BORLÄNGE HERE WE COME!!!!!

Efter nära ett år tillsammans flyttar mamma till Leif i Borlänge. Jag körde hela vägen men blev ganska trött redan efter halva vägen så vi stannade och tog en glass och åt jordgubbar. Det var strålande solsken och Danne tyckte det var lite för varmt att åka bil men han sov ibland också. När vi kom till Borlänge så träffade vi Leif och han visade oss runt i lägenheten. Det var en fin lägenhet på fjärde våningen med balkong. Sen gick Kajsa och jag ner på sta´n och handlade lite. Det var jättemysigt där på gatorna. När vi kom tillbaka åt vi trattkantarellsoppa med vitlökssmörstoast, kött och potatis ed enbärssås och rabarberpaj med glass. All mat var jättegod och Kajsa och jag blev så mätta.


UNDERSKÖTERSKEUTBILDNINGEN KLAR!!!!

HURRA!!!!! Nu är man klar med sin utbildning som undersköterska och känslan är underbar! I fredags åkte vi till skolan tidigt för att fika klockan 10. Jag hade köpt en fin vit klänning med vita klackskor och liljekonvaljer i håret. När vi kom till skolan fick vi tårta och saft och vi gav blommor till lärarna och jag kramade lärarna och tackade för den här tiden. När vi hade fikat klart klockan 11 så gick vi ut och knäppte lite kort. Det var en väldigt kort avslutning och jag hade hoppats på lite sång men det blev det ju inte förstås. Alla ville fort hem och betygen fick vi inte ens med oss. Väldigt dåligt tycker jag. Betygen blir hemskickade...
Efter avslutningen hämtade vi pappa och åkte hem till Järvsö. Vi packade in allt i bilen och lämnade Dessi och pappa och sen drog flyttlasset av till BORLÄNGE!!!


Middag.....

I torsdags när vi skulle ut och äta så hade rektorn ändrat sig och att skolan INTE skulle betala för maten på Golfrestaurangen. Jag och mamma blev lite förvånade då inte vi hört nånting om det. Dom påstod att dom ringt oss men vi har inte hört något alls och om vi hade pratat med dom via telefon så skulle jag inte gått med på att betala 250 kronor för en fisk och potatis och en väldigt torr kladdkaka. Då hade jag hellre haft knytkalas så alla träffades hos någon och att alla tog med sig någon slags mat, efterrätt eller dricka och vi samlades och hade kul. Nänä, utan nu skulle vi äta på restaurang och det var så stelt och tyst runt bordet. Ingen hade något att säga. Det hade varit mycket mer avslappnat om vi hade haft en grillkväll eller nåt. Och mycket billigare. Vi var liksom 17 personer och 250 kronor per person blir mycket pengar. Då kunde man köpt hur mycket mat som helst och tillagat själv. Mycket godare skulle det bli också. Så jag är rätt missnöjd med den kvällen.  Ingen åt någon förrätt så det blev bara varmrätt och efterrätt. Vi blev klara före klockan 7. Alla åkte hem fort efter maten.

CINDERELLAKRYSSNINGX2

I lördags åkte jag på Cinderellakryssning ensam. Var inge kul när man inte hade någon kamera man kunde knäppa kort med:(
Men kul på färjan hade jag! Jag åt god buffé och gick sen til Funclub och dansade och drack drinkar:) Arnold jobbade tyvärr inte:( På söndagen åkte jag hem men jag hoppade av i Gävle Bro där mina kompisar hämtade mig. Vi åkte hem till Jessica och tittade på film och sen sov jag hos Erika i Ockelbo. Dagen efter åkte vi ett gäng på 8 personer med Cinderella. I Stockholm kom Emma och Alexandra som skulle med Cinderella också:) Så vi blev 10 stycken. Vi hade jättekul på färjan och jag trodde att det bara skulle vara pensionärer på en måndag men det var mycket ungdomar ändå:) Träffade några trevliga killar där:) Denna kryssning var en av de roligaste jag åkt på. Vi träffade även Båtpastorn Ruth!
Kolla in hennes blogg: http://boatpastor.wordpress.com/
Jag tycker hon är så trevlig och charmig! Hon var med oss på FunClub och jag tyckte det var såå tråkigt utan kamera. Jag hade ju velat haft en bild på henne och mig...
Men jag kanske träffar henne fler gånger...hoppas jag:)
Dagen efter hoppade vi av i Sandviken och jag fick skjuts till Ockelbo av Emelie och hennes kille. Jag hoppade av hos Erika och vi tog tåget tillsammans 21.34. Hon skulle hoppa av i Bollnäs. När jag kom hem klockan 23.00 så åt jag mat för jag var så hungrig:) och sen var det bara att börja städa alla marsvinsburarna...gick och la mej vid 01 tiden. Var väldigt trött och hade en lång sovmorgon.
Igår onsdag kom mäklaren och tittade på huset och värdesatte det. Han kommer ha visningar här i sommar och vi har sagt att huset ska säljas i sena hösten. Vart jag tar vägen i höst vet jag inte. Har fått schema nu och jag kommer sluta den 14 augusti. Ska söka jobb hela sommaren. Jag kommer nog bara söka till Stockholm och kanske till Gävle men vill helst flytta till Stockholm.

