Gå in på denna adress

http://www.skogsborg.net/skrackfilm/
Länk till filmen jag skriver om nedan. KOLLA PÅ DEN!

ETT RENRASIGT HELVETE!!!

Jag missade detta program som sändes i söndags på svt2. Det går repris nu på fredag 3 april på kunskapskanalen och jag bara måste se programmet. Jag tittade en stund på svtreplay men det gick så segt. Jag tycker det är jättehemskt att se alla dessa raser som lider varje dag. Jag trodde inte att Cavalieren hade så stora hälsoproblem och jag skulle aldrig kunna skaffa en så sjuk hund. Man betalar ju flera tusen kronor för en hund som föds sjuk.
Det finns så många raser som är sjuka och det är hemskt att se.
Uppfödare och kennelklubbar är ingen idé att man rådfrågar när man går i valpköpartankar. Det enda dom vill är ju att sälja, inte att annonsera hur många sjukdomar just denna ras har.
Jag själv har ju en dalmatiner och det tycker jag är en frisk ras då Dessi aldrig har behövt åkt till veterinären för något allvarligt. Men visst har dom också rasdefekt som exempel dövhet vid födseln.
Visst har min mamma en av de mest extrema hundraserna som är en Engelsk Bulldogg men det är ju hennes val och inte mitt. Men man tycker ju synd om såna raser då man lever med en sån och ser honom varje dag.
Man ser hur svårt dom har att andas, kan inte föda sina egna valpar och har svårt att äta. Om man hade fått mer upplysning av uppfödaren hur många sjukdomar det finns hos en Engelsk Bulldogg kanske inte ens min mamma hade köpt en. Man måste ju vara väldigt noga med att höra sig för innan och läsa på.
Som sagt en uppfödare får ju en hel del tusenlappar för en sån ras och klart dom vill sälja.
Jag rekommenderar alla att titta på denna film.
Och visst detta är en film från Storbritannien men vi i Sverige har det minst lika tycker jag.


Information om dokumentären:

Ett renrasigt helvete

DOKUMENT UTIFRÅN Hundar som inte kan gå, som skriker av smärta eller som knappt kan äta för att nosen är för kort. Många renrasiga hundar avlas fram för sitt utseendes skull - med katastrofala konsekvenser. I förra årets mest uppmärksammade brittiska dokumentär avslöjas hur ett stort antal hundar plågas helt i onödan. Allt för att ägaren vill ha en champion.

Korta ansikten, skrynklig hud, knorrar på svansen och dvärgväxt är utseenden hos hundraser som medvetet avlas fram som ett ideal. Och trots att framavlandet av dessa egenskaper leder till genetiska hälsoproblem och innebär livslångt lidande har de fastställts som rasernas standardegenskaper av kennelklubbarna.

Vissa uppfödare väljer att medvetet avla fram överdrivna egenskaper, allt i jakten på prisrosetterna som delas ut på de prestigefyllda hundutställningarna.

I filmen får vi bl.a. se en Cavalier King Charles Spaniel som vinner ett pris på en tävling. Hunden lider av syringomyelia - ett plågsamt neurologiskt tillstånd som uppstår när skallen är för liten för hundens hjärna.

Vi får också se boxrar som lider av epilepsi, mopsar med andningssvårigheter och bulldogar som inte kan para sig, bära valpar eller föda dem utan hjälp från veterinär.

Mopsen George, son till en champion, lider av en rad ärftliga åkommor, bl.a. sned ryggrad och andningssvårigheter. Foto: BBC
Mopsen George, son till en champion, lider av en rad ärftliga åkommor, bl.a. sned ryggrad och andningssvårigheter. 
I jakten på det korrekta utseendet paras hundar systematiskt med nära släktingar. En undersökning utförd på Imperial College i London visar att mopsarna i Storbritannien är så inavlade och nära släkt med varandra att trots att det finns 10 000 mopsar motsvarar de bara 50 klart avgränsade individer.

Filmen vållade en enorm debatt i Storbritannien när den sändes där. Den brittiska kennelklubben mötte en våg av kritik och flera sponsorer drog sig ur Storbritanniens mest prestigefyllda hundutställning, Crufts, som arrangeras av landets kennelklubb.

