Smaka på Stockholm imorn


Älskar den låten<3<3<3
Idag är det sista maj!Imorn e det dags för Smaka på Stockholm:) Jag o syrran ska åka in dit nån dag men imorn jobbar jag kväll o på tors jobbar jag till kl 16....men jag e ju ledig lör o sön, på fredag jobbar jag till kl 13 sen ska jag o syrran kolla på studenterna inne på Sergels torg, sen på kvällen är det Love Generation i Kungsan och Petter o September kl 20 på Grönan! Fullspäckad fredag helt enkelt:) Som de ska va! haha
http://www.smakapastockholm.se/


Sickla och bio

Idag åkte jag in till Sickla, min lediga dag idag:)
Jag köpte en skohylla och skulle ha utemöbler men bordet från "Chili" va slutsålt så jag får köpa det senare i veckan istället. Det har varit strålande sol här idag, jättevarmt fast blåsigt. Jag kom hem vid 13 tiden och gick en långpromenad med Dessi. Sen åkte jag in till stan och jag o syrran skulle kolla på filmen Tree of life på Saga bio:

Det var den sämsta filmen ever!!!
Jag håller med denna filmkritiker:

Cannes 2011 - Förväntningarna på Terrence Malicks storfilm om att växa upp på 50-talet är höga men infrias tyvärr inte. Det är ambitiöst med pampig musik, vackra naturbilder, imponerande datoranimerade effekter, välvalda skådespelare och intensiv klippning men det är för långt, för pretentiöst - och för tråkigt.

I inledningen ges två medelklassföräldrar på 50-talet beskedet att en av deras söner avlidit. Obotlig sorg och depression följer. Vi hoppar till nutid där en av de andra sönerna nu är en höjdare inom affärsvärlden men minns tillbaka hur han växte upp med sin familj. Den ömma modern som uppfostrade med kärlek, den barske fadern som försöker lära pojkarna livets läxor - och den älskade brodern som ständigt hamnade mittemellan.

Rent hantverksmässigt är det här kanske det minst kommersiella som stjärnorna Brad Pitt och Sean Penn gjort. För svårtillgängligt är bara förnamnet. Första kvarten är ett enda virrvarr av konstnärliga bilder, poetiska ord, viskande röster, opera och ansikten som stirrar vemodigt ut i luften. Lyckligtvis släpps vi så småningom in i en mer begriplig berättelse.

Det är dock en ganska klassisk uppväxthistoria där förste sonen avundas lillebroderns uppmärksamhet, bygger upp hat mot fadern som lär barnen att slåss och starkt visar missnöje mot misslyckanden, och så småniongom känslostormarna kring föräldrarnas bråk om olika syner på uppfostran. Gissa om pappan dessutom är religiös och avundas de rika grannarna.

Många djupa analytiker kan säkert uppskatta en film som denna och gotta sig i hur de helt förstår de många och långa metaforerna och symboliska gesterna, som t ex när några dinosaurier dyker upp eller närbilder på atomer som smälter samman. Och det är ett beundransvärt hantverk men jag går från att vara inledningsvis frustrerad till uttråkad och ointresserad. Det känns som att det inte finns något nytt att säga och jag bryr mig helt enkelt inte.

Att filmen håller på i evigheter gör inte saken bättre. Här har man låtit regissören härja fritt och dra ut på saker i oändlighet. Om ambitionen är att göra en vacker och poetisk film tas udden bort av den ganska klyschiga berättelsen och valet av två Hollywood-stjärnor i rollerna. Samtliga skådespelare gör vad de ska, särskilt de duktiga barnen men Pitt känns lite malplacerad och Penns medverkan kan summeras till cirka tio minuter (att annonsen skyltar med deras namn när ingen av dem har huvudroller är bara ännu ett billigt PR-knep).

När det är dags att runda av så ska filmen plötsligt bli flummig och gå in i drömlandet, en tröttsam stereoptyp men en uppenbar upplösning. När filmen äntligen är slut inser jag att det enda jag fått ut av filmen är träsmak och två och en halv timme mindre av mitt liv. Ska man se på iblandade namn så är det här kanske största, tråkigaste och mest pretentiösa besvikelsen sedan "The Fountain".


REKOMMENDERAS INTE!!!NI KOMMER SOMNA!


Våldtäkterna börjar öka fort nu i Sthlm

Fem kvinnor misstänks ha våldtagits på olika platser i Stockholmsområdet natten till söndagen. Bara efter en av våldtäkterna, som ägde rum i Skogås, hade en gärningsman gripits på söndagsmorgonen.
Den första våldtäkten ägde rum på en erotikmässa i Alvik. En kvinna larmade sin man efter en stripshow strax efter midnatt. Hon sade att hon hade blivit sexuellt ofredad. Mannen ringde i sin tur polisen.
– Det visade sig att det verkar vara mer än sexuellt ofredande, säger Mikael Petterson, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral, till DN.se.



Bussolyckan på Södermalmstorg!

Usch va hemskt det som hänt med bussolyckan på Södermalmstorg. En barnvagn med en 17 månaders pojke var ju under bussen men han klarade sig mirakulöst!

Busschaufförens egna ord: Jag hade inte ens foten på någon pedal

Chauffören i den skenande bussen har en helt annan bild av olyckan än polisen.

– Jag släppte handbromsen och då bara började det låta om bussen och motorn rusade, säger hon till Aftonbladet.

– Jag hade inte ens foten på någon pedal.

Efter den dramatiska olyckan vid Slussen i lördags var polisens huvudteori att den mänskliga faktorn låg bakom:

Att chauffören tagit fel på broms- och gaspedal.

– Helt enkelt för att det är den enda rimliga förklaringen, sa en poliskälla till Aftonbladet.

Nosen mot trappan

Den kvinnliga chauffören är i övre medelåldern och har kört buss i tretton år. Strax efter lunchtid i lördags hoppade hon in i bussen som hennes kollega parkerat i busslingan vid Södermalmstorg. På grund av Stockholm maraton stod ett flertal bussar uppställda på rad, med olycksbussen i täten.

– Jag hade nosen precis mot trappan. Sedan gör jag som jag alltid gör när jag går in i bussen, säger chauffören.

– Jag släppte handbromsen och då bara började det låta om bussen och motorn rusade. Jag hade inte ens foten på någon pedal.