Ikväll klockan 17.00 ska jag och mamma bli bjuden av mat av skolan på Golfrestaurangen i Ljusdal tillsammans med lärarna och klassen. Tråkigt val av restaurang tyckte jag då men mitt förslag blev ju helt nedröstat. Hade ju varit kul och festat lite oxå men det blev ju så tidigt vi ska äta så vi åker nog bara hem efter maten.
Kajsa kommer idag oxå, vilken tid vet jag inte. Hon ska hänga med mej och mamma imorgon och skjutsa mamma och Danne till Borlänge. Det är jag som får köra. Kajsa och jag åker hem på lördag. Vi har ju avslutning imorgon klockan 10 på skolan så efter det så åker vi!!!
Pappa skjutsar vi hit så han får vara hundvakt och marsvinsvakt:)

BABYBOOM I MARSVINSLÅDAN!!!!!

I onsdags den 20 maj kom Stina med en marsvinsunge en hane som ska gå med Elliot eftersom Elliot var tingad men han skulle få bo med två kaniner och jag säljer inte marsvin som ensamdjur så då frågade jag syrran om hon hade nån hane som var liten och då åkte hon hit med en 9 veckors släthårig orange/vit hane. Dom gick jättebra ihop och när jag ringde hon som skulle ha Elliot och jag sa att jag ville att dom skulle säljas tillsammans så gick hon med på det. Dom bodde utanför Los och åkte hit igår 27 maj för att hämta dom. Vi fick 200 kronor.
Samma kväll den 20 maj klockan 23.00 satt Stina vid datorn. Hon hörde mitt teddy pipa och tittade i buren. Förlossningen började! Alla vi tre jag, mamma och Stina stod och tittade och mamman var jättelugn. Vi hjälpte henne lite grann och hon fick 5 friska levande ungar + 1 dödfödd. Hon var jätteduktig och putsade dom noga. Förlossningen gick fort och alla ungarna blev släthåriga med virvel i pannan. Det blev 2 pojkar och 3 flickor. Den svarta och en grå/vit är hanar. De andra är honor. Ungarna är leveransklara vid 5 veckors ålder och går att tinga.
 

Jättesöta marsvinsungar säljes! pict big
Jättesöta marsvinsungar säljes! pict big
Jättesöta marsvinsungar säljes! pict big

Det var jätteroligt att få vara med genom hela förlossningen:)

Den 22 maj i fredags åkte jag till Gävle och shoppade med syrran. När jag kom hem frågade jag om Kajsas teddy hade fått ungar och mamma svarade nej. När jag gick in till marsvinen låg där 4 levande ungar + 1 dödfödd. Så under dagen jag varit borta har hon fixat hela förlossningen själv. Så hon var jätteduktig. Jag skyndade mig att plocka bort den dödfödda och de andra ungarna var fortfarande lite blöta. De blev jättefina teckningar och dom såg helt olik ut jämfört med min kull fast Elliot var pappa til båda kullarna.