Till en början förnekade den brittiska kennelklubben att riktad avel skulle leda till hälsoproblem för hundarna. Men den hårda kritiken tvingade klubben senare att revidera sina standarder för de olika rasernas utseende och egenskaper.


Sparktur med hundarna

En stor besvikelse att inte Laila vann Let´s Dance. Jag röstade flera gånger. Hennes och Tobias dans var den vackraste jag sett. Dom såg helt underbara ut. Man fick tårar i ögonen och rös i hela kroppen när man såg dom. Lailas klänning var superfin. Magnus och Annicas Baloo och Mowglidans var bara larvig och det var väl bara småbarn som röstade på honom.




Jag och Stina var ute på en sparktur med Hilda och Dessi. Dom lekte och hade kul!




LET´S DANCE FINAL IKVÄLL!!!!

Jag kommer rösta på Laila flera flera gånger. Jag hoppas hon vinner. Hon är min favorit!
Bara tre timmar kvar tills det börjar.

Lite bilder på Electra och Dessi

Har knäppt lite bilder på Dessi och Electra idag. Electra har växt på sig bra då hon snart är 4 månader och väger nu 450 gram och äntligen har hennes upprättstående öron blivit slokande som dom ska vara!
Kolla bara va söt hon är:)
(Dessi som tidigare har varit jätterädd för marsvinen så fort man tar fram dom vet att Electra brukar vara insmord med babyolja och Dessi som älskar salvor och olja så hon var ju bara tvungen att tvätta lilla Electra)


Hon är ju så söt:) Jag var ute med Dessi idag och det var snöigt, kallt och blåsigt! Nu ligger Dessi hopkurad på en stor soffkudde i soffan och njuter av värmen:)

Firat syrran och pappa

I fredags jobbade jag och i lördags var nästan hela familjen med och firade Emelie som fyllde 24 år den 9 mars och pappa som fyllde 52 år den 7 mars.
Det var jag, mamma och mina systrar Terese med hennes kille, Emelie med hennes kille och Kajsa. Stina kom inte.
Vi hade köpt en jättegod Gustaf Adolftårta som vi köpte på Finess. Dom har jättegoda tårtor.
Jag kände mig sprängfull i magen när vi åkte hem igen. Sent på kvällen mådde jag illa och det kändes som jag skulle spy. Så mycket mat åt vi!
Det var ju ett tag sen man träffade Emelie. Tror sist att det var på julaftonen.
Idag snöar det och jag ska börja jobba 21.30-7.00. Men måste åka 18.49 härifrån och vänta en timme i Ljusdal bara för det går så dåligt med bussar...

självklart så glömde jag knäppa kort på den fina tårtan men detta är vad som blev kvar iaf:)

Pappa:)

Danne och Dessi fick en massa godis från Terese:)

Pappa och Martin haha checka in diskbänken!Pappa hade en hel del disk när alla vi hade åkt hem:)

Igår åt jag, mamma och Leif en trerättersmiddag och här är förrätten: en sallad med grekisk fårost, ruccola och bacon. Supergod. Jag blev så mätt så jag väntade några timmar och åt varmrätten lite senare som var kokt fisk med champinjonsås och tomatsås på sidan om och efterrätt var ananas med tosca på och vaniljglass till. Det var supergott allting:)

Nyknäppt bild på Dessi. Hon var lite busig nu på morgonen och hon kollar nästan aldrig in i kameran men här tittar hon på bollen jag har i den andra handen:)

Dessi letar efter bollen som ramlade under min säng. Nice ass!:)haha

Idag är det bara Dessi här för Kajsa tog med Danne och en massa grejer ner till Gävle. Vet inte hur länge hon ska ha honom det får vi väl se:) Jag och Dessi tycker det är skönt att han är borta ett tag haha:)
Stinas marsvin har fått ungar igen. Här är lite bilder:)suupersöta ungar. Måste dit och titta nån dag:)
Muffin som jag hade tidigare har fått tre söta marsvinsungar, en brunvit, en orange och en trefärgad. Nu har hon 23 marsvin hemma.


