Sköna söndag:)

Kom hem igår till Järvsö då jag vaknade av en stor smärta i benet. Jag kunde inte böja benet utan att det gjorde så fruktansvärt ont. Jag kände att jag inte skulle orka festa en dag till utan ville bara hem och vila. Jag kände mig jättetråkig som bara åkte hem men just då kände jag mig inte sugen på att festa. Jag hade ramlat på stenar under marknadskvällen och jag måste ha kommit något snett med benet eller nåt eftersom det gjorde så ont. När jag kom hem tog jag smärtlindrande tabletter och försökte träna benet så gott jag kunde. När jag vaknade imorse hade jag fortfarande extremt ont och hade svårt att ställa mig upp. Jag tog en till tablett och försökte halta mig in till köket. Vaknade vid 9.30 tiden. Benet blev bättre och jag kan gå ordentligt fast det gör ont. Vi badade idag med hundarna två gånger. Det var jätteskönt. Det har varit en sån värme idag. På kvällen grillade vi och åt bakpotatis. Det var supergott.


Dessi tyckte det var varmt ute och la sej på det något svalare golvet.


På stranden idag:)



Hilda







Lekdags:)


Grillkväll


Hundarna låg och väntade på köttresterna:)











Lägger in lite fina sommarbilder här från Järvsö:)
Imorgon är min ledighet slut och jag börjar jobba 14.30. Jag börjar klockan 8 på tisdagmorgon så jag ska sova på sjukhuset imorn.

OCKELBOMARKNADEN!

I fredags åkte jag till Ockelbo för att gå på marknaden och festa. Jag tog 12- tåget och kom dit halv två. Det var stekhett väder ute och solen gassade:) När jag kom till Erikas lägenhet skulle vi åka till stranden och bada på en gång så vi bytte om till bikini och tog cykeln till badet. Det var en jättefin strand och det var så skönt att få bada. Jessica var oxå med och sen efter ett tag kom även Madde och Sandra. Det var jättekul att få träffa alla igen:)




Sandra

Jessica



Erikas tattoo:)najs

Sen åkte vi till Jessicas lägenhet och festade i gräset.

Madde känner festen:)




Så söta bilder på mig och Sandra:)

Coolingarna i brillor:)

Och piercing...

Sandra hittat en ny posé

Rutan

Put your hands up in the air!



Sveper sista klunken:)

Tummen upp för detta kort. Man tackar:)

Sandra och Madde njuter av sällskapet tillsammans och har det härligt i sommarvädret:)

Vad funderar Jekkan på tro?

Hörde ni mig inte? Hands up!!

Röka, röka, röka:(

Sen så gick vi på marknaden till öltältet:

Älskar GIN:)

Johan har munnen full med mat:)

Först köpte vi lite korv och pommes på grillen:)


Första badet!

Ja nu har man varit ledig i 5 dagar. Härligt! I onsdags när jag hade jobbat sista natten på tisdagsnatten så slutade jag halv 8 på onsdagmorgonen. Eftersom jag sovit så dåligt så trodde jag att jag skulle vara supertrött på jobbet men det var helt tvärtom. Jag var ovanligt pigg under natten men sen när jag skulle sluta så kom tröttheten. Hade svårt att sova på bussen igen så när jag kom fram till Ljusdal var jag sååå trött. Jag visste inte hur jag skulle göra men det var ju jättevarmt i bilen så jag kunde ju inte sova där och jag ville inte åka upp till pappa och sova där heller utan jag ville bara hem. Ögonlocken kändes mer och mer tunga för varje kilometer som gick och vid Skästra måste jag ha somnat till för jag slog upp ögonen fort igen då jag upptäckte att jag var på gruset brevid asfalten och på väg ner i diket. Jag justerade fort tillbaka bilen på körfältet och hjärtat bankade fort. Jag var så fruktansvärt trött och ville bara hem så jag körde ju i full fart hela vägen så om jag inte hade reagerat så hade det nog gått illa med bilen:(
När jag kom hem gick jag och la mej. Gick ut med hundarna först. Jag måsta ha sett ut som en zombie:)haha
Somnade gott och vaknade vid klockan 13. Gick ut med hundarna igen och sen på kvällen grillade vi och hade det härligt i den heta solen. I torsdags badade jag för första gången utomhus. Jag och Kajsa åkte till andra sidan och jag badade:)Det var väldigt kallt men skönt att svalka av sig i vattnet. Hundarna fick sig oxå ett dopp:)
Vi fikade och solade:)


Svårt att sova.