Hon beskriver hur bussen gjorde ett jätteryck och började rulla utför trappan.

– Jag bara koncentrerade mig på att ha foten på bromsen.

”En krigsscen”

Men då hade det 14 ton tunga fordonet redan börjat skena utför trappan, ner mot torget – omöjligt att få stopp på. Människorna i trappan hann aldrig reagera. De slungades i väg av kraften när de träffades bakifrån.

Den kvinnliga chauffören var i går fortfarande mycket tagen av den dramatiska olyckan. Hon väljer därför att lämna resten av sin berättelse genom sin dotter Iona Algra.

– Jag ser bara hur jag mejar ner människor framför mig. Jag tror att de ligger döda, säger chauffören genom sin dotter.

Vittnen på plats beskriver det som en krigsscen.

– De låg här överallt. Skadade och chockade. Jag minns bara skriken. De var desperata. Rakt ut, ren ångest och smärta. Jag kan inte få dem ur mitt huvud, säger vittnet Mikael Larsson.

En barnvagn med en 17 månaders pojke släpades med och hamnade under fordonet – mitt mellan hjulparen.

Själv satt chauffören kvar vid ratten.

– Jag var helt apatisk. Det var en kollega som gick in i bussen och gjorde anrop till centralen, säger hon via dottern Iona Algra.

”En mardröm”

Chauffören är förtvivlad över det inträffade. Och chockad över att det kunde ske.

– Det här är det värsta som kunde hända – att köra in i en folkhop. Det är en mardröm. Ett skräckscenario som man inte vill vara med om.

En av polisens teorier är att chauffören tagit fel på gas och broms. Kan det ha gått till så?

– Nej, det går inte. Hon är en så pass rutinerad busschaufför, säger dottern Iona Algra.

I går besökte flera kollegor chauffören för att ge henne sitt stöd. Hon har även erbjudits psykologhjälp av bussbolaget.
SKRÄCKSCENARIO Den kvinnliga busschauffören är mycket tagen av olyckan som inträffade vid Slussen i Stockholm i lördags. ”Jag ser bara hur jag mejar ner människor framför mig. Jag tror att de ligger döda”, säger chauffören genom sin dotter.
Så jävla töntigt av SL att vägra erkänna att dom kör med 15 år gamla bussar o att bromsarna va trasiga! Istället försöker dom skylla på en massa andra saker!


BB

Kollade ju på BB live igår och Krille va ju den som åkte ut först o de visste man ju  för deras jävla pakt!!!
Sen kom Peter ut o man trodde ju att han åkt ut men han fick gå bakom scenen o in till finalrummet där Martin väntade. Så Sara o Simon trodde ju att dom o Martin va i final för dom såg ju att Peter åkte ut men BB lurar dom och imorn tisdag så ska Martin o Peter avslöja vilken av Sara lr Simon som inte är i final. Snacka om taskigt!!!!!!!!!!!

Det har varit mulet/blåsigt hela dagen, regnade på morgonen. Vi va med hundarna i rastgården o lekte:)
När jag kom hem från jobbet så storstädade vi hela lägenheten o gjorde fint:)

Jag har hittat en ny bra serie oxå som heter Hellcats, serien är en dramaserie från 2010/2011. Den verkar jättebra:

Visst verkar den bra?

Mors dag!!!

GRATTIS TILL MAMMA PÅ MORS DAG!!!
Det var ju Mors dag igår och pga att både jag o mamma jobbade denna helg så kunde jag inte hälsa på, vi skickade kort iaf o sen får hon presenterna i juni på kryssningen:)

Jag jobbade ju till kl 16 idag, sen åt vi kyckling o potatissallad o jag gjorde hemmagjord vaniljpannacotta:)Sjukt lätt o göra själv o underbart goda!Fattar inte folk som köper färdigt pulver, usch för dom!
Min mamma hade ju namnsdag samma dag som Mors dag: Yvonne:) Grattis!


Mördarpasset

Kom hem i fredagskväll kl 22.30 o sen upp tidigt då jag började 7.45. Jobbade i 12 timmar, och jag hade bara en timmes rast. Hela dagen e ju förstörd när man jobbar från 8 på morgonen till 21 på kvällen!
Men skönt att de va rena skitvädret, har ju regnat hela helgen:)
På söndagen skulla jag oxå börja 7.45 så jag va sjuuuk trött!
Jobbade till kl 16, jag cyklade ju och det regnade på morgonen:(inte så mysigt...

Danny på Grönan:)

Har inte orkat bloggat under hela helgen då jag har jobbat....I torsdags jobbade jag till kl 20...sen på fredagen så va de dags för jobb kl 6.45...snacka om att man va trött!
Skulle jobba bara till kl 12 men det fattades folk så jag jobbade till 15.45. Sen cyklade jag hem o hann bara fixa iordning mig o sen åkte jag o Stina in till Grönan, fast det regnade ute, kändes inte så kul direkt men men...
När vi kom till Grönan slutade regnet och vi kollade när Danny uppträdde!!!Han va så jäkla bra, vältränad, snygg och helt underbar!

Han spelade i ca en timme och sen spelade h an inte låten "In the club" så alla tjejer skrek att han skulle sjunga den låten och då sprang han ut på scenen och körde en annan låt men till slut så sjöng han låten in the club och de va ett sånt jävla jubel :) Jag o Stina stod nästan längst fram:)

Bilder

Här e lite bilder på mig från personalfesten:

Det är ju lite känsligt o lägga ut bilder från jobbet o personalen o sådär o jag vet inte vilka som läser min blogg, vill inte att fel person tittar in...så därför lägger jag tyvärr inte ut bilder på dom som va med.