HAR FÅTT SOMMARJOBB PÅ INTENSIVEN I HUDIK!!!

Igår jobbade jag 7-16. Förra veckan frågade min handledare och en sjuksköterska var jag skulle jobba i sommar och jag sa Öjegården på ett äldreboende i Järvsö men jag trivs ju inte med det jobbet för det är ju akutsjukvård jag vill jobba med. Så dom pratade med vårdenhetschefen och sa att dom tyckte jag skulle få jobba här i sommar. Och sen kom chefen och frågade om jag var intresserad eftersom dom söker vikarier just nu. Och jag svarade självklart JA. Men jag måsta göra en lokal ansökan ändå så jag gjorde den igår och skickade den på jobbet. Sen redan på lunchen så pratade chefen med mig och sa att det var klart med sommarjobb för mig nu så jag kan ringa och avboka jobbet på Öjegården. Jag blev så överlycklig:) När jag har jobbat i Hudik på IVA kan jag ju söka vilket undersköterskejobb jag vill på sjukhusen. Och VART jag vill:) Ska verkligen ringa sjukhusen i Stockholm i augusti eller nåt och höra efter jobb.
Helst vill jag jobba på en akut avdelning eller plastikkirurgi eller operation. Jag trivs jättebra där jag är nu och att få jobba på IVA i tre månader är ju en jättebra merit. Oftast brukar dom ju vilja ha personer som har erfarenhet med akutvård men dom sa det att jag är ju här nu i tre veckor och sen får man ju gå intro när man börjar så det ska nog gå bra.
Igår fick jag hjälpa till att duka upp för en CVK som är en plastkateter som sätts in i halsen och den används till injektioner, infusioner, transfusioner och blodprovstagning.
Sen fick jag se när dom gjorde den också. Jag fick se en lungröntgen och fick vara med vid en defibrilleringsom är när man skickar strömstötar genom bröstkorgen. Jag fick också ta ett blodprov idag som gick jättebra.
Det var fullt upp igår och patienter åkte och kom.
Det är det som är så kul på såna här avdelningar. Att det händer saker hela tiden.
Så nu slipper man ta hand om pensionärer och koka gröt på morgnarna:)
Imorgon ska jag jobba klockan 7-16 så då kliver man väl upp efter 4 tiden nån gång...
Hudiksvalls sjukhus hyr ju en trerumslägenhet på Håsta i Hudik som man kan använda som övernattningslägenhet men jag måste fråga eftersom jag vill ju helst ha med Dessi men om det inte funkar och om jag inte hittar annat boende så får hon i så fall bo i Järvsö då mina två småsystrar bor här då.

Idag är jag ledig. Vaknade 7.20 imorse och steg upp. Jag tog en dusch och renbäddade sängen, städade åt marsvinen, diskade, tvättade, skrev ett skolarbete och rastade hundarna. Sen gjorde jag iordning en termos med varm choklad och en prickig korvmacka och ett äpple och tog med mig Dessi på en härlig sparktur nu medan snön ligger kvar på backen. Vi åkte till Järvsö klack och det var superbra sparkföre. När vi var framme satte vi oss och fikade och njöt i det härliga solvädret. Dessi var på jättebra humör och var väldigt busig av sig. Höll på och rulla i snön och jag tog med hennes boll som hon var lite tokig i:) När jag kom hem kopplade jag upp hundarna på gården så nu har dom legat och solat och tuggat på tuggben här ute:) Snart kommer väl mamma hem från Ljusdal också.
Ikväll är det Den rätte för Rosing och Desperate Housewives.
YES!!!
Nu längtar jag verkligen tills jag blir klar med min utbildning så man få börja jobba!

DILDOPARTY!!!!