Igår jobbade jag natt igen. Jag vaknade 4 på natten i lördags men somnade och vaknade klockan 9. Låg i sängen till klockan 10 sen klev jag upp. Jobbade min första natt utan handledare igår. Var lite struligt när jag började jobba då det fanns så mycket att göra så jag fick börja klockan 21 istället. Ingen hade skrivit upp vilken patient jag skulle ta hand om så jag blev så irriterad. Fick till slut ta hand om två patienter tillsammans med sjuksköterskorna. Natten gick väl sådär. Jag kände mig lite osäker och hade gärna velat gått lite längre med handledare men men. Nu jobbar jag bara en natt till och sen är jag ledig i 5 dagar!
När jag kom hem imorse klockan 9 rastade jag hundarna och gav dom frukost. Sen tog jag ut marsvinen eftersom solen strålade så varmt och härligt:) Då tänkte jag att jag skulle ta madrassen ut och ligga i gräset och sova en stund men Dessi bara skällde på allt som rörde sig så jag fick gå in med hundarna igen. Hilda ska ju vara här i två veckor nu tills Stina flyttat klart. När klockan var 10.00 gick jag in för att sova. Det var jättevarmt men jag slumrade till och vaknade igen klockan 11. Då gick jag upp och hämtade tidningen och läste den och sen tänkte jag att jag måste försöka sova lite till men lyckades bara ligga i sängen en halvtimme till. Så i en och en halv timme har jag sovit och så ska jag jobba hela långa natten, ett 10 timmars pass.

Jag kommer få det väldigt tungt och jobbigt inatt. Men det blir ju så när man jobbar 3 nätter på rad så får man ju svårt att sova. Kajsa och jag har varit nere på stranden och badat hundarna nu och sen plockade vi gräs åt marsvinen. Ska käka något innan jag åker. Bussen går 19.50 från Ljusdal. Imorse var ju bussen på väg med mig till bussgaraget. Hade svårt at sova på bussen och slumrade till innan stationen. Men chauffören hann inte åka så långt förrän jag vaknade och hoppade av.

Benjamin är hemma!

Igår jobbade jag kväll och Benji var fortfarande borta. Vi hade inte sett honom under hela natten och trodde att grannkatterna tagit honom. Men när jag satt på bussen och var i Delsbo ringde Kajsa. Hon hade gått med Hilda i trädgården och då hittade Hilda marsvinsungen. Han sprang jättefort iväg till nästa rabatt och Kajsa försökte få tag på honom. När jag jobbat klart ringde jag syrran och hon hade fått tag på Benji!
Han hade sprungit in på grannens tomt och där var han så utmattad så hon fick tag på honom. Han var jättetörstig och medtagen och rädd när han kom tillbaka. Jag blev så glad att han levde och att hon hittade honom:)
Igår spöregnade det också så han borde ha frusit mycket. Men idag har det varit finväder. Jag och Kajsa gick på marknaden här i Järvsö och jag köpte strumpor, godis, handväska och navelsmycken. Vi åkte också karusellerna. Det var jättekul:)
Nu ska man åka och lämna pappa i Ljusdal och sen tar jag bussen till Hudik då jag ska jobba min sista natt med handledare. Sen får jag gå ensam....

Bild på navelsmyckena jag köpte.Det är en ängel och ett hjärta på den till höger.












Här är bilder på när Dessi lekte med Charlie tidigare i veckan:)

Midsommarafton!

