäklaren och skriva på papprena. Så den 1 oktober är huset sålt. Känns ju lite konstigt att inte ha det kvar men men...Mamma hade med sin hund Danne och dom stannade till kvällen. Sen skjutsade jag mamma till stugan så hon sov över där. Dagen efter, i torsdags skulle hon opereras på Bollnäs sjukhus. Jag steg upp 6.00 och gjorde mig iordning. Packade in Danne i bilen och plockade upp mamma i Järvsö. När jag kom till bilen på morgonen var det frost på rutan, jag hade turen som hittade en isskrapa i handskfacket:)Sen var det tjock dimma hela vägen typ så jag kom lite sent till Järvsö. Hade 45 minuter på oss att ta oss till Bollnäs. Jag körde fort dit och vi kom 8.25 och mamma hade tid 8.30. Men hon fick vänta tills klockan var 9 innan hon kom in. Onödigt att rusa hit då tänkte jag....När vi kom därifrån var klockan 15.30!!!!Jag som skulle med ett tåg till Gävle för att hälsa på Sandra. Mamma sa att förra gången så blev hon klar vid ett tiden så jag kunde ta 14.50 tåget men inte nu då. Typiskt! Man blev ju lite frustrerad då man hade varit i Bollnäs hela dagen liksom och man ville ju inte komma FÖR sent till Sandviken. Det blev lite komplicerat just för att jag hade Danne för annars kunde mamma fått åkt taxi ner på stationen men man kan ju liksom inte bara binda upp hunden utanför sjukan. Om man hade vetat det här så skulle man ju lämnat Danne hemma... Iaf så fick jag och mamma ta samma tåg till Gävle för hon skulle fortsätta till Borlänge sen. Sandra var så gullig som hämtade mig i Gävle då hon redan hade varit där typ två gånger redan. Det är ju en bit att åka iaf. Jag fick åka i hennes nya "pärla". Det var en svart VW Polo. När vi kom till Sandviken så åkte vi till hennes farmor och farfar för att gå ut en sväng med deras hund Wilma:) Sandra visade mig runt lite i city och sen mötte vi Madde och hennes kompis med deras hundar. Det var jättekul att få träffa Madde och Sandra också:) Det var ju ett tag sen.
Dagen efter fick jag skjuts till Forsbacka för jag skulle hämta två marsvinsungar hos Stina eftersom dom var bokade av en familj från Harmånger. Det var öppet i lägenheten eftersom Stina var i skolan så jag bara gick in och hämtade dom och sen åkte jag in till Gävle. Tog 16- tåget till Bollnäs där bilen väntade. Packade in mina saker och åkte till Järvsö. Snackade lite med grannen och hämtade posten och sen åkte jag till Ljusdal.
Dessi blev jätteglad när jag kom hem igen:) Men jag upptäckte ett ganska stort utslag eller eksem i ljumsken typ, vet inte var hon fått det ifrån och idag är det tisdag och hon har fortfarande kvar det. Hon älskar ju salvor så det är ju omöjligt att smörja nånting där då hon bara slickar ännu mer. Frågade på Apoteket idag men dom tyckte jag skulle rådfråga veterinären. Så jag ska väl slå en pling dit. Hoppas hon blir bättre snart.

Firat alla födelsedagar och träffat Sandra:)

I lördags kom Terese och Emelie och hjälpte till att städa ur huset. Det behövde inte vara så noggrant städat så det gick ganska fort. Åkte sen till lägenheten och käkade tacos och tårta och öppnade presenter.
Fick samtal från Sandra att hon skulle norrut för att lämna och hämta bil så hon kom förbi med hennes pojkvän och sa hej:) Det var jättekul att få träffa dej. Känns som en evighet sen sist. Har ju inte träffats sen Ockelbomarknaden sista juni.
Jag var lite stressad då vi hade lite att göra men det var kul att ses ändå:)
Imorgon kommer mamma hit och ska skriva på papper hos mäklaren. På torsdag ska hon till Bollnäs så jag ska skjutsa henne dit. Sen åker jag till Sandviken för att hälsa på Sandra. Det ska bli jättekul! Sen på fredag åker jag till Forsbacka och hämtar två marsvinsungar som är tingade av en familj i Harmånger. Han ringde samma dag som Stina åkte tillbaka med dom hem till sig så det var ju lite typiskt....men men har ju inte så mycket annat för mig ändå. Skönt att komma från Ljusdal ett tag:)

Sista städningen i huset!