I lördags var det dildoparty hos syrran. Hon städade hela huset medans jag kollade på Tv:)hehe
Men jag hjälpte till emd maten sen iaf. Klockan 18.00 kom alla tjejerna. Vi blev 8 stycken. Vi åt mat och marängswiss till efterrätt. Jag blev proppmätt. Strax efter sju kom hon. Med två väskor gick hon upp och förberedde. Vi satt uppe i soffan i vardagsrummet och vi fick börja smaka på lite olika massageoljor. Sen visade hon oss alla möjliga sexleksaker:)haha det var väldigt roligt:)

haha syrran med en lösfitta:)

Dildo

Sen fick var och en gå upp till henne och beställa i enrum. Min slutsumma som jag beställde för blev 824:-
Men då var det inklusive en present jag och syrran ska ge så det jag beställde var för typ 400.
Det var mitt första dildoparty jag var på och jag tyckte det var kul!
När klockan var ca 22.00 så åkte hon hem.
Vi kollade på melodifestivalen som syrran spelat in och jag kan inte fatta att Malena vann!
Hon var inge bra tyckte jag. Jag ville ju att Sarah eller Alcazar skulle vinna.
I söndags åkte jag hem men innan så var Terra och jag ut med hästarna. Jag fick köra shettisen Bounty och Terra red Affe. Det var roligt. Bounty galopperade på som fan. När Affe springer vill ju Bounty hinna ikapp honom haha.
Affe
Bounty

Praktik

Ja nu var det ett bra tag sen jag bloggade...
Förra veckan började jag min praktik på IVA på Hudiksvalls sjukhus.
Emelie fyllde 24 år den 9 mars GRATTIS SYRRAN!
Första dagen var det så mycket att ta in. Så det blev mest att jag fick se vart allt fanns och så. I tisdags var jag där 7-16 och då fick jag hjälpa till med hygienen på patienterna och fick byta sond.
I onsdags var jag ledig så då tog jag bara det lugnt hemma.
I torsdags jobbade jag 14-22. Fick vara med om en bronkoskopi som menas att man går ner med ett instrument via halsen för att se ned i bronkerna. Det var kul att se. Jag fick ta en tidigare buss så jag kom till Ljusdal klockan 22.30. Jag skulle sova i pappas lägenhet så jag fick sova lite längre eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter klockan 7 igen. Jag kom till lägenheten 22.45 och tog en dusch. Pappa var inte hemma då. Sen gick jag och la mej. Men inte fick jag sova nåt. Vaknade klockan 3.00 av att det dånade musik i hela huset!!!Jag blev såå irriterad. Jag försökte somna om igen men det var omöjligt. Sen tystnade det en stund och sen var musiken igång igen. Klev upp mycket tidigare än jag behövt och ringde till Securitas innan jag gick till bussen klockan 5.00. Dom kunde inte göra något eftersom jag inte visste vilken lägenhet ljudet kom ifrån men hon skrev en anmälan iaf. Men när jag gick utanför huset hördes det jätteväl ut. Suck vissa förstår inte att folk ska jobba tidigt en fredagmorgon...Jag kunde lika gärna ha åkt till Järvsö så hade jag fått mer sömn iaf.
I fredags var jag skittrött på jobbet eftersom jag knappt sovit något. Min syrra hämtade mig efter jobbet 16.30 och vi handlade och åkte sen hem till henne i Bergsjö.
Elisabeth åkte ut från Lets Dance. Äntligen! bra var väl det.

Sarah Dawn Finer till Globen!!!

Jag kollade på Melodifestivalen igår och jag tror det var 7 olika dueller som man skulle ringa och rösta på. Det var iaf väldigt många och det kändes som en evighet innan man visste vilka som fick gå vidare.
Sarah var iaf superbra och jag tyckte hon kunde gått vidare förra gången istället för Malena..men men hon kommer ju ändå til finalen:)
Caroline of ugglas är ju skitdålig! fattar inte att det går så bra för henne:(gggrr
Jag tycker det var ascoolt när Sarah åkte upp i luften och stod däruppe. Det måste ha varit skithäftigt för henne:)
Min pappa fyllde 52 år igår oxå så GRATTIS till honom:) Han tillbringade sin dag hos sin mamma i Söderhamn.

Igår kom jag hem från Gävle och var såå trött efter utställningen. Hade ju knappt sovit något. Men inatt somnade jag vid 00 tiden ändå och jag vaknade tidigt imorse men klev upp 8.30 fast jag sa att jag skulle ha sovmorgon men det är väl sovmorgon för mig kan tänkas...
Iaf gjorde Kajsa och jag så att hon skulle ha teddysarna hos sig tillsammans med virvelhanen Elliot och jag tog med hennes långhåriga marsvin och mitt skinny tillbaka hit till Järvsö.
Jag gillar inte långhåriga marsvin då jag hatar pälsvård så jag har klippt ner henne nu. Hon var väldigt jobbig och svår att klippa men så här blev resultatet före och efter bilder:)

FÖRE!