Vårruset 2011

Suck, igår va det min lediga dag men då skulle jag fotograferas på jobbet kl 12, sen va de fackmöte kl 13-15 sen APT möte 15-16.30. Snacka om att man va trött i huvudet när man åkte därifrån:(Och sen på mötet fick jag reda på att man kunde fotograferas idag oxå, men va fan jag jobbar ju idag då kunde jag fotas idag istället då....
Efter mötet så cyklade jag hem, va hemma en snabbis o när jag skulle åka in till Vårruset o springa så åskade och spöregnade det:( Inte så kul men jag åkte in ändå. När jag kom dit slutade regnet, men precis när jag var i startfältet så kom det en regnskur men sen va de uppehåll hela vägen. Jag joggade hela 5 km utom när vätskekontrollerna kom, då stannade jag till lite o drack vatten. Jag började springa 19.10 och kom i mål 19.47. Känner mig rätt nöjd ändå. Fy fan va folk de va då!
Men det är ju roligare att springa Tjejmilen tycker jag:)

Medaljen jag fick.
Jag kom hem kl 21. Hade glömt portnyckeln hemma så dörren va låst o min mobil hade dött så ja kunde inte ringa syrran så jag fick vänta tills nån äntligen skulle in i tvättstugan så jag kom in. På grund av det så missade jag ännu mer av Greys Anatomy.
Idag ska jag jobba 14-20...

Personalfest

I måndags jobbade jag bara till kl 13...va rätt  skönt ändå o ha varit ledig lör o sön sen jobba mån till kl 13 o sen e jag ledig tis o ons:)
I tisdags va de ju personalfest:)Jag va ledig den dagen. Åkte till Jessica vid 14 tiden. Vi fixade iordning oss o fick skjuts av hennes sambo till Saltsjö-järla.
Vi va på Lavalhallen:

Det va inte så kul att det var bordsplacering. Dom hade satt flera runda bord med ca 5-6 pers vid varje bord. Och det va inte så många från mitt jobb där eftersom vissa vill demonstrera mot schemat med att stryka sig från personalfesten. Tråkigt för dom då! Jag tycker de va löjligt iaf. Jag fick sitta vid ett helt annat bord än Jessica o Sofia så jag gick o minglade runt lite. Dom hade en trollkarl som underhållning. Maten va väl inte den bästa då den bestod av kall buffé och gräddtårta till efterrätt. Man fick ju iaf fördrink och dricka till maten. Men när vi kom in så hade trollkarlen på sig security väst på sig och man fick stå som i en säkerhetskontroll, de va så jäkla typiskt att jag gick före Jessica in i lokalen. Jag gick verkligen på skämtet o alla bara glodde o ja va så sjukt nervös. Det pep i min jackficka när han tog säkerhetsgrejen på mig o han ville att ja skulle visa va de va men jag hade ju bara SL-kortet där o han sa hela tiden att han ville kolla i fickan o så hittade han ett  skohorn och knogjärn innanför min jacka o ja blev så jäkla nervös att jag hade tagit med dom sakerna från nå klubb lr nåt....Jessica skämdes såå mkt över mig, sen kastade jag jackan på golvet o sa att de va inte mitt o han tog upp jackan o hittade en handgranat i min jackärm o då började alla skratta o då fattade vi att de va ett skämt...så puckad jag är då!

Jag fick skjuts hem av Jessicas sambo.
Jag tycker festerna som mitt jobb anordnar e lite stela o tråkiga, de va inte direkt som när man jobbade i Hudik. Här vågar typ ingen dricka o göra bort sig....
Mer drag på festerna e va jag tycker!!!!

:)


Lägger upp lite klipp från Rixfm festivalen, jag filmade oxå men orkar inte ladda upp dom:)

Rix fm festivalen!!!

Rix fm festivalen i Kungsan!Så jävla bra!!!!!!!!!

Packat med folk
Vi stod nästan längst fram så de va jävligt trångt!


International street food

I söndags så åkte Terra o jag in till stan vid lunch och gick i lite affärer. Dom har ju International street food på Sergels torg t om den 28 maj så det fanns mkt utländsk mat och desserter och Terra och jag åt dessa konstiga delikatesser:

Dom va jättegoda faktiskt, kostade 40 kr. Vi åt oxå saffransris med kyckling.

Terra blev lurad på o köpa choklad för 75 kr haha:

Sen satte vi oss i Kungsan ett tag:

Jag o syrran i lördags:

Terra åkte hem kl 16 så jag stannade kvar i city eftersom det var RixFm festivalen kl 17.30. Mötte upp Stina som kom vid 17 tiden:)

Gröna lund

I fredags kom vi till T-centralen typ 21.20 och syrran kom i tid med tåget kl 21.30. Vi åkte hem till Fiskis men när tåget kom in till Slussen va det en tjej som hade svimmat. Ingen fick liv i henne o alla stod runt om och glodde. Dom sa att hon fått ett epilepsianfall. Tågpersonalen ringde ambulans som kom rätt snabbt och det var typ 3-4 pers som lyfte ut henne från vagnen. Lite läskigt va de...Vi blev tio minuter sena så ambulansen kom ju rätt snabbt. Hoppas hon mådde bättre sen. 
På lördagen va de jättefint väder men rätt blåsigt...Vi åkte in till stan och shoppade lite, hittade den perfekta klänningen till personalfesten:) Köpte ett linne från Cubus och en jättefin navelpiercing som föreställer en älva i rosa stenar. Sååå fin:)
Vi lunchade på Pasha Deli, skulle möta upp Emelie inne i stan men hon ville ses 14.30 typ så vi satt ju på tåget då på väg tillbaka till Fiskis. Måste ju lämna grejerna, byta om och rasta hundarna. Jag o Stina gick en långis med Dessi. Sen åkte vi till Gröna Lund på kvällen:) Vi tog färjan dit, jättemysigt:)

Stina och Terese

Terra på djurgårdsfärjan:

Emelie och Terra:

Flygande mattan åkte jag o Emelie:

Blå tåget va nyrenoverat:

Up in the sky!

Vi älskar sockervadd:

Extreme åkte jag oxå:

Där nånstans uppe sitter vi:

Gröna Lund by night:

Vi åkte hem kl 23.10. Det var kul att Emelie kunde komma till Grönan iaf:)
En jättetrevlig kväll!

Besök från syrran i Bergsjö:)

Igår kväll satt jag vid datorn till midnatt....sen upp kl 6.45. Jag jobbade till kl 16.45, kom hem och storstädade lägenheten tsm med syrran och sen gick vi till ICA o handlade, käkat tacos och nu ska vi snart åka in och möta upp våran storesyrra Terese på T-centralen. Hon har så jävla dåligt lokalsinne så hon hittar inte hit hahahaha
Jag fick hem två nya filmer från Lovefilm igår som jag ska kolla på i helgen:
Megamind:

och Harry Potter och dödsrelikerna del 1.