Det blev 3 pojkar och en flicka. Flickan är den som har en svart ring runt ögat och en brun ring runt örat.
Alla blev släthår med virvel i pannan. Om någon är intresserad av någon i denna kull så får ni kontakta min syster. Kolla in hennes blogg på : nogg.se/kajza
Så nu har jag 9 marsvinsungar och 5 vuxna. Fast alla marsvin är ju inte mina:)
Jag är så glad att det har gått så ba med kullarna och dom växer, pratar och mår toppen!
Det kommer väl massor med bilder sen när jag fått min kamera. Fick ju hem min andra kamera förra veckan men den funkade inte ens att starta fast den hade fullt laddat batteri... så den fick jag också skicka tillbaka. Nu ska jag beställa en helt annan sort. En Casio Exilim 10,1 megapixlar. Hoppas de funkar bättre men skulle ju gärna vilja haft en kamera när kullarna föddes så det var ju jäkla synd annars kunde man filma förlossningen...

GRATTIS STINA 20 ÅR IDAG!!!

Idag fyller lillsyrran 20 år! Jag avr nog först att gratta henne då jag skickade sms 00.00 inatt:)haha
Hoppas du får en bra födelsedag och hoppas du kan komma hit nån dag och fira den med tårta och presenter:)


Ikväll är det Ugly Betty, Desperate Housewives och Christine:)
Nu ska jag dra till Ljusdal och redovisa en uppgift och göra ett grupparbete. Hundarna får hänga på:)

Didi flyttat till Ljusne....

Igår kom veterinären och veterinärbesiktade Didi inför flytten. Hon gick igenom besiktningen och Tina som ska ha Didi kom på en gång för att hämta henne. Klockan 13.30 kom dom med hästsläpet. Jag hjälpte till att lasta och Didi sparkade mycket i boxen så dom fick skynda sig att åka iväg. Tina ska ha Didi i 4 veckor nu för att se om dom trivs ihop och om det går bra så köper hon henne sen. Mamma fick samtal på kvällen att det hade gått bra att lasta ur Didi och hon backade lugnt ut ur transporten och en stor valack väntade på Didi i hagen:) Han är 174 cm hög så han är 10 cm högre än Didi och jag som tycker att Didi är stor:)
Jag hoppas allt går bra men det var ju lite tråkigt att se henne åka från Järvsö igår:(

Men det är ju skönt att veta att hon får ett jättebra hem.
Igårkväll kollade vi på Färjan 2 och min favoritkille Arnold var med i programmet:) Sen kollade vi på säsongens sista BALLAR AV STÅL!!!!!Det är ett av mina många favoritprogram och det var tråkigt att det var sista avsnittet igår. Mina favoriter är ju Kaninkokerskan, The fuckers, Mansfällan, en jobbig jävel och ja nästan alla är ju så roliga. Jag garvade ihjäl mig igår när djävulen blåste upp håret på hårdrockaren. Jag har aldrig sett nå roligare:)

Eurovision song contest!

Grattis Norge för att den 23 årige  Alexander Rybak har charmat Europa i Eurovision song contest med låten Fairy tale. Vinnare i Moskva 2009 med det nya poängrekordet 387 poäng. Norge fick poäng av alla länder och hade ledningen från början till slut. De vann med en marginal till tvåan på över 100 poäng.
Tvåa kom Island och trea vår egen Arash som tävlade för Azerbajian. Sverige och Malena slutade på 21 plats, femma från slutetmed 33 poäng 
Ryssarna bjöd på en supershow och jag satt alla tre timmar i sträck framför tv:n. Det hände så mycket på scenen så man kunde inte sluta titta.
Mina favoriter i Eurovision var Norge, Island, Azerbaijan, Rumänien och Turkiet. Malta var oxå bra.
Det var en sån lycka och man blev så glad när man fick höra Alexander spela och sjunga den härliga vinnarlåten!
Jag fick gåshud från början till slut:)
Norge fick 16 stycken 12poängare och fick poäng från alla 42 länderna. Sverige fick ynka 33 poäng men jag tyckte Malena gjorde en superbra insats och hon satte verkligen sitt nummer och bjöd på en härlig show. Tyskland var ganska töntiga när dom hade tagit med sig Dita von Teese på scenen. Typ som att dom tror att dom skulle få bättre poäng bara för att dom har med en känd burleskdansös. Alexander Rybak är ju den sötaste killen:)


Yohannas låt med Is it true? var så vacker och fin låt. Jag älskade den härliga blåa bakgrunden och hennes vackra klänning. Hon är bara 19 år och sjunger så fantastiskt.