EFTER!
Korthårig va?hehe det var väldigt svårt att klippa henne i ansiktet så hon fick bli lite långhårig där:)

Det har iaf snöat mycket här bara nu på förmiddagen och jag pratade nyss med min syster som bor i Stockholm och där var det inte mycket snö kvar medans här ser det ut som vi aldrig får vår:( Det ser ut som att vintern kommer stanna för evigt här haha
Är väldigt trött på snön nu fast jag annars älskar vintern men nu när mars är här vill man ju ha vår och få lite vårkänslor.
Suck..se bara hur det ser ut på våran gård just nu och dessa bilder har jag nyligen knäppt.


När kommer våren??????
Vill bo i Stockholm jag med. Emelie har hjälpt mej med mitt CV nu så ansökningarna skickas så fort som möjligt nu till sjukhusen i Stockholm:) Det skulle vara mitt drömjobb!

Marsvinsutställning!

I fredags åkte jag till Gävle. Kajsa och jag skulle på marsvinsutställning igår så jag sov över hos henne.
Vi kollade på Lets Dance och det var ju en skräll att Niclas Wahlgren åkte ut. Elisabeth kan inte vara bland de topp 4 men tydligen är hon ju det. Hon är ju asdålig.Blev både förvånad och irriterad att hon fick vara kvar!
Stackars Niclas:(
Laila var ju superbra som vanligt:) Gillade inte hennes klänning eller hennes frisyr men dansen var ju väldigt bra.



Spännande inför utslagningen:)

syrran ville inte va med på bild:)hehe
Vi spelade tv- spel efter Let´s dance till klockan var ett på natten. Gick och lade oss vid halv två och jag kunde inte sova för alla 5 marsvinen pratade så mycket så det var svårt att få nån sömn:(grr
Vet inte vilken tid jag somnade men det var iaf sent. Sen klev jag upp klockan 6.30 för att göra iordning mig själv och marsvinen inför utställningen.
Det var incheck klockan 8.30-9.30. Vi var bland de första på plats och det var jättemånga marsvin:) Jättekul att få se så många olika raser:)Utställningen började väl ca 10 och Electra mitt skinny 3,5 mån var bland de första ut. När hon höll på att dömas skulle mitt teddy Elvira in. Syrran fick göra sig iordning för att ställa henne men jag blev just klar med Electra sen var det bara ställa teddyn fort. Sen fick inte Kajsa vänta länge innan hon fick ställa hennes teddy.
Vi blev klar vid lunchtid 12 ca.
Så det gick väldigt fort.
Resultatet blev:
Electra som ställdes i Petclass 3,5 månader gammal:
Kropp och sundhet: max 25p fick 21p, lite liten, annars trevlig
Temperament: max 15p fick 13 p, nyfiken
Päls och hud: max 15p fick 12 p, ren och fin, lite sårig i nacken
Ögon: max 10p fick 9p, fina
Öron: max 10p fick 9p, fina rena öron
Tassar: max 10p fick 9p, bra klippta klor
Övrigt: Charmig bebis
Kondition/presentation: max 15p fick 15p
Maximal slutsumma: max 100p fick 88p
Placering: 3/6
Valbo 7/3-09
Domare: Susanne Bornelöv

Electra fick även ett Hederspris!

