Sista september....

Idag är det den sista september. Den här månaden har bara flugit förbi tycker jag:) Jag har ju nyss börjat blogga här så jag tänkte skriva lite vad som hänt här i september nu innan oktober börjar smyga sig in.
Det blir nog en del att skriva men ni som orkar läsa får ju göra det:) haha
Min tatuering har läkt bra men den klias som fan nu. Att tatuera sig är precis som när man har skärt sig eller fått ett sår.
Först bränner och svider det och sen när såren börjar läka ihop klias det som fan och samma sak med tatueringen. Jag har lust att bara riva bort alltihopa..haha



29 september

Idag var jag ensam hemma. Mamma började praktiken 13.30 och skulle sova i Ljusdal. Det är så himla tråkigt att vara ensam. Man har ju inga kompisar som bor nära heller precis. Och så är det alldeles tyst här i huset och kolmörkt ute. Jag som är så mörkrädd....Det var jättefint väder idag och jag och Dessi gick på en härlig långpromenad i höstvädret. Tänkte gå och lägga mej vid 23 efter jag tittat på dokumentären om Berny Blue men fastnade vid msn och snackade med Sandra. Så det blev att man gick och lade sig vid halv ett istället..haha Vaknade klockan tre på natten av att Dessi satt och gnydde. Hon hade gjort det ett bra tag men jag orkade inte kliva upp. Men jag orkade inte. Kunde inte sova så jag steg upp 02.50 och Dessi gick in i köket. Jag fyllde på nytt vatten ifall hon var törstig men det var hon inte. Jag gick till dörren och tänkte att hon var kissnödig men hon bara gick in till vardagsrummet. Och så satte hon sig vid dörren in till mitt sovrum och då visste jag vad hon ville. Mammas engelska bulldogg Danne låg i sängen bredvid mig och Dessi brukar alltid ligga under mitt täcke men hon har sån respekt för Danne så hon vågade inte gå förbi honom så det var därför hon pep. Men jag fick dra henne förbi Danne och in till min säng och då blev hon lugn. Lade sig under mitt täcke och sov gott hela natten. Men det gjorde inte jag. Tatueringen började klia och svida och jag var tvungen att kliva upp igen och smörja den och sen vaknade jag klockan 7 och kunde inte sova. Försökte vila och vaknade igen klockan 8 och då klev jag upp.


28 september

Lydnadstävling i Järvsö!

Jag tävlade med Dessi i klass 1.

Vi fick nummer 12. Sista tävlande för dagen. Började klockan 12. Dessi var duktig för dagen och jag hade inte hunnit tränat så mycket för det har varit mycket med skolan och jag har inte haft så mycket ork att träna och Dessi har varit extremt skendräktig i över en vecka nu och hon har bara bäddat i min garderob och legat där hela dagarna och nätterna och bara skakat och gnytt men för övrigt gick det bra ändå tyckte jag. Det var stormigt ute idag och var svårt att höra vad tävlingsledaren sa under linförigheteten. Vi fick ett tredjepris iaf med 125,5 poäng.

Dessi på brukshundklubben Kolla in Dessis nya halsband jag köpt! Snyggt va?

Igår tingade jag även en marsvinsunge från uppfödaren Luneas i Gävle. Fick ju mejl om att min skinnyhona som jag tingat från Valbogrisen´s inte fick några överlevande ungar och nästa kull kommer inte förrän vid jul så jag får vänta ett bra tag på den. Och mitt marsvin kan ju inte vara ensam så länge. Har fått låna syrrans marsvin nu som sällskap. Hon ska låna hem en marsvinshane till hennes virvelhona för parning i veckan.

Marsvinsungen som jag tingat heter Crème Brûlée och är en nonself saffronagouti/buff som är född 5 september så jag får vänta till den 10 oktober ungefär tills hon är leveransklar. Det blev 5 stycken i kullen 4 honor och en hane. Gå gärna in på http://www.luneas.se/ och kika på min framtida nykomling. Det ska bli kul med ett till marsvin här hemma.

Den här söta marsvinshonan kommer hem till mig i oktober. Söt va? Hon kommer hem till mig i oktober.

24 september

TATUERINGSDAGEN!!!!

Idag tatuerade jag mig för första gången.

Den 24 september klockan 10 gick jag in på Custom Illusion i Gävle..Var så jäkla nervös vaknade 5 på morgonen och klev upp 5.55. Sov hos syrran i Gävle så jag hade inte långt till stationen direkt. Sandra hängde ju med och det var ju jättekul:)
Lite lugnande att ha med sig någon. Först fick vi vänta i typ 40 minuter när hon förberedde och sen fick jag komma in och hon började skissa på mig.
Det blev fem rosor uppskissade och vi började väl tatuera vid 11 och slutade strax efter klockan 14. Så det var ju lite jobbigt och ligga där i tre timmar på britsen.
Och då kanske ni vill höra om smärtan...haha
Jag kan då säga att jag blev då inte bedövad av smärtan utan det kändes ju hela tiden. En brännande känsla som om någon rev en i huden med en kokhet nål ungefär. Efteråt kändes det som man hade sår fulla sidan av kroppen:)
3 timmar ungefär och tre pauser blev 4000 kronor. Ska göra andra sittningen den 14 oktober. Blir väl en tre timmar då också.
Jag blev iaf väldigt nöjd med mina rosor och dte var en jättebra tatuerare:)
Men nu har man gjort en del av smärtan..kommer göra bra ondare nästa gång..
Ha de bra! Mer bilder kommer när den e färdig


Första rosen klar.. Första rosen klar. Hon började med det ondaste stället.