Hoppas filmerna är bra:)
Imorn ska vi på Gröna Lund och premiäråka nya bergodalbanan Twister:)Kommer bli grymt kul!!!

GRATTIS SYRRAN PÅ DIN 22-ÅRS DAG!!!

STORT GRATTIS TILL MIN LILLASYSTER STINA SOM FYLLER 22 ÅR IDAG!!!!



Idag vaknade jag jättetidigt pga Dessi som gnällde hela morgonen, båda tikarna toklöper ju och Dessi e som nå jävla hanhund:(Vaknade jättetidigt igår morse oxå....Det är jättemulet, grått o trist ute, skönt att man jobbar
12-21. Jag har badat Dessi idag:) Skönt att hon e så lätt o bada, hon står bara som en pinne i badkaret:)
Jag kollade på Greys anatomy igårkväll på jobbet och det var såå bra. Arizona och Callie har äntligen gift sig och Meridith och  Derek ska adoptera en supersöt afrikansk liten tjej och dom gifte sig oxå.


Tisdag och sol

Vaknade imorse tidigt vid halv sju tiden när syrran klev upp...sen ville Dessi gå ut på promenad men jag låg i sängen till 7.30 sen klev jag upp. Det är strålande sol ute, blåser lite. Jag ska jobba idag 12-21 och ska stanna kvar o kolla på DH.
Har magsmärtor sen gårdagen och det påminner mig åter igen att kladdkakor inte är min grej o äta. Det är inte min favoritdessert och det är sällan som jag äter dom eftersom jag vet att det kommer straffa sig....


Bild på mig maj-11

Cityakuten återbesök

Nu har det gått tre månader sen jag laseropererade mina ögon och jag är såååå nöjd!
Jag va på återbesök idag kl 13. Gick kanske på 5 minuter. Jag hade perfekt syn och fick med mig ett körkortsintyg:)
Jag har haft glasögon sen jag var 7 år gammal och det har inte varit lätt...Har alltid hatat mina glasögon och tyckte dom va såå jobbiga eftersom jag hade så jävla dålig syn.
Det är ju helt imponerande vad tekniken går framåt och att en person som ser så pass dåligt blir helt återställd i synen:)
Jag är helt förbluffad.
Jag är inskriven på Cityakuten i 3 år ifall nåt skulle hända och jag ska dit igen om ett år.
Det har spöregnat från och till hela dagen idag, ibland soligt o fuktigt o i nästa stund ösregn. När jag var hemma i Fiskis gick jag till Sofia och tog en fika:) Hon ska få barn om 3 veckor:) Spännande.
Imorn skulle jag börja jobba kl 16 men dom ringde o behövde folk från kl 12 så jag börjar då istället.

Hair


Lady Gagas nya singel "Hair":)

Knivmördad kille i Sthlm city, Sergels torg!

Det var tur att man inte va ut på krogen i helgen då detta hände natten mot lördag:


En 20-årig man knivhöggs till döds efter ett bråk på Sergels torg i Stockholm tidigt på lördagsmorgonen.
En person är anhållen misstänkt för knivskärningen.
- Men man kan inte utesluta att någon mer person kan gripas i framtiden, säger Petra Sjölander, presstalesman vid polisen i Stockholm.

Polisen fick in larmet om ett storbråk på Sergels torg vid tvåtiden på lördagsmorgonen. Ett tio-tal personer bråkade på torget i centrala Stockholm.
I bråket knivskars en 20-årig man svårt och fördes till sjukhus - där han senare avled.
- Bråket mynnade ut i att en person fick fram en kniv, säger Leif Tell, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.
En till skadad

Den avlidne mannen är hemmahörande i södra Stockholm.
Ytterligare en person, En 18-årig man, skadades svårt och vårdas på sjukhus för stickskador i buken.
- Hans skador bedöms inte som livshotande, säger Petra Sjölander, presstalesman vid polisen i Stockholm.
En 23-årig man greps i samband med bråket av ordningsvakter och är nu anhållen misstänkt för mord och mordförsök.
Platsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen har beslagtagit ett stickvapen som man misstänker är mordvapnet.
- Vittnesförhör pågår och teknikerna är klara på platsen, säger Leif Tell.
Inte kända av polisen

Hur bråket startade är i nuläget oklart.
- Det finns inget som tyder på att händelsen är gängrelaterad, säger Petra Sjölander.
Båda offren och den gripna gärningsmannen kommer från Stockholmsområdet.
- Den skadade är inte känd av oss alls. Offret är känd för småsaker, och även den misstänkte för förhållandevis små brott, säger Petra Sjölander.
Det finns flera vittnen till händelsen då det rörde sig mycket folk i området.
- För vår del handlar det nu om att lägga ett stort pussel, säger Sjölander.


GRATTIS SVERIGE SOM KOM 3:A PÅ ESC!!!

I lördags var det ju ESC och Eric Saade hade startnr 7. Hans framträdande va sjukt bra och fast han inte fick så många 12 poängare så låg han bland de topp tre och slogs om finalplatsen men han slutade till sist som 3:a vilket var bästa placeringen för  Sverige på 12 år, sen 1999 då Charlotte Perelli vann så jag tyckte Eric gjorde sjukt bra ifrån sig:)
Det vinnande bidraget var detta:

Det var väl rätt bra låt men Sveriges va bättre!
Italien kom tvåa:

Det va ju så jävla dåligt bidrag!!!