EUROVISION SONG CONTEST 2009





Eurovision song contest 2009 ikväll klockan 21.00! Vi har startnummer 4 och jag hoppas att det går bra för oss. Jag tycker Malenas låt blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den. Hon var jättebra på semifinalen och hoppas hon är lika bra ikväll:) Håller tummarna för Sverige!

Ett av mina favoritprogram Grey´s anatomy





Gillar låten av Gary Jules:)

Allting ordnar sig:)

Allt krångel med kameran håller på att ordna sig. Jag pratade med Netonnet igår eftermiddag och dom såg att reklamationen hade blivit avslagen så dom skulle skicka en returfraktsedel som jag ska klistra på paketet och jag ska skicka det till Netonnet så får dom skicka ny kamera till mig.
Så allt löser sig. Jag fick returfraktsedeln idag så jag skickar tillbaka den på måndag.
Idag har det varit soligt men blåsigt. Tre av marsvinen, Elliot, Kelly och Esmeralda är ute idag. Inga marsvinsungar har kommit än och under natten har dom ökat ca 10 gram.
Dessi och jag gick en långpromenad klockan halv två till Svarttjärnstugan som är en trevlig stuga där man kan elda och ha mysigt. Stugan ligger i skogen uppe på berget. Vi stannade en stund och skrev några rader i gästboken och sen gick vi ner för berget igen. Dessi hade jättekul och var lös hela tiden och hon lekte meed pinnar och sprang omkring.
När jag kom hem tog jag en liten promenad med Danne.
Jag har knäppt kort på Elliot och den svarta hanen:


Dessa hanar är fortfarande till salu.
Ikväll ska jag titta på Talang och Berg flyttar in.

Krångel med kameran...

Redovisningen igår gick bra. Mamma stannade kvar några timmar för att plugga inför dataprovet. Jag åkte hem med hundarna och när jag kom hem skulle jag testa nya kameran. Den funkade bra men jag såg att det var en repa tvärs över displayen på kameran. Suck..vet inte om något hänt med den här. Tänkte inte på det när jag hade öppnat den men under natten hade den bara legat vid datorn och om det var så tydlig repa så måste jag ha sett om något förstörde den.
Så ringde jag netonnet och sa vad jag hade upptäckt och dom ville reklamera kameran. Posten ringde idag och eftersom min mamma slängde en del av emballaget igår så kan dom inte besiktiga kameran eftersom dom då inte vet hur den packades. Så då skickade han ett mejl till netonnet nu på en gång och sen skulle jag ringa till netonnet igen...suck bara en massa krångel. Och toppen på det så hade dom inte ens den här kameran på lagret och dom vet inte när dom får hem den. Så om jag inte väljer någon annan kamera från dom så får jag vänta jag vet inte hur länge på en ny kamera....

Marsvinen ökar varje dag i vikt och nu på morgonen vägde Elvira 1622 gram och Katie vägde 1630 gram.
Här är bilder på hur stora dom är:
Bilder på Elvira


Bilder på Katie:




Stora va? Jag väntar med spänd förväntan tills dom föds men för varje dag som går ökar dom mer och mer i vikt så det borde vara dags snart tycker jag:). Var ju tio veckor sedan dom sattes ihop med hanen.
Idag har jag absolut inget att göra. Ska ta en långpromenad med Dessi nu men sen vet jag inte. Städade hela huset igår så det kommer nog bli en låång helg...

NY KAMERA!




Min nya kamera! Nikon S560 med 10,0 megapixels och 5x zoom.
Härligt med en egen kamera:)

CINDERELLAKRYSSNING!!!

I tisdags var det en kvinna från Ljusne som ville titta på Didi. Hon var väldigt intresserad och hon tog lite foton på Didi och pratade med mamma. Hon kunde inte rida Didi den dagen så hon skulle komma tillbaka på  söndagen. I onsdags var det redovisning på skolan. Det gick inte så bra då gruppen inte var så förberedd men vi fick godkänt ändå. I torsdags hade vi också gruppredovisning som gick mycket bättre. Vi hälsade också på pappa i Ljusdal i onsdags och lämnade en bokhylla. På torsdagen åkte jag till min syster Terese i Bergsjö. Kom dit vid 16-17 tiden och vi åt mat hos henne och sen kolla vi på Tv. En av hennes katter var jättetjock och ska ha kattungar vilken dag som helst.