Igår var jag och pappa på ett möte om hans framtidsboende. Vi kom fram till att han bor kvar i Ljusdal det här året oxå på grund av att jag inte ska behöva flytta igen. Sen i januari blir det nog lägenhet i Hudiksvall för honom.
Igår kom mamma vid 17 tiden med bilen. Danne var oxå med. Jag hade köpt köttfärs och fullkornspasta så vi gjorde pasta och köttfärssås. Det var jättegott. Till efterätt bakade vi äppelpaj med vaniljsås till. Så längesen jag åt det nu. Kajsa och Stina kom 17.45. Jag åkte upp och hämtade dom. Sen koll ade vi på Idol, käkade chips och popcorn och kollade sen på en film som jag köpt.
Stina kom hit med en urgullig marsvinsunge,hane i chokladfärg med en crest. Han var jätteliten. Lägger ut bilder sen på honom.

Idag kommer Terese och Emelie och hennes pojkvän hit för att städa ur huset. På onsdag ska det skrivas papper och sen är huset sålt!
Det är en man i 40 årsåldern från Sundsvall  som ska köpa huset för 500.000. Vi hade ju ett utgångspris på 650.000 men det sjönk. Men vi har inte råd att ha kvar huset så vi får ta det bud vi får. Och det var ju bra eftersom han ska renovera huset så vi behöver typ inte städa så ordentligt så det är ju skönt. Han tar huset som det är liksom. Så om det är nå möbler som ska på tippen kan man bara lämna dom.

Vi ska oxå hinna med att fira alla födelsedagar. Mamma fyllde ju 49 år den 17 september, Terese fyller 26 år den 23 september och jag fyllde 22 år den 12 september. Vi ska käka tacos och tårta i pappas lägenhet.

Städar och städar

Idag blev jag av med dubbelsängen. Dom kom och hämtade den från Bergsjö. Så nu har jag städat ut mammas gamla sovrum. Det ekar därinne nu för att det är så tomt.  Vinden har jag städat klart oxå.
Imorgon kommer Stina, Kajsa och Mamma hit. Det ska bli kul. Mamma tar med sig Danne och Stina tar med sig Hilda och en marsvinsunge,hane. På grund av oseriösa köpare från Sundsvall så har jag kvar två marsvinsungar som skulle blivit hämtade i måndags. Har kontaktat killen i Hudiksvall som oxå var intresserad av dom. Hoppas bara han inte hittat nå andra marsvin som han redan köpt. Ska ringa honom ikväll.
Har packat in en massa saker i bilen som ska till Ljusdal. Imorgon ska jag ju på möte i Ljusdal för att prata om vart pappa sa bo nånstans. Han ska ju flytta från lägenheten han bor i och då vet jag inte alls vart jag ska bo.
Idag är det torsdag och det betyder den sämsta Tv-dagen. Finns ju inget bra program på torsdagar men Idol har ju börjat så det ska man ju iaf se på:)Det är ett måste.

Kennel Jilloc´s har fått 11 dalmatinervalpar!

Kennel Jilloc´s blev utsedd till årets uppfödare 2008 och är den bästa dalmatinerkenneln i Sverige på utställningar. Dom har så sjukt fina dalmatiner. Nu i sommar har dom parat "Devlina" Jilloc´s Reflection In A Mirror och hon fick 20090909 13 stycken valpar! Två stycken tikar var dödfödda så kvar blev det 7 tikar och 4 hanar. Man blir ju rätt så sugen men nu har man ju inte tid för två dalmatiner men visst vill man gärna ha en:)


Gå gärna in på deras hemsida och följ valparna: www.jillocs.com
Dom kommer även para en tik i vinter och nästa år ska dom oxå para en tik.

Idol i Gävle!

Kollat på Idol ikväll. Det sändes från Gävle! Det var 22 stycken som kom vidare till Stockholm. Har varit ute med Dessi nyss så nu ligger hon bara och piper. Hon var faktiskt lugn och sov i soffan med mig när vi kollade men nu är hon orolig igen. Kommer väl få en sömnlös natt igen..suck
Pratade med grannen idag eller dom bor en km bort men dom ska flytta in bortanför oss sen. Dom hade tagit bort deras bruna labradorhane nu i sommar. Han blev 10 år gammal. Det blir ju så tomt i huset när en hund går bort så dom är inne på att skaffa en ny hund som kan fylla ut tomrummet. Mops eller Welsh corgi? Nja jag tycker hon ska välja någon annan ras men men vi får se vad dom väljer för ras. Jag tycker det är sorgligt att han inte finns kvar hos oss längre men han har det nog bättre nu i hundhimlen utan smärtor och han kanske träffar våran gamle basset "Turbo" däruppe?
Fan va hemskt det är när djuren dör för en...kan inte tänka mig ett liv utan Dessi. Tur att hon har måånga år kvar att leva. Dessi fyller ju 6 år den 4 december. Hon är fortfarande ung!

