Turkiet!!!

Förra veckan åkte jag och Jessica till Turkiet:) Skönt med en veckas semester:) Allt som allt gick det på ca 2500 kr o då ingick detta:

Tjänster som ingår:

  • Charterflyg med välrenommerat flygbolag till Antalya tur och retur.
  • Transfers till flygplatsen – hotell- flygplatsen
  • Alla utflykter i moderna bussar med luftkonditionering.
  • Logi i dubbelrum med dusch eller bad/WC. Klimatanläggning och TV
  • 5 Övernattningar i femstjärniga hotell
  • 2 Övernattningar i fyrstjärniga hotell
  • 7 Rikliga frukostbufféer
  • Informationscocktail
  • Spa och Wellness c:a tre timmar inklusive behandling
  • Dagsutflykt Kemer – Pamukkale
  • Dagsutflykt Pamukkale – Tavas – Antalya
  • Dagsutflykt Antalya Stadsrundtur & Perge
  • Kvalificerad, auktoriserad svensk- eller engelsktalandereseledare till/från flygplatsen Antalya samt alla bussutflykter
Dag 1. Ankomst till Antalya

Flyg till Antalya med välrenommerade flygbolag. På flygplatsen tas du emot av vår svensk- eller engelsktalande reseledare. Därefter transfer till ditt hotell i Kemarregionen. Övernattning och frukost i ett femstjärnigt hotell, exempelvis Palmet Resort – Kemer (två nätter).

Dag 2. Informationscocktail och halvdagsutflykt – Spa och Wellness (inkludererat)**

Efter frukost kommer vår reseledare att över en informationscocktail informera om vad som kommer att ske under veckan. Därefter utflykt till Beauty and Wellness Center Relax. Vid ankomst till Wellness-Center i Kemer blir vi välkomnade med ett glas te inför den exklusiva behandlingen som väntar oss. Behandlingen tar ungefär 3 timmar. Om du så önskar så kan du mot en tilläggsavgift stanna längre på Wellness Center för ytterligare behandlingar – Bastu, Jacuzzi, Ångbad, Harmam (turkisk bastu med peeling och skummassage cirka 20 minuter), Relaxmassage 20 minuter.

Dag 3. Dagsutflykt Kemer – Pamukkale (UNESCO-världsnaturarven) **

Busstur genom det vackra Taurusberget till Denizli och det berömda „bomullsslottet“ Pamukkale. De snövita kalkstensterasserna som man här kan se på långt håll, har skapats av avlagringar från det termiska vattnet som rinner härifrån. Vi tittar också på ruinerna i staden Hierapolis. Efter ankomst till termalhotellet har du möjlighet att ta ett avslappnande bad i det varma Termalvattnet. Övernattning och frukost i fyrstjärniga hotell , exempelvis Tripolis i området Denizle/Pamukkale (En natt)

Dag 4. Dagsutflykt Pamukkale –Tavas – Antalya**

Idag bär det först av i riktning mot Tavas. Här besöker du på en höjd av ca. 1 200 meter en typisk mattby.På en guidad tur upplever du en mångfald av vävstolar och färgbehållare som används i den kanske äldsta konstformen i Turkiet. Du upplever hur man spinner ull och silke, hur man färgar och knyter och hur de världsberömda turkiska mattorna färdigställs. Mångfalden av mönster- och färgkombinationer kommer att fascinera dig och även ge dig en inblick i de sociala sidorna av livet på landet. Möjlighet att handla mattor (tax free). Därefter fortsätter resan till den turkiska rivieran och Antalya. Övernattning och frukost i fyrstjärniga hotell, exemplevis Bilem High Class – Antalya (En natt)

Dag 5. Antalya stadssightseeing – Perge och tur till Belek/Side **

Efter frukost tar bussen dig till de mycket välbevarade ruinerna i staden Perge. Den antika staden är betydelsefull både i förhållande till bibelhistorien och de arkeologiska fynden som gjorts där. Där finns bl.a. den hellenska porten som även Paulurs kom igenom till staden, Agora, det romerska badet och pelargången vilka all hör till höjdpunkterna i rundturen. Därefter sightseeing genom provinshuvudstaden Antalya – Medelhavets Pärla – och den största staden på turkiska rivieran. Här kan du förvänta dig en livlig hamnstad med god stämning. Vid slutet av utflykten har du möjlighet att handla i en smyckes- och läderbutik (tax free). Övernattning och frukost i ett femstjärnigt hotell, exempelvis“Iberostar Bellis Resort“ – i området Belek-Bogazkent (tre nätter).

Dag 6. Disponeras fritt eller tur på floden

En tur på floden om så önskas mot tillägg 295,- SEK inklusive lunch.Du färdas då i en träbåt längs med floden och ser den berömda Manavgatforsen och näraliggande staden Manavgat. Utflykten börjar i hamnen och tar dig med till flodmynnningen vid Medelhavet. Ett badstopp och en mysig lunch ger avkoppling och njutning. (dricka ingår ej). Besök på den största bondmarknaden i regionen.

Dag 7. Disponeras fritt eller stadsruntur i Alanya

Om man så önskar önskar, en bussresa och guidad tur utefter kusten till den äldsta turistorten i Turkiet – Alanya (mot tillägg om 295,- SEK inklusive lunch). Enligt legenden tog redan Kleopatra ett uppfriskande bad på stranden vid Alanya. Förbluffas över den berömda borgen i Alanya som en gång tronade den över staden som en piratfästning. En båttur tar dig runt borgklippan till Seljukvarvet samt till diverse grottor. Därefter gör vi ett besök på den berömda basaren i Alanya med det enorma textilutbudet.

Dag 8. Tillbakaresa

Idag tar bussen oss tillbaka till flygplatsen i Antalya, där hemresan påbörjas.


Kommentarer
Postat av: Anders

Det låter ju galet billigt för allt det. Vilka åkte ni med?

2011-12-15 @ 17:19:31
URL: http://www.kemerturkiet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0