Igår var det midsommarafton. Jag skulle egentligen jobbat men det hade skett ett missförstånd på jobbet eftersom UVA inte har öppet på midsommarafton och jag som skulle få introduktion där igår men jag fick vara ledig istället så det var ju jätteskönt:)
Men jag vet inte vad jag ska göra när jag börjar jobba på UVA eftersom jag inte vet vad man gör där...
Igår grillade vi och det var jättehärligt väder. Det var soligt/molnigt men vi slapp regnet i alla fall:) Hos mamma i Borlänge regnade det. Våra grannar hade ju dubbelbröllop så dom blev nog oxå väldigt glada att det var finväder:)
Igår när vi hade marsvinen i beteshagarna så såg jag att en beteshage var tom och det var där alla 6 hanarna var. Jag hann se Bilbo springa in i den stora rabatten så vi fick försöka fånga in alla ungarna och en marsvinshane Stina hade med sig och vi fick tag på alla utom Benjamin. Vi letade och letade och vi kopplade upp båda hundarna så dom kunde söka upp honom men utan resultat. Vi satte marsvinshonorna i en beteshage nära rabatten så han kanske skulle höra dom och komma men inte det heller. I grannområdet finns ca 5 katter och det ser inte så ljust ut för lilla Benji. Han måste ha varit väldigt rädd inatt. Vet inte vad jag ska göra. Finns inte så mycket mer att göra. Har ju letat och trampat ner hela rabatten i jakten på honom. Det var ju synd att han inte hängde på dom andra marsvinen.

Stackars Benjamin.

2 marsvinsungar tingade:)

Nu ska Beatriz och Belovely få ett nytt hem. Beatriz har tingats av Benajis uppfödning i Timrå som föder upp marsvin och hon kommer bli en framtida avelshona. Hon föder upp bl a Ridgeback marsvin som är släthåriga marsvin med en ridge över ryggen och det har ju Beatriz. Jag önskar er lycka till med era nya familjemedlemmar:) Belovely kommer till en familj i Järvsö. Nu har jag 2 hanar och en hona kvar. Min syster har sina 3 hanar kvar oxå.

Beatriz


Belovely

Jobba natt

Igår kväll gick jag och la mej klockan 02.00. Hade svårt att sova för det var så jäkla ljust i rummet sen vaknade jag igen klockan 03.00 av att syrran skulle städa en marsvinsbur till marsvinshanarna. Jag var så jäkla trött så jag gick och la mej i det andra sovrummet. Vaknade klockan 9.00 och fick svårt att sova. Låg i sängen ett tag till och klev sen upp och åt frukost. Gick långpromenad med Dessi och vi gick förbi dalmatinerhanen men hans husse och matte var inte hemma. Båda hundarna blev så besvikna för att dom inte fick leka med varann:( Vi får gå dit imorgon istället. Ska ta med kameran då och knäppa kort på dom:)
Ikväll åker jag till Ljusdal vid 19 tiden. Ska börja jobba 21.30-7.30.
Hoppas jag inte får ännu en ny handledare..har haft 4 handledare på 9 dagar. Undrar varför ingen vill ha mig?haha


Bröllopsduellen och Desperate Housewivesx2

Igår var jag ledig. Sov i pappas lägenhet till klockan ett och sen handlade jag på Coop och sen åkte jag till Järvsö. Kajsa och jag åkte upp till byn med pappa klockan 17 och vi hyrde Bröllopsduellen på macken. Den var jättebra:)

Jag gick och la mej vid 01.30. Imorse hade jag en lång sovmorgon. Vaknade av att syrran ringde. Sen gick jag ut med Dessi och åt frukost. Idag har det varit fint väder. Har joggat/promenerat upp på byn med Dessi och sen runt Kyrksjön. Jag var helt slut när jag kom hem. Har käkat hemmagjord pizza och kollat på Paris Hiltons New BFF och säsongsavslutningen på Desperate Housewives! Avsnittet var i 2 timmar. Det var såå bra men man undrar ju vem Mike gifte sig med på slutet? Själv tror jag att det var Susan men om det var Susan så var det en rejäl taskig dumpning av Katheryn. Jag längtar till hösten så man får veta hur allting fortsätter....såå spännande!


Imorgon ska jag jobba natt. Ska försöka vara uppe länge inatt så jag tar lång sovmorgon imorn.

Jobbar natt, ösregn ute!