Hela resultatlistan: Finalen av Eurovision Song Contest 2011:
1. Azerbajdzjan 221 “Running scared“, Ell & Nikki
2. Italien 189 “Madness of love”, Raphael Gualazzi
3. Sverige 185 “Popular”, Eric Saade
4. Ukraina 159 “Angel”, Mika Newton
5. Danmark 134 “New Tomorrow”, A Friend In London
6. Bosnien och
Hercegovina
125 “Love In Rewind”, Dino Merlin
7. Grekland 120 “Watch my dance“, Loukas Yorkas Feat. Stereo Mike
8. Irland 119 “Lipstick”, Jedward
9. Georgien 110 “One more day”, Eldrine
10. Tyskland 107 “Taken by a stranger“, Lena Meyer-Landrut
11. Storbritannien 100 “I can“, Blue
12. Moldavien 97 “So Lucky”, Zdob și Zdub
13. Slovenien 96 “No One”, Maja Keuc
14. Serbien 85 “Čaroban“, Nina
15. Frankrike 82 “Sognu“, Amaury Vassili
16. Ryssland 77 “Get You“, Alexey Vorobyov
17. Rumänien 77 “Change”, Hotel FM
18. Österrike 64 “The Secret Is Love”, Nadine Beiler
19. Litauen 63 “C‘est ma vie“, Evelina Sašenko
20. Island 61 “Coming home”, Sigurjón’s friends
21. Finland 57 “Da da dam“, Paradise Oskar
22. Ungern 53 “What about my dreams”, Kati Wolf
23. Spanien 50 “Que me quiten lo bailao“, Lucía Pérez
24. Estland 44 “Rockefeller Street”, Getter Jaani
25. Schweiz 19 “In love for a while“, Anna Rossinelli

Jag gillade dessa låtar:

Spaniens låt va riktigt bra, likaså Irlands:)

GRATTIS SANDRA TILL DIN SON!

Stort grattis till Nypan som fick en son inatt kl 3.04. Han var 50 cm lång och vägde ca 3 100 gram.
Jag var säker på att det skulle va en flicka men de va ju helt fel...
Jag fick ett sms idag och jag vill åka o hälsa på så fort jag kan och får:)

ESC ikväll!!!

Igår kollade jag o syrran på Lady Gagas konsertfilm i Madison square garden. Det var en helt underbar konsertfilm, sjukt bra!
Den slutade strax efter halv ett på natten och jag kom i säng vid 01, hade lite svårt o sova o sen skulle jag upp kl 6.30...5,5 timmars sömn typ:( Var så trött på morgonen...Vaknade med kramper:(Tog en cykeltur till jobbet. Det var soligt ute iaf och det har varit mulet/soligt hela dagen. Jobbade till kl 16.45, tog en långpromenad i skogen med Dessi.

Idag åker Terra med Vikingline kryssning tsm med hennes sambo o hans mormor som fyllt år.
Min mamma åker till Ungern idag tsm med hennes brukare:) Hoppas resan gick bra! Hon blir borta en vecka.
Jag vill oxå åka utomlands!!!!Avundsjuk man blir:(


Nu laddar vi upp för Eurovision song contest!!!Eric Saades start nummer är nr 7. Vi önskar honom all lycka och hoppas han får en bra plats:) Det bästa vore ju om han vann hela tävlingen men de blir nog svårt....



Lady Gagas konsert ikväll på svt

Varit på Nacka Forum idag tsm med syrran. Köpte en top/linne till kryssningen i juni. Köpte oxå en orange top.
Kom hem vid 15 tiden och vi käkade tacos:) Sitter o frossar i frysta jordgubbar nu:)mums
Ikväll va de mkt bra på tv så man får väl zappa runt.
Men något som är ett måste ikväll är LADY GAGAS KONSERT på svt 1 kl 22.40!!!!!!
Den är typ i 2 timmar så den slutar 00.40 o jag ska upp sjukt tidigt imöra o jobba...suck men jag tog ett dagpass endast för att jag ska kunna se Eurovision imorn kväll:)hehe


 
 
 
 
 
22.40

Lady Gaga på Madison Square Garden

Konsertfilm. Arenan är en amerikansk ikon, liksom numera artisten. På sin "Monster Ball Tour" har Lady Gaga kommit hem till New York. Senast hon spelade på Madison Square Garden värmde hon upp för New Kids on the Block(!) - det var bara tre år sedan, men sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt för sångerskan som givit glamrocken ett nytt ansikte.


Amazing


:)

Älskar dessa låtar!

Rix fm festival nästa helg:)

Rixfm festivalen är nästa söndag och jag ska dit!
Min syster från Bergsjö kommer hit på besök nästa fredag men hon åker hem kl 18 på söndagen och festivalen börjar 17.30.
Dessa artister ska va med:
Kungsträdgården

Upplevelsebyn öppnar 13.00

Konsertstart 17.30

 

Artisterna som kommer till Stockholm:
Andreas Johnson

Eric Saade

Loreen
Milow
Mohombi
Nicke Borg
Sunrise Avenue
The Ark
Tove Styrke
Ulrik Munther
Martin Stenmarck
Husband: Ramsells

Eric Saade är en av dom snyggaste killarna jag sett:)Jag har sett honom förut i Forum Nacka så det ska bli kul o se han igen:)



Idag är jag ledig, ska åka till Forum Nacka med syrran vid lunchtid.
Lyssnar på MTV nu, det är det första jag gör när jag vaknar, sätter på MTV:)hehe


....


Eric Saade till final i ESC!!!

Idag vaknade jag 6.30 men klev upp vid 8 tiden. Åkte till Duvnäs och träffade Jessica vid lunchtid. Vi tog en promenad och käkade glass på ett fik. Det var soligt hela dagen men när vi nästan var framme hos henne så började det spöregna!
När vi väl kom in så slutade det..konstigt men efter den regnskuren kom det inget mer regn. Jag och Stina åkte samma tåg hem.
Har kollat på filmen "Pappa på burk", trodde den skulle vara bra men den va jävligt seg och tråkig:

Sen kollade vi på Semifinalen i Eurovision song contest och när de 9 av 10 finalisterna hade lästs upp så trodde jag inte att Sverige skulle gå vidare men i sista sekunden så sa hon att det tionde numret som gått vidare till lördag är just Sverige!!!Snacka om att man blev lättad och glad:)
Eric Saade tog sig vidare till finalen i Eurovision Song Contest.

Det var osäkert in i det sista.

Den egna favoriten Norge hade åkt ut och självsäkre Saade började plötsligt att tvivla.

– Nu kan det gå hur fan som helst, sa han till Nöjesbladet.

Även läsarna passade på att såga hans chanser i en omröstning där färre än 40 procent trodde att ”Popular” skulle gå vidare.

På repetitionerna var han osäker. På scen missade han flera kameror.

När det var dags att tillkännage de vinnande länderna såg det allt dystrare ut.

Namn efter namn räknades upp av programledaren. När sista landet skulle sägas var Saade fortfarande lottlös.

Men han hade aldrig behövt oroa sig.

– The last country is... SWEDEN!, ropade den tyska programledaren.