 Jag på britsen för fortsättning med andra och tredje rosen....GAAHH smärta



23 september

Grattis Terese 25 år!!!!!!

Min storasyster Terra fyller 25 år idag GRATTIS!!!

Tränade venprovtagning, blodtryck och injektioner idag på skolan. Ska ju ut i praktik nästa vecka på Hudiksvalls sjukhus. KUL!


21 september

Inofficiell utställning i Ljusdal!

Idag åkte jag till Ljusdal för att titta på hundutställningen. Lotta tävlade lydnad med sina två hundar och Erika ställde ut sin valp för första gången.

Såg jättefina nakenhundar och träffade Jessicas nakenhund också som var jättetrevlig. Träffade också hennes whippetvalp som var jättesöt. Det var över 200 hundar anmälda tror jag och det var kul att få titta. Tyvärr var det inga dalmatiner anmälda idag så det var ju lite tråkigt.


17 september

GRATTIS MAMMA PÅ 48- ÅRSDAGEN!!

Ja idag blir mamma 48 år. Jag bakade en blåbärspaj som vi åt idag. Jättegott var det. Vi kommer fira mamma den 27 september istället men gratulationer från alla har hon fått idag i alla fall.

12 september

JAG FYLLER 21 ÅR IDAG!!!

Idag är det min födelsedag. 21 år blir man idag då. Grattis till mig!

Jag firar inte min födelsedag med familjen nu eftersom vi bor på så olika ställen så vi ska ha ett trippelkalas den 27 september istället. Mamma fyller den 17 sept, jag den 12 sept och syrran den 23 sept så då slår vi ihop födelsedagarna istället och firar alla tre. Men vi kommer vara här i Järvsö så det blir trångt här då. Mina 4 systrar bor i Stockholm, Sundsvall, Gävle och i Bergsjö så det är ju lite utspritt.

I tisdags den 9 september skulle Maggie fylla 1 år. Sorgligt att hon inte längre finns här med oss. Det är så tomt nu när jag inte har något marsvin här. Dom bor nu hos min syster i Gävle i väntan på mitt skinnymarsvin.

Jag åkte till ockelbo idag till mina kompisar för att fira min födelsedag. Jag hade jättekul på festen och somnade nog vid halv fem snåret

På lördagen var det party igen men jag var lugn den dagen. Jag fick agera chaffis istället men det var ju kul ändå:)

På söndagen åkte jag hem till Järvsö efter en skön och rolig helg. Lyckan varade inte så länge när det var väntetid i Holmsveden i en timme sen fick jag åka buss till Kilafors i 15 minuter och hoppa på tåget där för att åka till Vallsta. I Vallsta fick jag vänta utanför tåget i 20 minuter på en buss till Järvsö och jag kom till Järvsö 19.25 när den egentliga ankomsten skulle vara 17.50. Jag åkte från Ockelbo 16.39. Snacka om att man var irriterad när man kom hem. Men har ringt till X-trafik i alla fall och klagat

7 september 

UTSTÄLLNING I HÖGBO! 

Idag var det andra dagen i Högbo. Jag och Lotta åkte bil ner till ockelbo igår till våra kompisar. Lotta ställde ut sin flatcoated retrievervalp Keso som blev oplacerad. Jag hälsade på en jättegosig engelsk bulldogg och såg en del fina dalmatiner också. Var bara 20 anmälda dalmatiner så jag hann inte titta på alla eftersom det gick ganska fort. Såg jättefina nakenhundar och blev lite sugen på en jag också. Tycker dom är så vackra hundar. När man såg alla utställarna blev man ju sugen själv på att ställa ut. Det var ganska kallt men vi slapp regnet i alla fall.

5 september

MARKNAD I HUDIKSVALL!

Jag åkte till Hudiksvall och gick på marknaden med Lotta. Vi åkte karuseller och tittade på marknadstånden. Synd bara att det regnade en stund... Åkte sen hem till Lotta för att åka till Ockelbo imorgon.



2 september

Muffin fyllde 1 år igår! Grattis! Muffin bodde hos mig tidigare men bor nu hos min syster i Sundsvall. Hon bor med en vacker svart/vit sheltiehane nu från Meles marsvin i Bollnäs och vi får se när marsvinsungarna kommer. Om någon är intresserad av sheltieungar så skriv eller ring! Stina har två till kullar på gång också.

Jag var på studiebesök idag med skolan i Delsbo och vi fick träffa tre personer som pratade om deras arbete med människor i livets slutskede. I en och en halv timme satt man där och jag höll nästan på att somna:) Det var det tråkigaste studiebesök på länge..suck. Inget jobb för mig det inte.

Tänkte om jag skulle åka till brukshundklubben på träning på kvällen för det var ett bra tag sen nu men det regnade så mycket. tråkigt...


Ensam hemma

Jaha då har man skaffat en blogg. Har tänkt på det länge men det har aldrig blivit av:)
Jag har även en egen hemsida om ni är intresserade av att kika in
www.freewebs.com/dessidalmatiner
Där handlar det mest om mina djur.

Den här helgen är såå tråkig. Mamma är hos hennes kille i Borlänge torsdag-måndag så jag är ensam här i huset. Men jag har ju iaf hundarna här då. Imorgon är det hundutställning och lydnadstävling i Ljusdal som jag ska åka och kika på. Men jag måste ta med hundarna i bilen...jobbigt. Ikväll ska jag väl bara kolla på tv. Det är tre program nu klockan 20 som jag vill se men vet inte vad jag ska välja!Får väl zappa lite mellan programmen då...hehe

4 dagar kvar till min tatuering!Gaah jag är sååå nervös.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0