Jag börjar jobba 21.30 och jobbar till 7.30. När jag vaknade imorse så ösregnade det ute och det regnar fortfarande. Men det är skönt att jobba om det regnar. Dessi har inte varit pigg på att gå ut idag. Hon hatar regn. Igår regnade det också.
Imorgon kommer Anticimex hit och ska göra en besiktning på huset. Det måste göras innan man säljer huset. Hoppas dom inte hittar för mycket fel:)
Jag tänkte stanna i pappas lägenhet i Ljusdal imorn och sova ett tag innan jag åker tillbaka till Järvsö. Är ju ledig måndag och tisdag. Skönt! Hoppas det blir bättre väder då:)

Studentdagen!

Jag har sovit hos pappa tis-fredag den här veckan då jag jobbat kväll 3 dagar i rad. Grannen har varit marsvinsvakt.
Idag har jag varit ledig och vi kollade på studenttåget. Jag tyckte det var ett väldigt kort studenttåg i Ljusdal. Gick ju jättefort när dom åkte förbi. Min kusin Louise tog studenten i år. Vi har ingen kontakt med varann direkt men jag säger Grattis ändå! Dom slapp ju regnet i alla fall. Men nu när jag gick ut så hade regnet börjat. Läste i tidningen idag att det skulle bli jättemycket regn och att det skulle åska. Jag tycker det är så mysigt när det åskar och blixtrar:)

Har grillat med pappa och hämtat Gisela nu ikväll och tagit en kvällsmacka och en varm kopp grönt te. Kollat på Talang och min favorit Charlie Caper VANN EN HALV MILJON KRONOR OCH TITELN TALANG 2009!!!! Han är så charmig och så jäkla bra. Jag fattar aldrig hur hans magitrick funkar. Han var verkligen en värdig vinnare:)


RIP Electra

Såg en hemsk upptäckt i buren ikväll. Electra låg livlös längst inne i buren. Det var så sorgligt att se henne. Jag kände mig så skyldig till hennes död och jag fattar inte att jag inte handlade i rättan tid. Nu har det varit kallt ute i ett antal dagar och hon som är skinny har väl varit extra frusen och jag som har jobbat och sovit borta. Jag skulle tänkt på detta innan. Allting är mitt fel. Hur kunde jag göra så mot henne? Jag begravde henne tillsammans med syrrans dödfödda unge tillsammans med en masa vackra blommor.

*28/11-08  + 7/6- 09

Var inte så ledsna,
jag sover inte
Jag är tusen vindar som blåser,
jag är diamantglittret på snön,
jag är solsken på mognat vete,
jag är det milda höstregnet mot din hud.
När du vaknar i gryningsdunklet
är jag det lätta suset av fåglars flykt
och sången om ett annat liv.
Jag är de milda stjärnorna
som lyser dig hem i natten.
Var inte så ledsna,
jag är hos er,
jag är i ljuset,
jag är fri!






Regnet droppar ner från taken
Ligger stilla och funderar
Varför finns du inte mera
Regnet strömmar ner med vinden
Många tårar trillar ner från kinden
Kroppen skakar och jag darrar
Kommer vi av detta att falla?
Regnet vräker nu ner från skyn
Gråtna ansikten är ingen vacker syn
Tänker ändå på dig just som så..
Du är mitt ängladjur som jag inte
längre kommer att nå.
Regnet har nu slutat komma ner
och mitt ängladjur från himlen
åter ler.


Jag kommer alltid älska dig nu och för evigt och jag kommer aldrig glömma dig. Du skulle bli mamma för första gången i sommar men det togs ifrån dig. Jag fäller tårar för din skull ikväll och jag kommer sakna dig oerhört mycket. Förlåt för allt och jag hoppas vi ses en vacker dag. Du finns alltid i mitt hjärta och du är en speciell vän som har berört mig extra mycket.

You will always be here in my heart and I will think of you every day and I hope you come to a better place now. I will see you. Love you so much it hurts. Sorry....
//Love Malin

MERA MARSVINSBILDER!

Här kommer bilder på min B- kull:)

Beatriz:



Benjamin "Benji"




Bilbo:




Belinda:




Belovely:






Äntligen har jag fått hem en kamera som funkar!