Eric Saade jublade.

De svenska tittarna drog en lättnadens suck.

Efter förra årets fiasko där Anna Bergendahl aldrig tog sig till final har Eurovision-Sverige äntligen återvunnit lite av sitt sårade självförtroende.

Eric Saade har gjort oss populära igen.

– Jag tror vi vinner hela skiten med Eric, skriver signaturen Larsson på Nöjesbladet.se.

I ett pressmeddelande hyllar Christer Björkman det unga svenskhoppet.

– Eric och killarna gjorde allt rätt ikväll. Eric har jobbat målmedvetet och stenhårt för det här och är så väl värd den här framgången. Nu laddar vi om inför lördagens final.



Nu hoppas jag att det går bra på lördag för Sverige!!!


Sunny day

Igår jobbade ju jag 7-12 o nästan varje gång jag ska börja så tidigt så får jag svårt att sova då jag e rädd för o försova mig....vaknade flera ggr på natten...Kom hem strax efter 12 o tog ut hundarna, städade lägenheten och gick en timme med Dessi i det soliga vädret. Vi gick ner till vattnet och Dessi simmade ut direkt och tyckte det var skönt med ett dopp:)
Mötte upp Stina vid affären och vi tog en varsin glass och sen måsta jag åka tebaka till jobbet. Stannade kvar och kollade på Greys Anatomy:) Det var sjukt bra som vanligt:)

Tog en skön cykeltur hem:)

Ikväll blir de Desperate Housewives

Idag ska jag jobba 12-21 o jag stannar kvar o kollar på Desperate Housewives. Sen imorn ska man upp tidigt o jobba 7-12 på en annan avdelning sen 16-21...suck, känns inte så kul...
Det är strålande sol ute, jättehärligt väder!


Katerina utröstad ur BB vilken flopp!

Jag blev såå arg när jag fick höra att Katerina åkt ur BB. Hon som va den enda vinnaren enligt mig. Detta va hennes åttonde nominering och de e ju pga dom här jävla pakterna i huset!!!Nu slutar jag o kolla på B, de e ju så jävla tråkiga personer kvar!
Ingen av dom som e kvar e värdig o vinna!


Ytterligare en deltagare har tvingats lämna "Big brother" - denna gång Katerina Kazelis.
Hon, Gurkan Gasi och Peter Orrmyr var de tre nominerade under söndagens livesändning. I den trion valde tittarna att rösta bort Katerina.
När hon återser verkligheten i form av "Big brother"-studion är hennes första ord:
- Det känns skönt. Det har varit jobbigt att vara instängd.
"Mina nära och kära"

Katerina fortsätter att berätta att hon så snabbt som möjligt ska ta kontakt med familj och vänner.
- Nu vill jag gärna ringa till mamma och mina nära och kära, om jag nu har dem kvar, säger hon.
Katerina beskriver stämningen i huset som kärleksfull.
Men:
- Det har varit mycket så att de vill få ut mig till varje pris.
När hon ska tippa en möjlig vinnare i programmet - som kommer närmare och närmare en upplösning - ligger Gurkan eller Simon på hennes topplista. 

Big Brothers Katerina Kazelis steg utanför huset och möttes av nyheten att pojkvännen gjort slut. Anledningen? Han hade blivit besatt av hennes liv i huset.

De är kvar i huset

8 deltagare blev i söndags 7 deltagare. De här är kvar och kan fortfarande vinna.

Simon Danielsson, 29 år
Peter Orrmyr, 33 år
Martin Granetoft, 22 år
Gökhan "Gurkan" Gasi, 26 år
Sara Jönsson, 24 år
Christian Lundgren, 24 år
Madelene Stigsjöö, 25 år

Katerina Kazelis åkte i söndags ur Big Brother efter närmare tre månader i huset. När hon steg utanför portarna så möttes hon av en stor chock. Hennes pojkvän hade gjort slut - och hon hade inte en aning.

– När jag kom ut så förväntade jag mig att mina nära skulle vara där, men det var ingen där att möta mig. Min mamma var så säker på att jag inte skulle åka ut, så hon åkte för en gångs skull inte upp.

– Men när jag frågade var mannen i mitt liv var - han som skulle vara "den rätte" - så var svaret att ingen visste och att han inte hade ringt. Så jag ringde upp och det enda han svarade var: "Jag sover", berättar Katerina för Nyheter24.

 

"Jag gjorde allt han sa"

Vad som fick pojkvännen att bryta upp visade sig vara aktiviteten under de 78 dagar som Katerina var inlåst i Big Brother-huset.

– Han blev för engagerad i programmet, kunde inte sluta titta, satt uppe på nätterna och det blev omöjligt att jobba.

– Jag känner mig jätteorättvist behandlad, för jag gjorde allt han hade sagt åt mig att göra i huset. Jag fick kyssa tjejer men inte killar, och det höll jag, och jag fick inte sova i samma säng som någon. Han sa aldrig att jag inte fick shaka ass och festa. Jag känner mig verkligen backstabbad - av honom och de andra deltagarna.

På frågan om Katerinas ex är en bra kille ges en lång tvekan till svar.

– Nja, han är finkänslig och empatisk, men lite väl svartsjuk. Det blir en stor obalans då, och det fungerar inte.

Har han träffat någon annan tror du?

– Det vet jag inte. När jag frågade honom om det så svarade han bara att jag inte "Hade något med att göra", och att vi hade gått vidare, säger Katerina till Nyheter24.


Dagen efter

Dagen efter klassfesten vaknade jag kl 7 typ o tog en lååång dusch. Mådde inte så jävla bra dagen efter må jag säga. Och maten va inte bra för mig för jag vaknade av magkramper så jag fick ta tabletter...
Sen gick vi ner vid 8 tiden o käkade frukostbuffé. Jag visste inte vart min kamera tagit vägen så jag frågade hon i receptionen( surtanten) och hon sa att nä men hon jobabde inte i baren igår heller o restaurangen va ju stängd.
Men ja frågade om inte hon hade nycklar o kunde gå o kolla så då fick hon väl göra de då. Men hon hittade ingen kamera så jag fick numret till killen som jobbade i baren men hon kunde inte ringa utan de fick jag göra själv från min telefon. Snacka om dålig service. Jag fick ju inte ringa 10.30 som klockan var då för han låg ju o sov.
Vi packade iordning våra grejer på rummet och gick sen ut på gräset och solade oss o snackade om hur klassfesten varit. Gick sen till järnvägspizzerian där vi åt mat. Jag köpte bara en dricka hehe.

