Sparktur med Dessi i över två timmar

Idag var det jättesoligt ute så jag ville ta ut Dessi. Frågade Kajsa om hon ville hänga med ut på isen med hundarna men hon sov och sen skulle hon typ packa.
Så då tog jag bara Dessi ut med sparken. Tänkte bara åka till Sanna men det blev längre. Vi åkte till Torön och tillbaka. Det är 6,8 km dit och sen tillbaka så Dessi har fått bra med motion idag:) Hon var jätteduktig och sprang på bra hela tiden. Det var jättehärligt att få komma ut.
Vi åkte klockan 11.00 och kom hem 13.30. När jag kom hem åt jag thaimat och nu sitter jag här vid datorn och tänkte plugga. Har mycket at göra. Kajsa har nyss åkt tillbaka till Gävle.
Mamma jobbar idag så man e ensam här.
Superhärlig dag med fint väder!

SNÖAR SÅÅ MYCKET!!!!

Idag åkte mamma till Ljusdal 8 imorse och Kajsa och jag skulle till Bollnäs för att köpa en transportbur till marsvinen till utställningen.
När jag vaknade vräkte snön ner och det bara fortsatte. Vet inte hur mamma tog sig ut från gården men när jag skulle ut med den andra bilen så körde jag fast utanför gården. Kajsa och jag fick sanda vid däcken och till slut gick det men vi missade bussen. Jag tänkte då inte ta bilen till Bollnäs. För det första är den oförsäkrad och för det andra så var det sånt snöoväder.
Jag parkerade på station och där fick vi vänta en timme tills nästa tåg gick. Vi tog en fika på Järvsö Café. När vi kom hem så snöade det lika mycket och det var bara tur att jag kom upp för Kåsjöbacken. Sen äntligen höll dom på att ploga vägen och då var klockan över 17.00. Jag tycker dom borde plogat tidigare..hm.
Men iaf imorgon ska vi till Ljusdal och redovisa klockan 10. Hoppas vi kommer härifrån:)
Så man inte blir helt insnöad haha.
Ska knäppa lite bilder imorn.
I måndags köpte ju mamma en begagnad bil eftersom våran bil gick inte igenom besiktningen och vi tycker de e onödigt o kosta på den. Den här bilen är en likadan fast annan färg bara. Kostade 8.000 och han körde bilen från Hudik till Ljusdal så det var ju skönt:)
Nu är jag klar med kurserna Social omsorg och Rehabilitering och Habilitering så nu har jag bara två kurser kvar och den ena har vi inte ens börjat med.
I helgen har jag så mycket att göra i skolan. Suck..Mamma jobbar också och Kajsa åker i helgen till Gävle.
Så då får man väl vara hundvakt oxå.

Min fråga kom med i Let´s Dance!

Kollade på Let´s Dance igår och det var bra att George Scott åkte ut. Det har jag väntat på länge. Jag tror Laila och Morgan blir de två finalisterna.
Dom har varit mina favoriter sen program ett. Iaf så kan man ju mejla in frågor till programmet när alla dansat klart och programmet hjälp och nyheterna är och det är första gången jag mejlar in frågor så jag och syrran skickade till typ alla i Let´s Dance. Och när de hade frågestunden 22.25 så läste dom aldrig nån av mina frågor men när alla stod ute på dansgolvet och dom skulle berätta resultatet så frågade David Hellenius min fråga till Carl- Jan!!!!
Jag blev helt chockad. Han sa: "Carl-Jan Du är så skön, kan man boka dig till möhippan?" och så sa han att det var Malin från Bergsjö som frågade. ( jag hade skrivit så många frågor och att jag bodde i Järvsö så jag tog byn jag bodde i förr istället. ) Men min storesyrra bor ju kvar i Bergsjö så hon tyckte det var skitkul:)
Jag blev så lycklig när jag fick höra det live. Måste kolla reprisen imorgon.
Laila och Morgan var grymma som vanligt!


det här med att dom har olika teman på varje kväll tycker jag e lite larvigt.
Ikväll var det Melodifestivalen. Den var rätt dålig faktiskt. Inga bidrag som var speciellt bra. När Velvet startade så fick man ju sig ett gott skratt med den megastora klänningen. E.M.D var ju med oxå. Tyckte det var en okej låt men gillade inte klädseln..