Såååå efterlängtad!!! Nu kommer jag fota en massa bilder och lägga upp dom här på bloggen:)
Jag har haft väldigt tråkigt idag. Har inte haft något att göra. Inget bra på tv ikväll heller. Imorn väntar jobbet igen.
Har fixat marsvinsvakt onsdag och torsdag nu:) Det ska bli jättehärligt att äntligen få träffa Dessi imorgon kväll. Längtar efter henne så mycket:)
Har fotat marsvinsungarna nu och här kommer bilder när dom är ca 2 1/2  veckor.














Jobbat i helgen, sovit på sjukhuset.

I lördags jobbade jag kväll och slutade klockan 22.00. Jag skulle sova i övernattningslägenheten på Håsta men typ alla sköterskor blev oroliga att jag skulle sova där då jag inte har någon bil utan måste gå genvägen i skogen för o komma dit. Dom sa att det hänt så mycket på den vägen och att gå där en lördagkväll var inte säkert. Jag tänkte inte så mycket på det men dom vet väl mer som bor i Hudiksvall. Så en sköterska visade mig massagerummet som är på samma våning som IVA och där fanns det en säng och toalett och hon sa att jag fick sova där om jag ville. Så det gjorde jag. När  jag bytt om till mina vanliga kläder gick jag in på IVA och tog en kopp te och tidningar att läsa. Fast jag sov på sjukhuset så gick jag och la mej 23.30. Klev upp på morgonen och åt frukost. Nattpersonalen jobbade fortfarande. Sen gick jag ner och bytte om och började jobba klockan 7.00. Jag sov väldigt bra på sjukhuset och om jag behöver sova mer där nån gång så ska jag nog sova på sjukhuset igen:)
I helgen var min handledare sjuk så jag fick en ny istället. Hon är mycket bättre och förklarar mycket och låter mig göra saker. Hoppas min andra handledare inte kommer imorgon heller. hehe
Igår när jag kom hem från jobbet kollade jag på Gossip Girl säsongsavslutningen. Sen kollade jag på Söndagsparty med Filip och Fredrik. Gick och la mej klockan 24.00.
Idag är jag ledig. Pappa kommer från Söderhamn idag men jag träffar ändå inte Dessi förrän imorgon kväll. Jag har saknat henne mycket men allt verkar ha gått bra eftersom pappa inte ringt något. Han ringde ju i fredags men inget mer.
Det är soligt/blåsigt idag. Vet inte vad jag ska hitta på...

Städdag!

Nu har jag städat hela huset och möblerat om i mitt rum/datarummet.
Grattis till Kajsas marsvinskull som fyller 2 veckor idag;)
Det verkar som att jag får vänta tills på måndag tills jag får min kamera. Idag har det inte regnat något, bara blåser lite grann. Jag känner mig lite bättre i min förkylning och imorse hade jag en skön sovmorgon:) Vaknade klockan 9 men somnade om och klev upp så sent som 10.30.
Imorgon ska jag åka till jobbet. Ska sova i Hudiksvall imorn kväll. Jag börjar halv 3 imorn. Så lite sovmorgon får man ju:)
Ikväll är det Talang 2009 som jag ska se.

Jobbig natt, spöregn och fortfarande krångel med kameran!!

Inatt hade jag så svårt att sova. Kollade på Greys anatomy igår kväll och sen gick jag ut med Dessi och sen vid 23.00 så var jag i sängen. Låg och vred och vände mig och kunde inte sova. Vaknade flera gånger under natten och sen klev jag upp klockan 4.00. Jag åt frukost och rastade Dessi. Gjorde mig iordning och åkte sen till pappa i Ljusdal. Släppte in Dessi i lägenheten och sen tog jag bussen till Hudik. Har haft en ganska långtråkig dag och bara fått suttit och övervakat en patient medans min handledare har sprungit runt och gjort en massa annat. Fick sluta en timme tidigare för min handledare var så förkyld så hon orkade knappt jobba idag. När jag kom till Ljusdal halv fem lämnade jag böcker på skolan och på biblioteket. Träffade pappa och Alf på bibban. Dom satt vid datorn. Sen åkte jag hem i spöregnet. Stannade vid brevlådan och såg att jag får hämta ut min eftelängtade kamera. Jag tänkte då att Nu är det äntligen slut med allt tjafs och allt krångel men där trodde jag fel. Man ska inte ta ut vinsten i förskott, som man brukar säga. När jag åkte upp på ICA för att hämta paketet gissa vad som hade hänt???