En bild på henne där från syrrans blogg.
I fredags skjutsade syrrans kille oss till Gnarp och bussen gick 10.35. Det var mycket folk på bussen. Vi stannade i Gävle Bro där vi tog en smörgås och en bakelse. Det var gött. Vi kom till Stockholm vid 16 tiden och klev på färjan ca 17.30. 
Färjan hann bara åka en liten bit ut när vi sedan vände tillbaka till kajen igen. Och när klockan var 20.15 åkte vi ut igen. Jag vet inte varför färjan gjorde en helomvändning och styrde in mot hamn igen men det var lite konstigt...
När färjan stod i hamn åt vi vikingbuffé och det var supergott. Sen gick vi till taxfreen och köpte alkohol och godis. Sen gick vi till hytten och gjorde oss iordning inför kvällen. Vi drack lite i hytten innan vi gick ner till FunClub och lyssnade på bandet. Det var väldigt mycket folk på dansgolvet som vanligt och den snyggaste bartendern Arnold som jag är lite tokig i jobbade både fredag och lördag. Han är en av de snyggaste kille jag sett:)
Men tyvärr är han ju upptagen med en tjej från Halmstad sen tre månader tillbaka. Men han sa att han kom ihåg mig sedan vi och två till efterfestade med varann i december när jag var på kryssning. Så det var ju jättekul:)
Hoppas jag träffar honom på nästa kryssning oxå:) Min dröm kille:)haha
Jag träffade ju några killar på båten, en kille som kände bandet så jag fick följa med ner i personalhytterna och träffa alla i bandet och det var ju kul och man fick drinkar och lite alkohol där men sen gick jag till hytten när Club 7 eleven stängde klockan 4.00. Terese låg redan och sov i hytten då. Dagen efter var jag lite bakis. Hade lite huvudvärk bara men den gick över:) Vi åt en jättegod frukost då vi klev upp klockan 9. Efter frukosten gick jag upp och tog en lååång dusch och sen gick vi ner för att kolla på karaoken klockan 12-13.30. Det var jättekul att se dom fast man var väldigt trött. Arnold jobbade då också så jag fick se lite ögongodis innan jag åkte hem:)Han gick förbi mej och flinade och hejade:)yeah
Sen tog vi en fika i caféet och tittade ut genom fönstret. Det var soligt/molnigt på dagen men på fredagen regnade det ju så vi fick inte så fint väder. Bättre nästa gång hoppas jag.
Bussen gick hem klockan 16.00. Vi stannade i Gävle Bro och tog en smörgås och en glass. Jag var supertrött och sov typ hela vägen. I Gävle såg vi en raggarbil med fulla raggare i som moonade och visade rövarna:) En av killarna ställde sig och pissade mitt på bensinstationen. Sen börnade dom så det var ett stort rökmoln runt bilen. Alla vi i bussen kollade och skrattade och pratade:) Dom såg för roliga ut!!!HAHAHAHA
Det var ett upplyft för den tråkiga bussresan hem:)
Jag har tyvärr inga bilder från kryssningen då min lillsyrra hade kameran hos sig:(
Men jag har beställt en ny kamera nu, en NIKON S560 Svart som jag får hem idag:)
Terras kille kom och hämtade oss i Gnarp och när vi kom hem hade han spelat in Robinson så vi tittade på det. Och sen var vi uppe till klockan 1.00 fast vi var så trötta...
I söndags red Terra Affe och jag körde Bounty en lång runda. Men det var jättekul. Hästarna blev väldigt svettiga men dom hade nog kul oxå:)