Träffade dom som har krukmakeriet i Järvsö idag "Gittan"  och hon skulle åka bort på måndag så jag skulle få vara hundvakt till deras bruna labrador Frode. Han är jättesnäll och gó. Hon skulle komma o lämna nyckel imorn eftersom Danne går inte ihop med honom.
Det är ju lite synd. Men dom bor inte så jättelångt från oss. kanske en kilometer. Men man måste ju ändå ta bilen dit ju...
Nu ska jag se Girls of the playboy mansion:)

party!

En puss?här va de mys på gång:)

20 februari

Nu var det riktigt längesen jag skrev. Men jag har lagt in bilder här nedan på Lovas dop som var på Alla hjärtans dag!
Jag klev upp halv sju på lördagen. Åkte bussen 8.25 till Ljusdal och bytte där till 9.15 bussen och var framme i Hudik 10.15. Där mötte jag Louise på stan och vi åkte till hennes och pojkvännens lägenhet. Vi käkade lite varm korv innan vi åkte. När vi kom till Ockelbo kyrka var vi först där. Vi visste inte om vi kommit rätt men sen när klockan närmade sej 13.00 så var alla på plats:)
Dopet var jättefint och Lova hade en helt underbar dopklänning som hennes mamma hade sytt tror jag. Den var väldigt söt iaf. Lova var så lugn under hela dopet och även under dopfikat sen. Jag, Sandra och Madde gav en jättefin dopminnesvas. Jättegott fika med hembakat kaffebröd och många stora prinsesstårtor. Jag skulle ju ha knäppt lite kort på de fina tårtorna men jag tänkte inte på det då.
Efter dopet åkte vi till Emelie och festade:) Sandra fyllde ju 22 år den dagen så GRATTIS TILL DIG GUMMAN!
Hon hade tänkt åka på krogen den kvällen men jag tyckte det var bra att hon stannade:) Då blev ju jag jätteglad:)


Det var jättekul att få träffa dig:) och jag håller med att vi ses alltför sällan. Vi borde träffas oftare:)
Festen pågick till tidig morgon..haha och jag och Sandra var nog de som gick och la oss sist. Dagen efter åkte jag hem och var hemma 15.45.

I måndags hade jag intro på kursen Sjukvård. En tung och jobbig kurs. Jag hälsade på pappa oxå.
I tisdags städade jag hela huset. Anmälde marsvinen till utställningen i Valbo den 7 mars. Första marsvinsutställningen för både mig och marsvinen. Vi får se hur det går. Blev bara så irriterad på marsvinsföreningen då inte jag fått regbeviset på mitt skinnymarsvin än fast uppfödaren skickat in papprerna innan jul så utan regbevis så får man inte ställa ut i rasklass så jag får ställa ut mitt renrasiga skinny i petclass(blandrasklass). Och hur kul är det då???:( Man vill ju ställa ut henne mot andra skinny ungar. GAH
Men så e de. Typiskt att det ska hända mig då. Men mitt teddy ska ställas i Rasklass iaf så det blir ju kul. Måste försöka fixa nå utställningsbord tills dess. suck....
I onsdags var vi på föreläsning i aulan av Per Johansson som står bakom "Elvis" teatern. Det var en superbra föreläsning där man både skrattade och fick tårar i ögonen. Det han gör för dessa personer är så underbart fint.
Igår åkte vi till Ljusdal. Hälsade på pappa och hade redovisning i sjukvårdskursen. Skjutsade mamma till busstationen. Hon ska till Leif i helgen.
Idag var jag på studiebesök hos ambulansen i Ljusdal. Det var ju kul. Fick se hur de såg ut i ambulansen och fick info om allt som fanns i den. Vi var där 9-11.20. Vaknade 6 imorse av att Leifs exfru ringde hur många ringsignaler som helst på hemtelefonen. Orkade inte svara då jag skulle upp klockan 7 igen. Kan man aldrig få vara i fred nån gång för den tönten?? Börjar bli jävligt uttjatat. Och när man svarar så bara lägger hon på. Moget va??Det är som hon går på dagis för fan.
Ikväll är det Let´s Dance. Läste att Carl- Jan varit dålig med både vinterkräksjukan och dålig hälsena. Hoppas han inte åker. Måste ringa på honom ikväll då.
Nu har man nyss duschat och tänkte ut med hundarna en sväng nu.