Jo självklart hade paketet blivit felsorterat och låg nu på Dehlins i Färila!!!!!Jag blir ju helt tokig!
Varför händer allt mig....Så nu får dom hem kameran antingen imorgon eller på måndag och jag ber till Gud att den ska komma imorgon:) Men med min jävla otur så kommer den väl på måndag om inte paketet är helt borttappat.
Skulle inte förvåna mig.
Om allt var som det skulle så hade jag fått min kamera den 11 maj men har nu fått vänta till den 5 juni.
Ikväll ska jag tröstäta när jag sitter ensam här hemma i regnet och utan Dessi och utan kamera. Plus att jag är så himla trött och hungrig. Ska ta något att äta nu. Har köpt godis och cheddar popcorn tills ikväll men självklart så är det inget bra på tv:n på en torsdag heller. Får väl sätta på nån dvd film kanske.
THIS DAY SUCKS!!!!

Marsvinsungarna 2 veckor idag!

Elviras B- kull är 2 veckor gamla idag.
Dom verkar ha jättekul ute i uteburen tillsammans med hela gänget.
Jättesöta marsvinsungar säljes! pict big
Från vänster: Benjamin, Belovely, Bilbo, Belinda och Beatriz.


Första dagen på jobbet

I söndags var det Mors dag så Grattis till MAMMA! Hennes paket glömdes i Järvsö men jag har skickat det idag:) Hon fick en liten present och kort av mej i lördags oxå innan vi åkte.

Det blev inte något långt sommarlov för mig. Jag började jobba redan i måndags och går nu introduktion i tre veckor.
Första dagen var nervös och mycket att ta in. Det kändes som jag måste kunna tusentals saker och jag kände mi ganska osäker på allting....Men igår när jag jobbade gick det bättre. Man måste bara komma in i allt. Jag fick duka upp för en CVK och för en PICCO. Jag fick göra en urinodling och blododling. Det var en väldigt lärorik dag på jobbet. Jag fick även sluta en timme tidigare så det var skönt:)
 När jag kom till pappas lägenhet åt vi mat och sen måsta jag skynda mig för att jag skulle hinna köpa kutterspån på Granngården och tanka och köpa hundfoder. När jag kom till Ljusdals zoologiska sa dom att dom inte ville beställa hem mitt foder för dom tyckte det var onödigt eftersom det bara är jag som beställer Standardt Mild. Så nu vet jag inte vilket foder Dessi ska få. Hon äter just nu Dannes foder som är kvar och det är Doggys.
När jag kom hem fick marsvinen mat och jag tittade på Ugly Betty, Desperate Housewives och Christine.
Imorgon börjar jag 7 på morgonen. Åker till pappas lägenhet med Dessi vid 5 tiden.
Jag är jätteförkyld nu och det har varit jobbigt att arbeta när man är sjuk. Och trött blir man.
Det blev lite kris med hundvakt i helgen då jag jobbar eftersom jag måste sova i Hudiksvall så papp får ta med Dessi till Farmor på fredag och han kommer hem på måndag och jag jobbar tis-tors kväll så jag kommer bo hos pappa då.
Betygen har jag fått nu från undersköterskeutbildningen och resultatet blev:
Lindrande vård: G
Medicinsk grundkurs: G
Omvårdnad: VG
Sjukvård: VG
Vård och omsorgsarbete: G
Psykologi A: VG
Etik och livsfrågor : VG
Människan socialt och kulturellt: VG
Rehabilitering och habilitering: G
Social omsorg: VG

6 stycken VG och 4 stycken G.
Jag är nöjd med mitt betyg som jag fått.