Kl 14 så åkte typ dom flesta med tåget ner mot Gävle. Jag promenerade upp till pappa. Kl 17 ringde jag killen i baren och han hade tagit min kamera eftersom jag hade lagt den på ett bord bredvid dansgolvet. Han åkte upp med den så jag äntligen fick min kamera:)
Han kunde väl ge mej den på dansgolvet då för jag hade ju gärna velat ha lite bilder från dagen efter men men...
Mitt tåg hem gick 19.25. Det var packat med folk på  tåget så jag kunde inte sova o ändå va jag så jävla trött!
Tåget va i tid till sthlm 22.46 och jag fick skynda mig till t-banan så jg kom 10 min innan mitt tåg gick:)
Kom hem vid 23.30.

Gick o la mig vid midnatt, o skulle upp 6.30. Va såå jävla trött på morgonen. Jobbade till 16.45.

KLASSFESTEN!

I lördags kl 14 kom Rutan o Lottis:) Vi gick på systemet och köpte lite cider och spriiit:)
Sen gick vi på Coop o skulle köpa nå sallad, men vi hade såå mkt grejer så vi  tog en kundvagn o la allt i. Kundvagnen bestod nog utav 99 % av våra grejer haha:)
Så här såg de ut:


Och Rutan letade efter en kapsylöppnare som säkert låg i botten av hela vagnen, vilken lycka när den äntligen blev uppfunnen haha:

Gott med cider:

Supergod kycklingsallad:

Sen mötte vi upp resten av gänget och vi parkerade oss utanför Stadt i väntan på incheckning.

När vi kom till hotellrummet så var det en stor besvikelse. Vi fick ett tvåbäddsrum med en bäddsoffa för två personer. Det kallar inte jag ett 4 bäddsrum iaf! Jag o Lottis gick ner o klagade men hon sa att det visst fanns 4 bäddar i rummet o då får det kallas för ett 4 bäddsrum. Skitdåligt! Det var trångt o jävligt i rummet!
Men balkong fick vi iaf:

Vy över balkongen:

Tågstationen:

Vårat rum:

Dom hade jätteotrevlig personal där, dom kanske borde byta jobb lr gå nå utbildning i service. Vi fick betala nästan 1200 kr för rummet och det var väldigt dålig standard!
När  vi checkat in så gick vi ner och förfestade lite innan maten:

Lotta hade med sig spritdroppet haha:

Sen va de dags o styla allas hår och Rutan va rätt populär då och fick fixa alla tjejerna hehe:

Kl 19 skulle maten serveras o vi kom ner ca 19.15.
Här i väntan på maten:

Lite klassmingel:

Lottis, Helena o Mallan:

Hade väldigt roligt tsm haha:


Anna o Nypan:

Kl 20 fick vi äntligen förrätten som var en skagentoast:

Den va otroligt god må jag säga. Men vi frågade ju efter välkomstdrink eftersom det stod ju att det ingick men inte då. De fick vi köpa själv sa servitrisen:( Snacka om dåligt!
Detta va min klass :

Bästa klassen :

Mallan o Lottis:

Mingel vid bordet i väntan på varmrätten!

Varmrätten var rstekt ryggbiff med potatisgratäng och stekta grönsaker:

Potatisgratängen smakade ingenting, biffen va sååå seg så alla fick vi försöka såga oss igenom den och morötterna va råa.
Och så fick vi den klassiska och enligt mig tråkiga efterrätten:

Kladdkaka med grädde.

Carro o Nypan:

Malin ville inte va med på kort:

Vi blev klar med maten runt 22 tiden och sen va det full fart mot dansgolvet!

Rökpaus för vissa:

Nypan va i 39:e veckan o snart kläckningsdags:

Vi dansade all night long:

Ja, de va en riktigt rolig kväll:) Men rätt misslyckat med musiken då det stod att det skulle vara musik från den gamla goda tiden men de va ju poplåtar från 2011 istället, de va en besvikelse:(
Tack till Jennifer som satte igång detta! Mycket lyckad klassfest!

Äntligen är dagen här för Klassfesten!!!

Idag är det klassfest på Stadshotellet i Ljusdal!!!
Saknar gymnasietiden, klassen, skolan o allt<3
Jag och syrran va ju och hälsade på i Djurhuset vid skolan igår och dom hade en massa kaniner, marsvin o reptiler o fåglar o allt va de va:) Jättekul o titta runt där. träffade Malin som är djurskötare där och hon jobbade där när vi gick i skolan oxå.

Idag har jag inte gjort mkt. Vaknade typ kl 8 men gick o la mig igen o klev upp kl 9. Har fixat iordning mig och packat och nu väntar jag på att Erika och Lotta ska komma strax före 14. Då ska vi på systemet och sen ta nån fika innan vi ska checka in på hotellet kl 16 då resten kommer:)

Det kommer bli så jävla kul ikväll och det kommer bli världens drag på nattklubben!
Jag är väldigt laddad o även lite nervös över o träffa allihopa:)
Kl  19 kommer dom servera tre rätters middag.
Jag har kameran i högsta hugg så det kommer bli en bildexplosion här på bloggen sen så ni som inte vill va med på kort, håll er undan från mej haha:)

Jag sitter vid datorn på bibban nu, har varit på fityfifty o köpt en jättesöt knytblus lr nåt. Ska ha ett vitt linne under.
Igår va ju jag på salong syrran o jag och klippte luggen:



Jag blev klippt av Anna ( hon med scarfen). jag har ju permanentat mitt hår o blivit klippt hos dem flera ggr o tycker dom e bra:)

Ne nu ska jag ta o gå o möta upp polarna mina:)hehe.
Imorn tar jag tåget hem till Sthlm 19.26. Sen upp o jobba tidigt på måndag, kommer va rätt trött då.

På väg mot Ljusdal!