Sen tog jag bussen hem till Järvsö 14.15. Kom hem 17.05. Mamma och Dessi hämtade mig på stationen och Dessi var så överlycklig när hon såg mej. Jag hade verkligen saknat henne och det var skönt att få se henne igen.
Jag var nog lika lycklig som henne.
Kvinnan från Ljusne kom och skulle rida Didi klockan 18.30 och hon hade med sig två kompisar som rådgivare och dom provred också. Hon blev förtjust i Didi och bestämde sig att hon ville prova att ta hem henne. Så nu ska Didi veterinärbesiktigas den 18 maj och Mia betalar halva kostnaden där och sen den 19 maj så tar hon hem henne på prov i en månad och om allt går bra så vill hon köpa henne sen.
Det verkar vara en jättetrevlig tjej med bra hästkunskap och erfarenhet. Didi skulle då få en stor hästkille som kompis i det nya hemmet.
Igår var vi bara hemma och jag och mamma byggde en marsvinsbur ute. Den blev jättebra. Så nu får nog alla marsvin plats där för den är väldigt stor! Ska försöka få sålt alla hanarna först men syrrans marsvin hade nu fått ringorm så hon kan inte sälja dom nu....Men jag har två hanar hemma som är till salu. En svart sheltiehane som är född 19 november 2008 och en korthårig svart/vit virvelhane vuxen.
Jag ska knäppa nya kort på teddysarna som verkligen är så tjocka. Dom ser ut som två paddor:)
Borde få ungar vilken dag som helst nu.
Imorgon ska vi till skolan och redovisa. På torsdag ska mamma på kryssning till Tallinn med Leif och hon kommer hem på måndag så jag är ensam hemma hela helgen..Är klar i skolan med alla uppgifter så jag vet inte vad jag ska hitta på då:(

"Inneboende"

Igår fick vi en inneboende om man ska kalla henne det. Det är en kvinna från Munchen, Tyskland som pluggar här i Sverige och hon  rider en häst som går tillsammans med Didi, mammas häst. Tidigare bodde hon i sin husbil på Stenegården men hon kunde inte vara kvar där längre då det inte finns plats kvar så då erbjöd mamma henne att hon kunde få ställa sin husbil på våran gård. Hon kommer vara här hela sommaren. Jag trodde Dessi skulle vakta mer än vad hon gjorde. Dessi var jätteglad och viftade på svansen men hon känner väl på sig att Gisela är en hästtjej då Dessi älskar stallet och hästar. Min syster Terese har ju tre hästar och Dessi har alltid tyckt väldigt mycket om henne. Då vi bodde i Bergsjö fick hon följa med och springa vid hästvagnen som hon älskade att göra.
Det var en lättnad för mig att det gick så bra med Dessi. Jag har gått och oroat mig för hur det skulle gå med att ha henne här.

Linda till vänster, Didi till höger:)

Valborg suck.....

På Valborg i torsdags var jag bara hemma. Jag släppte in hästarna tidigt och Dessi var livrädd. Hon låg inne och skakade hela kvällen. Tyckte synd om henne:(
I fredags 1 maj så kollade vi på Humorgalan och sen gick Kajsa och jag till stallet för att släppa in hästarna. Vi trodde inte att det skulle vara några raketer dagen efter Valborg men när vi gick förbi grannens hus så small det och en stor rosa raket lyste upp i himlen. Dessi blev jätterädd och drog i kopplet. Jag försökte hålla i henne så hon inte backade ur sig kopplet och när vi var framme i stallet så sprang hon in till sadelkammaren och satte sig i ett hörn och bara skakade. Hästarna var så skrämda så dom vågade inte gå in i stallet och jag som inte är nå hästvan vågade inte gå in i hagen och ta in dom. Annars brukar dom gå in av sig själv men inte den här dagen. Vi visste inte hur vi skulle göra så vi tänkte gå hem med hundarna för att sedan gå tillbaka till stallet för att släppa in hästarna. Men när jag skulle ta Dessi fick jag släpa ut henne. Hon tvärstannade i dörröppningen vid stallet och jag fick bära henne ut. När vi hade gått bara några meter fick Dessi ett anfall. Hon försökte backa sig ur kopplet och när jag försökte hålla i henne och lyfta henne så backade hon ännu mer, svansen mellan benen och öronen bakåt och hon var jättestressad och uppspelt. Grannarna bara fortsatte smälla raketer och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Tankar for genom huvudet och jag skulle bli helt förstörd om Dessi hade backat ur sig kopplet och sprungit iväg. Jag var lika uppspelt som Dessi och orkade inte hålla kvar henne i kopplet. Det var så hemskt att se sin egen hund lida så. Jag sa till Kajsa att hon fick försöka ta med sig hundarna in till stallet igen medan jag sprang hem och hämtade bilen. Jag körde fort till stallet och när jag skulle hämta Dessi var hon i sadelkammaren med Kajsa och Danne. Det gick inte att rubba henne så jag fick bära henne ut till bilen och fick sen gå in till han som har den andra hästen så fick han hjälpa mig in med hästarna.
När jag kom hem var jag så skakis och rädd och jag tänkte hela tiden på vad som hade hänt om Dessi hade rymt. Jag skulle bli helt förkrossad.
Jag vet inte hur jag ska kunna träna bort detta och jag tycker så synd om Dessi. När vi kom hem la hon sig under databordet och bara skakade med svansen mellan benen.
Dagen efter, i lördags när jag skulle ta ut hundarna på morgonen så gick det ganska bra eftersom jag inte gick samma väg som kvällen innan utan jag gick i skogen men sen när jag tog ut Dessi vid lunchtiden så mindes hon vad som hänt kvällen innan. Jag hann knappt utanför gården förrän hon backade och försökte komma loss. Jag sa inget till henne, jag tittade inte på henne utan hon fick göra sina utbrott och när hon lugnat sig bara gick jag framåt.
Jag fick hålla på så hela dagen fram och tillbaka och hon betedde sig lika varje gång och ju närmare stallet vi kom desto räddare blev hon. Dessi var så under hela lördagen och jag kunde knappt ta ut henne. Varje gång jag skulle ta ut henne så låg hon alltid i något hörn under ett bord och skakade och jag fick alltid dra ut henne. Just då tänkte jag: Kommer hon någonsin över det här?
Det gjorde så ont i mitt hjärta att se henne så här. Hon betyder ju allt för mig och jag vill inte att hon ska behöva vara rädd. Det var igår söndag som hon blev bättre. Men hon var fortfarande lite rädd men det gick lättare att gå med henne i alla fall.