Lovas Dop 14 februari 2009 i Ockelbo


10 februari 2009




Bild på mina nya glasögon:) ganska lik dom gamla. Har varit på föreläsning idag i tre timmar om hur man ska förbättra maten på äldreboendena och så har jag varit på studiebesök på en dagverksamhet för äldre människor som behöver avlastning eller att få träffa andra.
Har varit och hälsat på hos pappa i Ljusdal också.

Bilder på mig i mina gamla glasögon


En härlig vinterpromenad

Så här såg kyrkogården ut....igensnöadOch mormors grav var lika så.Dessi fryserNu går vi hem!

Härliga vinterbilder

Vårat hus:)Kyrkan i Järvsöpå nära håll:)Dessi hatar att bli fotadRosa och kall på nosen...

Vinterdagen!

Bilen som man måste skotta fram:(Dessi verkar nödig:)hahaDessi fryser om tassarna jämt!!Även Danne också:)haha

8 februari 2009

SNÖKAOS!!!!!!!!! Idag var det så himla mycket snö ute och det bara snöar och snöar och snöar. Kan knäppa lite bilder imorn så får ni se vad mycket snö vi har:) Idag har jag varit såå lat av mig. Har bara städat åt marsvinen idag typ. Vet inte vad det var med Dessi idag men varje gång jag ska ta ut hundarna så vägrar hon gå ut. Får dra ut henne...hon tycker kanske det är kallt med så mycket snö eller inte vet jag:)
Ja nu är den här veckan slut...suck orkar inte med nästa vecka!!!Imorgon får jag väl tillbringa dagen med att skotta gården för det är sååå mycket snö här och ändå har dom kört bort snön med traktorn här idag men det kommer ju bara mer och mer snö. Jag ska ju hämta mamma uppe på byn 22.45 så jag måste försöka skotta fram bilen våran:)
Och på tisdag ska vi först på studiebesök 10.30-11.30 på Källbacka och sen klockan 13.00-16.00 ska vi på föreläsning i Ljusdal. Pappa kommer till Ljusdal imorgon.
På onsdag ska jag till Ljusdal och redovisa ett skolarbete och på torsdag ska jag till Hudiksvall och på fredag ska jag redovisa ett till skolarbete och på lördag ska jag på Annas dotters dop och på söndag åker jag hem hit till Järvsö igen så det känns som att veckan kommer bara rusa förbi. Och veckan därpå ska vi gå igenom en ny kurs SJUKVÅRD!
Plus alla tv- program jag måste hinna se...PUH
Gossip Girl hade ju säsongspremiär för säsong 2 idag som jag har längtat efter såå mycket. Men det är fler serier som jag väntar på också:) haha jag vet att jag är en tv- nörd.


Ja men just det måste ju lägga in nya bilder på mig sen i mina nya brillor:) kan fixa det till veckan:)

7 februari 2009

Igår snöade det hur mycket som helst. När jag vaknade imorse var det jättemycket snö:)
I onsdags och torsdags var jag bara hemma och pluggade. Kollade på Top Model och min favorit Elina åkte ut?!

Det var riktigt tråkigt tyckte jag, hon är ju bättre än Analeigh och Marjorie tycker jag iaf. I onsdags kollade jag också på Made in Sweden och jag bara älskar Janet och hennes röst. Har redan laddat hem låten Let go:)


Igår var det ju Let´s Dance och jag hoppades att George Scott skulle åka ut. Jag röstade på Laila, Morgan och Carl- Jan som är mina tre favoriter:) Ingen av dom hängde löst:) Puh....Dom som det stod mellan var Hasse Aro och Kitty och jag gillar inte nån av dom men det var bra att Hasse fick åka.


Ikväll är det Melodifestivalen deltävling som jag ska se. Börjar om 25 minuter:)

3 februari 2009

I helgen har det inte hänt nå mycket. Jag har bara varit hemma och syrran var här med sina tre marsvinsungar. Jättesöta! 4 veckor gamla. Och så lämnade hon hennes teddyhona här så dom ska paras igen snart.
I fredags så var det Lets dance och ingen åkte ut. Magdalena hade fått en stroke och kommer inte delta nå mer. Morgan och Laila var ju superbra!
Jag förstår inte varför Carl-Jan fick så låga poäng. Jag älskade deras koreografi och deras dans och musiken.
Och i lördags var det ju körslaget och jag röstade på Bollnäs och självklart så vann dom!!!!!Det var nog ett ordentligt festande i Bollnäs då:)

RSS 2.0