Igår så höll jag på o packa lite inför helgen o städade upp lite i lägenheten efter jobbet. Kom i säng efter midnatt så jag kanske sov typ 5 timmar för jag skulle upp idag kl 5.30 för o hinna med tåget. Jag åkte med 7.26 tåget från Stockholm central. Jag var lite osäker på om det var rätt tåg eftersom det stod Östersund på tåget men det var det enda tåg som gick 7.26 så jag hoppades att det var rätt. Och det var de:)Det var inga byten. Jag hade gjort iordning en god baguette hemma som jag käkade på tåget, va väl sådär me folk. När vi var typ i Bollnäs så fick vi stå och vänta i 30 minuter!!!!Snacka om dåligt. Då var det ett godståg som hade ett lok som itne orkade dra upp tåget för en uppförsbacke så dom måsta låna vårat lok och våran lokförare för att dra upp detta tåg innan vi kunde åka vidare!!Snacka om drygt. Så jag kom lite över 30 minuter försent till Ljusdal. Tog då nästan 4 timmar för mig o komma fram. och nu har man åkt från soliga sthlm till regniga Ljusdal!!!!!!!!!Åhh, snacka om att jag blev irriterad. Syrran ringde o sa att de va klarblå himmel o strålande sol i sthlm nu medans jag åker upp till regnrusk o skitväder!

Min syster från Bergsjö mötte upp mig med bilen 11.25 så åkte vi och fikade på Finesse.

Jag o syrran delade på en budapestbakelse:

Och en marsipanbakelse. Sen gick vi i lite affärer o kollade o sen åkte vi till Dollar Store:) Dom hade byggt om där o de va jättefint, mkt större o mer öppet. Och sen hade dom byggt en mysig fikahörna där man fick gratis kaffe/choklad/te:) Jättebra ju.
Vi åkte till pappas jobb och hämtade hans lägenhetsnycklar och sen åkte vi upp och han kom dit kl 15 så jag satt och surfade medan dom gjorde maten:)
Terra åkte hem vid 19.30 tiden och jag ska kolla på Twilight, den första filmen på svt1 nu kl 21:) Jag äälskar Twilight! Sen blir det sova för mig:)

regn, regn och åter regn!

Jag stannade kvar på jobbet igår o kollade på Desperate Housewives. De e ju så jäkla bra program:)
Regnade ute:(Jag som haaatar regn!
Idag har jag jobbat 16-21. Jag var på möte kl 13.30-15, på måltidsråd. Sen fick jag stanna på jobbet, surfade på datorn en timme o sen börja jobba.
Jag stannade kvar och kollade på Greys anatomy. Deras första musikavsnitt:) Det var ju väldigt spännande men de va ju bara Sara Ramirez (Callie) som kunde sjunga bra:)
Sen åkte jag hem, kollade på BB.
Imorn jobbar jag 12-21. Min femte kväll i rad och min åttonde dag i rad på jobbet... skönt med tre dagars ledigt sen:)

Dubbelpass.......

Imorse vaknade jag kl 6 och det SNÖADE ute!!!!!!!!!!!!!!!Kunde inte tro att det var sant!
Jag fick cykla i snökaoset, fick snöflingor i ögonen hela tiden, eftersom jag inte har nå glasögon längre hehe...
Sen började det hagla o regna. När jag åkte hem kl 12 regnade det rätt mkt. Inte kul direkt!!!Syrran slutade skolan kl 11 så hon kom precis ut med hundarna när jag kom med cykeln så vi  tog ut dom och sen har jag fixat lunch. Var genomblöt när jag kom hem!
Jag tar nog tåget i eftermiddag när jag börjar jobbet kl 16 igen...suck. Jag hatar dessa dubbelpass!
Jag kommer nog stanna kvar efter jobbet och kolla på Desperate housewives:)


Cykeltur

Har tagit en 1,5 timmes cykeltur med Dessi. Nu ligger hon trött på soffan o sover:)Syrran har åkt till skolan så jag e ensam här hemma. Sen ska jag cykla till jobbet oxå, de blir fan mkt cykling för mig härhemma:)
Men jag träffade en riktig bitterfitta vid Tattby. Jag o Dessi stod på trottoaren för jag skulle kolla åt vilket håll vi skulle o så kommer den här käringen o säger:
Du får väl ta in hunden på sidan, ni tar ju upp hela trottoaren! Och så kollade hon surt på oss.

För det första så va inte trottoaren så jävla tjock o för de andra va fan tror hon? Att en cykel och en stor hund tar liten plats lr? Dessi e ju inte direkt nån liten hund man kan plocka upp så fort de kommer folk. De va inte direkt nå högtrafikerad väg o de va ju precis vid en äng så hon kan väl gå vid vägen lr på gräset?
Blir så irriterad när man får såna kommentarer, vadå vaknat på fel sida liksom?Säkert en hundhatare!
Sen körde jag om kärringen i full fart med Dessi, fy fan va kul de va! Och jag plingade för fullt med cykelplingan!

Ringde till Nypan o hörde om hon ska med på klassfesten på lördag. De e ju två veckor kvar innan hon ska föda barn. Om det inte händer något innan så ska hon va med o käka mat iaf:) Ska bli kul o träffas allihopa!



work, work every day....

Idag ska jag jobba 16-21 på en annan avdelning....får se hur det går då.
Vaknade imorse 7.45 men somnade om och klev upp iaf kl 8.30, tog en dusch, rastade o gav hundarna mat:)
Soligt men ändå mkt moln ute. Blåser ute...Ska gå en långis med Dessi ute snart.
Det blir jobb för mig 5 kvällar i rad som jag jobbar till kl 21 inte de roligaste...sista dag att önska schema är idag. Hoppas de blir någorlunda bra iaf då.
Jobbar 8 dagar i rad...

Sonia åkte:(

Idag har jag jobbat dubbelpass.. suck. Det värsta pass som finns! Jobbat 8-13 och sen åka hem, cykla med Dessi sen tillbaka till jobbet o jobba 16-21. Snacka om att hela dagen e förstörd! Jag ska ha ett dubbelpass på tisdag oxå..suck.
Hann kolla en stund på BB live:)
Skönt att alla va nominerade men jag ville inte att Sonia skulle åka! Sara, Madde lr Peter kunde väl åka istället!
Nu e de bara 3 tjejer kvar o 5 killar!

1 maj idag då. 6 dagar kvar till klassfesten, veckorna går så sjukt fort nu!

RSS 2.0