Skendräktighet, det jobbigaste som finns!

Har haft jobbiga nätter nu i några dagar då Dessi är så skendräktig. Har provat det mesta för att få bort det. Jag har tagit bort alla "låtsasvalpar", motionerar och aktiverar henne mer men har inte alltför mycket tid nu när flytten är i full gång men gör mitt bästa, jag har dragit ner på maten och förra skendräktigheten så tog jag bort maten helt ett par dagar för veterinären sa det men det hjälpte ändå inte. Jag vet inte mer vad man kan göra. Hon går med svansen mellan benen, skakar, ligger mest i sängen, har en massa mjölk i juvren, piper hela tiden och bäddar och är orolig på nätterna. Hon gör mig TOKIG! Om någon har nåt bra tips så skriv på:) Har funderat seriöst på att åka till veterinären och ge henne någon spruta eller nå tabletter eller nåt för att hon ska slippa vara så orolig men känner att jag inte har ekonomi för det nu då jag är arbetslös så man får väl stå ut med detta den här gången..

Besiktigat bilen

Idag åkte jag till Ljusdal för att besiktiga bilen. Jag blev så lättad när bilen gick igenom. Så skönt att slippa fixa en massa fel.
Igår skulle ett par från Sundsvall komma och hämta två av dessa marsvinsungar men dom kom aldrig. Hoppas dom kommer hit imorgon då. Jag har sagt innan fredag iaf. Dom ska köpa virvelhanen och den röda hanen. Mina släthåriga är då kvar men ingen vill ha dom. Var en familj från Sandviken som ville ha 2 ungar men då sa jag att syrran i Forsbacka har så han köper nog av henne. Är ju en bra bit att åka ända från Sandviken och hit. Ska lägga ut annons i LjP sen oxå men hoppas att det är någon innan som vill ha dessa ungar. Dom är födda 14 juli.
Klicka för att se nästa bild

Säsongspremiär!

I söndags kollade jag på säsongspremiären av One tree hill.

Älskar det programmet!
Sen var det Top Model 12 och Ensam mamma söker.

Ja då har man blivit ett år äldre!

I lördags den 12 september var det min födelsedag. Den sämsta hittils faktiskt..Satt bara ensam här i stugan och hade astråkigt. Hade ju varit kul att gå ut på krogen nu när man fyllde år på en lördag men då ska man ju ha någon man kan festa med oxå...Morgonen började med att jag städade uppe på vinden. Åkte med grejer till pappas lägenhet. Gick en långpromenad med Dessi. Sen hände inte så mycket mer. Mamma ringde vid halv fem tiden men glömde att gratta mig och sen ringde hon inget mer....Pappa ringde vid sextiden och sa Grattis och sen ringde Emelie. Terese skickade sms och mina lillesyrror låg sängsjuka. Fick Grattis sms från Sandra:) att du kom ihåg mig då, det var ju kul:)Gulligt av dig.
Så nu är man 22 år gammal! Fan va åren går då!



Arbetsförmedlingen

Var på Af i torsdags. Hon tyckte mitt personliga brev var jättebra så det är bara att söka jobb. Min handläggare vill att jag söker jobb som personlig assistent i väntan på undersköterskejobb på sjukhus. Men jag vet inte om det är något jobb för mig..Gillar ju mest att arbeta i grupp och som personlig assistent så är man ju oftast ensam med brukaren. Får väl söka ändå men hoppas det dyker upp nå bra undersköterskejobb istället:)

Möte i Hudiksvall

Åkte till Hudiksvall måndagen efter marknaden den 7 september. Terese och jag och pappa åt lunch på Bangkok kajen. Supergott! Pappa pröjsade:) Gick sen en lång promenad med Dessi och sen klockan 15.00 skulle  vi på möte. Var där ca 2 timmar..suck...jobbigt. Jag var rätt stressad oxå då jag visste att det var en man som skulle komma och hämta all isolering hos oss i Järvsö och han åkte från Bjuråker. När klockan var 16.45 var mötet klart och jag ringde honom. Han var redan i Järvsö!!!Jag fick skynda mig till Järvsö och det tog 45 minuter för mig hem så han fick ju vänta ett tag. Tur att han inte blev nå sur:)
På kvällen var jag så trött. Kollade på säsongspremiären på Färjan 3 och Roast på Berns.
Sen gick jag och la mig...