Elvira som ställdes i rasklass 8,5 månader gammal
Resultatet blev:

Kroppsform: max 15p fick 12p, något liten, önskas mer massa
Öron: max 10p fick 9p, bra
Ögon: max 10p fick 9p, fina
Pälsriktning: max 25p fick 20, antydan sadel, platta sidor
Pälskvalitet: max 15p fick 12p, något mjuk
Pälstäthet: max 15p fick 12p, önskas mer
Kondition/presentation: max 10p fick 10p, bra presentation
Max summa: max 100p fick 84p
Placering 5/5
Valbo 7/3-09
Domare: Lena Tysk

Det var 38 juniorer, 92 seniorer, 2 guidestandard, 2 ost, 4 klippta långhår, 8 uppfödargrupper, 52 petclass som var anmälda.
Så det var många marsvin.
Jag träffade Electras uppfödare där som försökte sälja på mej en skinnyhane som hon hade med sig:) Det fanns jättesöta marsvinsungar som var till salu på utställningen och jag såg jättefina skinnymarsvin som ställdes ut och teddysarna var superfina:)
Här kommer lite bilder från dagen:)

syrran med hennes teddy:)


Anki, Electras uppfödare får sitt marsvin bedömt:)

Lena Tysk domare.

många burar

Våran domare


Så här fina ska teddysar se ut:)

Så här fin ska skinny se ut:)

Tjejen i rosa tröja har ett marsvin från Electras uppfödare Mosaique´s Elaiza:)

Där står Anki med papper i handen.

Så här såg Electra ut :) Hon fick lite sår i nacken efter hon blev biten av en av teddysarna dagen innan så det var riktigt synd:(

Jättefin Teddy

Sen efter utställningen åkte vi in till Gävle och åt mat på det här stället:

Vi åt tacosbuffé

men som ni ser tyckte jag inte det var speciellt gott men jag åt ändå!
Marsvinen hade vi med oss in och dom blev väldigt glada över salladsbaren:)hehe
Vi smusslade in lite grönsaker till deras bur:)


Tråkig dag...

Idag har jag haft såå långtråkigt. tråkigt väder oxå..har varit på en sparktur med Dessi och sen har jag bara varit hemma.
Hade tänkt o åka till Gävle idag men det blev aldrig av:(
Stina åkte hem till Sundsvall idag och mamma kom hem efter sin operation.
Imorgon åker jag till Gävle för att ställa ut mina marsvin på lördag i Valbo. Det ska bli kul att se hur det går till. Är första gången jag ska ställa ut så det blir spännande. Har inga stora förhoppningar precis:) Jag ska ställa ut min teddyhona från Northstar´s och min skinny hona som är 4 månader och som kommer från Mosaique´s. Syrran ska ställa ut hennes teddy som oxå kommer från Northstar´s.
hmm vem har vi där?

Ja här är det nya kärleksparet. Elvira har hittat en ny lover:)
Stina kom hit med den här virvelhanen i söndags och han ska para sig med mitt och syrrans teddy. Så jag ska ta med dom till syrran i Gävle så får hon ha alla tre där så tar jag med mej hennes andra hona upp hit som sällskap till Electra(mitt skinny). Den här killen har inget namn så jag har döpt honom till "Elliot". Han är jättesöt och jättegosig. Det ska bli kul att se vad det blir för ungar och nu hoppas vi att det inte blir några dödfödda.


a sad day...


DARIIIIN PÅ MELODIFESTIVALEN!!!!

Igår kollade jag på melodifestivalen och vem fick jag se i pausunderhållningen???Jo Darin!!!Jag blev så chockad, visste inte alls att han skulle vara med. Jag bara skrek och var helt till mig. Han sjunger så jävla bra och han är den snyggaste kille jag vet! Det vore en dröm att få träffa honom och krama honom:) Han sjöng den fina låten "Se på mig" och man bara rös i hela kroppen och var alldeles tårögd:)

Älskar Darin;)
Iaf så var det en skräll tyckte jag att Sarah dawn finer inte kom till Globen..väldigt dåligt.
Idag har jag städat huset och pluggat. Ska hämta lillsyrran på byn nu ja:) Hon har med sig en virvelhane svart/vit.
I fredags åkte ju Carl-Jan ut från Let´s dance. Jag som hade röstat. Han var ju jättebra och lika charmig som vanligt. Och ja jag tycker Tv4 och programledarna var alldeles för taskiga mot Laila. Let´s Dance handlar ju inte om hennes kroppsdelar eller om hennes privatliv utan om DANS!
Jag tyckte hon var jätteduktig likaså Morgan men nästa vecka är det dags för Elisabeth att åka ut. Tack!

RSS 2.0