GE BLOD NU!!!!!!!!!!!!!!DET BEHÖVS VERKLIGEN!!!

Jag uppmanar alla att ge blod!!!Det är akut brist på blod och det behövs verkligen. Alla som kan ska ge blod! Tänk om du själv behöver blod en vacker dag och vad skulle hända om det inte fanns blodgivare? Jo du skulle förblöda!!Tänk på det. Gör en god gärning och bli blodgivare! Det tar inte lång tid.

Detta stod i dagens metro:



Semester och ledighet ger sinande bloddepåer i Göteborg – och konsekvenserna kan bli allvarliga. Antal blodgivare kan minska med så mycket som 40 procent under en semestervecka jämfört med en genomsnittsvecka.
– Färre lämnar blod under sommaren och då blir risken mycket större att det blir blodbrist. Våra blodgivare tar ju också semester, man tar helt enkelt ledigt och då kanske inte blodgivningen finns med i planerna, säger Ulrika Ljung, kommunikatör på Droppen blodgivning, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Störst är risken för blodbrist i slutet av juli, men det är också ofta då behovet är som störst i samband med trafikolyckor i semestertider när många är ute och reser.
– Om det inte finns blod kanske man får ställa in planerade operationer helt enkelt, man måste prioritera de akuta fallen. De situationerna vill vi inte hamna i, säger Ulrika Ljung.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0