Idol!!!!!


Måste bara se säsongspremiären av Idol nu!

Den härliga Idoljuryn är tillbaka!

Läskigt samtal...

Satt nyligen och kollade på femman och fick ett mystiskt samtal 22.49. En ung tjej ville köpa marsvin. Hrrmm tänkte jag. Lite sent att ringa om sånt men jag frågade var hon bodde och hon sa Örebro. Lite långt att åka sa jag. Svaret jag fick var:
Jag vill köpa dom för att stycka dom och lägga dom i en gryta!
Mysigt samtal va? Jag sitter ensam här hemma i mörkret och får ett sånt samtal. Hon pratade på och sa att det är bara att göra som med kossor at man bara bryter nacken av dom, flår dom och styckar dom och sen hälla lite sås över. Jag mådde så illa så jag nästan ville spy. Blev helt skakis i kroppen. Hur fan kan man ringa en helt vanlig privatperson en måndagkväll och uttala sig så elakt??
Kollade upp numret på hitta och hon heter Linnea Andersson från Strömstad: 0767774372.
När jag sa att jag inte sålde mina marsvin till det syftet så sa hon bara att jag var en jättetråkig människa. Tack detsamma sa jag och lade på fort. Hon fnissade i telefonen och det var andra i bakgrunden hörde jag så hon busringde väl säkert men varför just till mig?
Det finns ju hur många som helst som säljer marsvin och andra djur!
Får se om man vågar sova nu då....kan ju komma hit vem som helst om man är sådär sjuk i huvudet! Inte så svårt att hitta adressen hit precis.

Säsongspremiärerna med start idag!

Ikväll var det premiärstart för Top Model 12 och Ensam mamma söker. Jag bara älskar dom programmen:)
Watch Cycle 12 of America's Next Top Model

När jag tittar på Ensam mamma söker så får jag alltid tårar i ögonen. Jag bara älskar dejtingprogram där man får se kärleken utvecklas från första träffen. Årets ensamma mammor verkar lika härliga som förra årets:)
Helena från Värmland:

Ulrika från Ludvika:

Och Madelene som bor i Sandviken!

Det ska bli jättekul att få följa deras väg till kärleken och den rätte mannen i deras liv!

Idag har jag cyklat med Dessi till kyrkan. Gick sen runt kyrksjön och cyklade sen hem igen. Det har varit soligt och fint hela dagen:) Har suttit ute på bron och käkat glass:) Har kånkat ner 12 stora isoleringsbalar från vinden ner till hallen då det är en kille från Bjuråker som ska hit och köpa dom imorgon. Skönt att äntligen bli av med alla dom!Tar ju väldigt stor plats. Nu kan jag ju äntligen börja städa upp på vinden.
Imorgon ska jag åka till Hudiksvall. Ska hälsa på pappa och träffa Terese oxå. Vi ska luncha i Hudik sen ska vi på möte. Känns inte som jag har tiden för det men men....jag hoppas vi kommer fram till nåt annars känns det jävligt onödigt! Jag tar med Dessi i bilen dit:)Hon som älskar att åka bil:)

LdB


Så här ser min LdB design ut. Väldigt somrig med temat sol.

Hudikmarkna´n

Igår åkte Dessi och jag in till Hudiksvall. Jag hälsade på pappa och träffade min kompis Johanna som jag inte sett på jättelänge. Vi gick runt på stan och det var jättekul att få träffa henne fast det hade ju vart mysigt om vi hann med nån fika för att kunna prata lite men men. Sen skjutsade jag henne till hennes pojkväns föräldrar i Hudiksvall och sen mötte jag min syrra och hennes kille och Terese och jag åkte karuseller och sen gick vi på marknadsstånden och tittade. Jag köpte strumpor, godis, dvd film och en rosa/svart sjal. När klockan var strax före åtta så åkte vi hem. Dessi var trött efter dagen i Hudiksvall och låg ihoprullad bredvid mig i bilen. Det var mörkt ute redan då och när vi kom hem vid 21 tiden tog jag en promenad med Dessi och packade sen in sakerna. Satte mig vid datorn en stund men Dessi satt bredvid och krafsade med tassen på mig och gnällde och vägrade gå ifrån mig. När jag inte ville gå till sängs med henne blev hon nog lite sur och gick härifrån. Men hon kom tillbaka och la sig i sängen vid datorn istället så då reste jag mig upp och då skyndade hon sig in till sovrummet så då tänkte jag att jag kan ju ligga och läsa en stund då. Men när jag låg i sängen kände jag värken i fötterna efter att ha gått hela dagen och genast blev jag väldigt trött. Dessi kröp in under täcket och somnade. Jag somnade oxå rätt fort men vaknade ganska tidigt i morse. Har käkat frukost och tagit en långpromenad med Dessi i skogen. Vi slapp regnet iaf. När vi var på marknaden regnade det i stort sett hela tiden:( Typiskt.
Nu har jag varit uppe på byn och handlat stora svarta påsar som jag ska börja packa ner lite kläder i. Köpte även ett paket med en av mina favoritglass smaker: Ägglikör:)mums:)
Jag har köpt flyttkartonger nu oxå så ska jag börja sätta igång! Dessi vilar nu så då är det bara att passa på:)hehe