Kajsa åkte hem klockan 14.00 och pappa åkte hem 17.30 och mamma hämtade jag uppe på byn 22.45. Dessi och Danne blev överlyckliga när mamma kom hem och idag är det bara bra med Dessi. Första gången på evigheter som det regnat och det har regnat mycket!
Men det är bara bra med regn just nu men jag ska ju på kryssning på fredag så då vill jag ha finväder:)
Idag har Dessi och jag cyklat 5 km iaf i regnet. Ingen av oss gillade det och det skulle bli regn imorgon också så då blir det nog ingen cykeltur..haha
Jag har gjort klart alla individuella uppgifter i Lindrande vård nu så det känns asskönt!
Mitt teddymarsvin vägde idag 1416 gram och hon går upp i vikt hela tiden och under två dagar har hon bara legat i buren och orkar knappt röra sig så snart borde ungarna födas. Det ska bli jättespännande men jag hoppas hon hinner föda innan jag åker färjan.


Jag kommer aldrig köpa nå raketer eller smällare då jag vet hur många djur som plågas för att vi ska kunna se något fint på himlen. Visst jag tycker att det är jättefint med raketer och jag har alltid tyckt om nyår och så men jag tycker att det känns ju ganska onödigt att smälla raketer när så många djur far illa av det. Och det känns ju jävligt onödigt att göra det dagen efter en "högtidsdag" som tex Valborg. För jag menar när det är Valborg så vet ju alla djurägare att det kommer smällas mycket så då är man liksom förberedd men när det kommer så där oväntat så är det ganska taskigt tycker jag då man liksom bor grannar med varann. Dom kunde väl berättat för oss att dom skulle smälla då så skulle jag inte bli lika arg på dom!


Stekhett ute!

I onsdags hade vi redovisning klockan 9.25. Det gick ju bra. Igår hade vi uppföljning i kursen sjukvård och vi fick tårta av läraren. Det gick asdåligt för mig på skrivningen och jag fick dåligt betyg men jag kommer ändå få VG i slutbetyg på sjukvårdskursen eftersom läraren tyckte att mitt omdöme som jag fick på praktiken var så bra. Så det var ju jättekul. Jag räknade med ett Godkänt så det blev en glad överraskning:)
Mamma åkte till Stockholm tidigt imorse och sen åker hon till Borlänge och kommer hem på söndag. Pappa kom hit igår kväll och vi åt grillad fläskkotlett. MUMS!
Idag är det fortfarande strålande sol och jättevarmt och härligt väder. Jag håller på att placera om lite marsvin här hemma och städar burarna innan dom flyttar ut. Det blir 4 olika burar inne med marsvin i. Har nyss byggt en ny bur som jag ska städa i ordning.
Vi har käkat glass och frukt och nu ska jag ut och sola lite:)

RSS 2.0