Drömjobbet!

I helgen har man bara jobbat då...Har varit väldigt trött o de har blivit lite sömn och igår när jag jobbade hela dagen så var det strålande sol och gassande hett. När jag kom hem kl 18 från jobbet var det 30 grader varmt!!!Och ni kan då tänka er hur jävla varmt de va på tåget o i t banan!Kändes som en bastu för fan...
Idag jobbar jag till kl 21. Tur man e ledig imorn efter en 6 dagars arbetsvecka.
har hittat mitt drömjobb som jag bara måste söka!!!

Undersköterska natt till Uppvakningsavdelning

Du kommer att få ett spännande och stimulerande arbete på en klinik vars verksamhet förutom anestesi och intensivvård består av smärtmottagning, nationellt respirationscentrum, dagkirurgisk enhet samt sterilcentral. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en vänlig miljö, präglad av kvalitet och proffsighet.
Arbetsuppgifter:
Vill du arbeta som undersköterska på uppvakningsavdelning med ett speciellt ansvar för patienter som genomgått kejsarsnitt nattetid? Danderyds sjukhus har som mål att mor och barn ska återförenas så snabbt som möjligt. Det är endast friska barn som får komma till sin mamma på uppvakningen och ofta följer pappan med. Du kommer att vara barnmorskans förlängda arm och ta hand om familjen under tiden de vistas på uppvakningsavdelningen. Om det inte finns några nyblivna mammor så deltar du i det sedavanliga arbetet som undersköterska på uppvakningsavdelningen.
Anställningsform:
Tillvidare nattjänstgöring 32.20 tim/vecka


Ska fila på mitt personliga brev o cv o sen skicka in:)
Jag vet att de är tuff och hård konkurrens men om man inte söker så har man ju ingen chans heller:)

Läste idag i DN att Åsö vuxengymnasium i Sthlm ska starta en ettårig obduktionsteknikerutbildning då det blir mkt pensionsavgångar. Utbildningen börjar i januari 2011. Det finns idag bara ca 100 stycken anställda och det eftersöks fler kvinnor i arbetet. Man skulle ha en undersköterskeutbildning för o ansöka o det har ju jag:)Vet bara inte om man skulle palla o jobba på ett bårhus eller på patologen då det är mkt ensamjobb...de e ju väldigt självständigt. Men anmälningstiden har säkert redan utgått. Lite tidigt o börja plugga oxå redan i januari...vill iaf vänta ett tag till innan jag sätter mig i skolbänken igen om de blir av nån gång hehe


Som obduktionstekniker arbetar du på bårhus och tar hand om kroppar efter människor som har avlidit. Obduktionstekniker utför även det praktiska arbetet vid obduktioner, dvs. öppnar kropparna, tar ut och dissekerar organ.
Huvudsakliga arbetsplatser är bårhuset där de avlidna förvaras och patologen, den avdelning på sjukhuset där obduktioner och iordningställande av kropparna sker.
När en kropp kommer till bårhuset registreras den. När begravningsbyrån hämtar den avlidne på bårhuset kvitteras kroppen ut. Detta innebär en hel del pappersarbete för obduktionsteknikern.
Cirka 20 procent av alla avlidna obduceras. Vid obduktionen öppnas kroppen och ibland även skallen. Organ tas ut, vägs och dissekeras (dvs. snittas för att undersökas). I obduktionsteknikerns arbetsuppgifter kan ingå att upptäcka eventuella sjukliga förändringar.
Vanligen sköter obduktionstekniker mycket av hantering av de avlidna helt självständigt, bla till exempel avlägsnande av ev inplantat som pacemaker och dylikt (som ska avfallshanteras precis som allt annat miljöfarligt avfall). Vid eventuell obduktion genomför vanligen ob-teknikern självständigt det "operativa" ingreppet innan läkaren/patologen kommer och inspekterar. Efter inspektion ska ob-teknikern återställa den avlidne igen och sy ihop. Allt detta sker värdigt och med stor känsla. På mindre sjukhus har även obduktionsteknikern hand om visningar för anhöriga. Därmed kan han/hon vara den första officiella personen från sjukhuset som de anhöriga träffar, vilket ställer stora krav på empati, medmänsklighet samt kunskaper om sorgearbete och krisreaktion.
Obduktionstekniker finns på i stort sett på alla sjukhus med bårhus. I dag är omkring hundra personer anställda som obduktionstekniker. Ofta är det ett ensamarbete, avskilt från annat sjukhusarbete.
I jobbet ingår många tunga lyft. Kropparna ska förflyttas i sidled mellan bårar och bord och läggas ned i kista.
Höga krav på hygien, etik, moral och empati ställs på obduktionstekniker. Här ingår också tystnadsplikt. Den avlidne kan ha dött genom självmord eller våld.
Obduktionstekniker är ofta med när de anhöriga tar farväl i så kallade avskedsrum. Teknikern gör i ordning den avlidne, sluter ögon och mun, sveper eller klär på den döde, ibland tillsammans med de anhöriga.
Att konfronteras med döda personer är givetvis påfrestande, men liksom de flesta "jobbiga" yrken så vänjer man sig vid det som många andra upplever som läskigt.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Haha fan skulle inte du passa utmärkt till obduktionstekniker?? Det tror jag iaf du som gillar lite sånt där :P



Det andra jobbet lät jättemysigt, det skulle jag villa jobba med :) Lycka till. Kram

2010-08-15 @ 22:39:08
URL: http://nyyypan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0