Alla dessa säsongspremiärer i höst:)

Ja då har hösten börjat och den kommer med nya säsongspremiärer på alla serier. Jag känner att jag inte har tid med annat än att kolla på Tv. Här är de viktigaste premiärerna som jag kommer följa i höst:

SEPTEMBER:
 
Färjan 3- måndag 7 september 20.00
Roast på Berns- nytt program som verkar roligt så jag ska börja kolla på det på måndag 7 september 21.55
Fråga Olle- onsdag 9 september 21.55

OKTOBER:

Inga tider eller datum finns utsatta än som jag sett iaf men alla startar i oktober iaf:

Greys Anatomy
Desperate Housewives
Ugly Betty
Christina
Gossip Girl

Sen kollar jag även på Unga mödrar fast dom har redan börjat med en ny säsong. Och dessa program är bara på kanal 5. Sen har vi ju Bonde söker fru och Ensam mamma söker som oxå börjar i höst!
Ja man har verkligen fullt upp i höst. Önskar att jag kunde få ett jobb snart så jag kan köpa en inspelningsbar boxer. Skulle gärna vilja ha en i födelsedagspresent den 12 september!

G-Force Marsvinen tar över!

G-Force (2009) : G-Force (2009) : G-Force (2009) : G-Force (2009) :

G-Force är en marsvinsfilm som jag bara måste se på bio. Man kan ju inte bli mer än förälskad i dessa söta små djur. Dom är ju så himla söta.

Marsvinsungar och Hudik marknad!



Den röda och virvelmarsvinet kom Stina hit med igår. De är två pojkar som jag ska försöka få sålda. Stina hade så många ungar hemma själv så då får dessa sötisar bo här med oss:) Skriv till mig om ni är intresserade.
Idag åkte hon hem med Hilda och jag och Dessi är kvar hemma. Vi ska på Hudiksvalls marknad imorgon fredag. Ska även hälsa på pappa en sväng. Dessi och jag åker hem imorn kväll igen. Jag tar bilen dit. Det ska bli jättekul. Kan man åka lite karuseller oxå:)hehe

ÄNTLIGEN MÅL!


Här är medaljen jag fick när jag sprang tjejmilen. Det var faktiskt härligt och kul att vara med. Det var ca 26.000 anmälda tjejer. När man kom i mål fick man ostkaka med saftsås, banan och medalj. Jag tyckte att jag häll ett bra tempo runt hela banan men kunde ju kommit fram lite tidigare men jag var ju rätt otränad. Mamma sprang hela vägen och fick en tid på 57 minuter. Bra jobbat! När vi hade sprungit klart åkte dom till restaurang Bröderna Olsson och jag åkte till Emelies lägenhet. Vi skulle kolla på den nya Beckfilmen tillsammans med hennes kille Thomas och hans kompis. Jag fick skynda mig att duscha och byta om. I måndags åkte jag hem från Stockholm och det kändes så tomt här i huset. Jag hämtade Dessi på hundpensionatet och hon blev så lycklig att jag kom. Hon "flinade" åt mig hela tiden och viftade så hårt på svansen så hela rumpan viftade:) Härligt att få sån respons:)Då är man minsann efterlängtad. I tisdags var det visning här i huset. Jag hade städat och gjort fint innan jag åkte till Ljusdal till Af. Dessi fick vara i pappas lägenhet så länge. Han som tittade på huset bor i Järvsö och han ska hit igen på söndag med en hantverkare för att se hur mycket som ska kostas på. Hoppas det går bra:)


RSS 2.0