Den eviga och krångliga Netonnet kamera tjafset verkar snart ta slut. Efter att ha missat en hel del minnesvärda stunder i mitt liv som jag gärna velat fotografera kommer jag snart få min kamera. Jag har ju som ni tidigare läst fått hem en kamera Nikon Coolpix S560 som hade en repa tvärs över displayen. Jag fick skicka tillbaka de kameran och skickade efter en ny. Den fanns inte på lager men jag fick hem den rätt fort ändå. När batteriet var fullt laddat gick inte kameran att starta så jag fick skicka tillbaka den igen. Nu har jag ringt efter en tredje kamera fast en ny sort. En 12 megapixlar  

Fujifilm Finepix F60fd



Dom skulle skicka den på en gång. Jag frågade om jag kunde få nå gratis minneskort eller väska till men det fick jag då inte fast dom har ställt till med så mycket för mig. Ska det vara så svårt att skicka med en kameraväska gratis???Nä, utan istället skulle jag få betala postförskott för minneskortet och väskan. Väldigt dåligt tyckte jag!!!!Grrr kommer aldrig beställa därifrån nå mer.

 


ROBINSONFINALEN!!!!!

I lördags vid 10 tiden cyklade jag och Kajsa till Äventyrsbadet i Borlänge. Men äventyrsbadet var stängt pga renovering tills den 20 juni så vi fick simma i bassängen bara men det var härligt ändå. Var längesen jag var på badhus. Närmaste badhuset här är Bollnäs eller Färila. Men långt att åka ju:(
När vi hade badat klart gick vi på Kupolen och shoppade. När vi var klara cyklade vi tillbaka och började packa in grejerna i bilen för att åka till Järvsö. Vi har haft jättekul i Borlänge med superfint väder hela helgen. Kajsa och jag skulle försöka ta oss ur Borlänge och Falun med alla rondeller, trafikljus och olika filer. ( Jag är så dålig på stadskörning).
Men allt gick bra och efter två timmar så var vi framme i Bollnäs. Där handlade vi mat på Coop och åkte sen hem. När vi kom hem hade pappa tänt grillen och vi skulle äta kotlett och potatis. det var supergott. Vi kom hem ca 19.30.
Klockan 20.00 började den efterlängtade ROBINSONFINALEN!!!
Jag har länge hållit tummarna för att Anna skulle vinna men jag tyckte oxå Jarmo var en värdig vinnare.
I första tävlingen Plankan så såg Ellinor ut som en fladdrande sak som skulle ramla i när som helst men ändå höll hon sej kvar medan de andra droppade en efter en. Jag kan inte fatta att hon vann den tävlingen. Var säker på att Nina skulle ta den. När nästa tävling var så låg Anna så nära Jarmo och det var så spännande men när hans planka föll ner och han hade vunnit tävlingen och Anna brast ut i gråt så blev jag alldeles tårögd. Det var så sorgligt att hon inte vann.



Hon är en värdig vinnare och att hon överlevde träsket var ju jättestarkt. Träsket såg ut som man hade hamnat i helvetet. Jag skulle nog aldrig palla av det. Den tysta juryn var det sämsta jag sett. Självklart vann Ellinor då det var 4 stycken i juryn som var från lag Magkal och alla de fyra utom Nina hatade ju Jarmo. Och eftersom Ellinor har varit så osynlig hela tiden så var ju hon mer omtyckt av gruppen men jag trodde Robinson handlade om den bäste överlevaren och inte den snällaste kompisen/lagkamraten. Jarmo har kämpat hårt i alla tävlingar, hittat mat och ätit allt han sett, hållit igång sin kropp med motion och träning och inte visat sig svag. Hela folket ville att Jarmo skulle vinna och jag tycker att det är folket som ska bestämma vem som är värd pengarna. Det var den sämsta Robinsonfinal jag sett. Att Ellinor skulle vinna trodde nog ingen. Alla väntade på att hon skulle röstas ut någon gång. Men så blev det inte utan hon tog hem hela segern.


Jag tycker att Anna Lundh är ganska så lik Mischa Barton som spelade Marissa Cooper i min favoritserie The O.C. Här är bilder från Annas blogg http://www.annalundh.se/
Bilder är från när dom åkte med färjan Birka och om jag visste det skulle jag jättegärna velat åkt oxå!!!!Tänk att få träffa alla Robinsondeltagare:)
Mischa BartonAnna Lundh till höger

RSS 2.0